2019-05-26 2544 瀏覽
今日嚟到位於旺角嘅依一間吞pot, 由於係黃昏時間另外餐廳位於高層,所以有一個好靚嘅日落景睇。但正正亦都因為日落時份,亦即係西斜,所以有少少晒。餐廳亦都很細心地為顧客安排啲窗簾,顧客可以選擇自行落或者唔落。餐牌😋😋今日點左一個胡椒豬肚雞煲。呢個湯嘅湯底適合大眾口味,有胡椒味但唔會太辣,容易入口,湯底濃郁鮮甜。上菜速度亦都唔會太耐。平時食雞煲要等一陣先有得食,但係呢一間鋪頭,雞煲一上到枱面,就食得。啱晒我呢一啲好肚餓上到去就想即刻食嘢嘅人。除咗個湯底之外我仲另外加咗一啲配料。有十全大寶丸,蔬菜籃同埋自家炸響鈴。個響鈴即刻炸,上到枱就算就咁食都好好食,再喺湯底入邊浸多一秒,超級正。至於十全大寶丸,簡直係粒粒新奇。入邊嘅餡料完全估佢唔到!好特別!既有芝士,仲有黃金海膽,同蟹粉添呀!不過食個陣要小心d唔好俾d餡料辣親😉本來諗住蔬菜籃唔會有乜嘢特別,但係所有菜同菇類都好新鮮,好鮮甜!加上7點半前賣單離座火鍋料係有半價嫁!加上份量相當大份,侍應態度十分好!我地兩個食到棒住個肚走😆😆

餐牌😋😋

2019-05-26