2021-06-03 2057 瀏覽
響香港台灣嘢就食得多,但台式烤肉就比較少食。碌碌下open rice見到呢間餐廳唔單止有得食台灣小菜小食,仲有得食台式烤肉,所以決定要去試試!呢間餐廳舖面唔算好大,但有卡位所以都坐得幾舒服~餐廳提供好多款台式食品飲品,所以揀食物嘅時候我地都花多眼亂呀!香菜鹽酥雞老闆特別推薦我地試呢個新出嘅香菜系列食品-香菜鹽酥雞🤪除左炸漿加左香菜,鹽酥雞仲可以沾一個特製香菜醬一齊食,所以香菜味真係好濃呀!😂大腸包小腸大腸用糯米整嘅煙煙韌韌,配上脆皮惹味嘅台灣腸,估唔到佢地咁夾!上面嘅酸菜可以解膩,老闆仲話可以沾啊宗麵線嘅辣醬一齊食,個辣醬真心正!😍老闆話佢地係又台灣特登訂返黎嘅,證明佢地真係誠意十足哦!手工滷肉飯配滷溏心蛋-三小碟前菜滷肉飯入味得黎唔會太鹹😆,溏心蛋仲係流心㗎😍特色手工餃皮薄餡多,肉汁豐富,沾餃子醬一齊食更加美味喔😋台式烤肉-牛胸腹重點黎啦!佢地有部好得意嘅烤肉機,可以自己轉,所以受熱均勻~烤牛肉嘅時候加秘製醬汁,好惹味,上面仲撒左啲黑椒粒,咬落去有啲辣辣地,好刺激,可以帶出牛肉嘅鮮味哦!桂圓紅棗茶+菠蘿四季春紅棗茶唔會太甜😋味道剛剛好,仲有一種特別嘅香味☺️飲落去好舒服~菠蘿四季春味道

呢間餐廳舖面唔算好大,但有卡位所以都坐得幾舒服~

香菜鹽酥雞

大腸包小腸

手工滷肉飯配滷溏心蛋-三小碟前菜
滷肉飯入味得黎唔會太鹹😆,溏心蛋仲係流心㗎😍

特色手工餃
皮薄餡多,肉汁豐富,沾餃子醬一齊食更加美味喔😋

台式烤肉-牛胸腹

桂圓紅棗茶+菠蘿四季春
紅棗茶唔會太甜😋味道剛剛好,仲有一種特別嘅香味☺️飲落去好舒服~菠蘿四季春味道好清新,菠蘿味都幾濃,但依然飲到茶香😍好味道!

2021-06-02
  • 鹽酥雞