2019-08-10 2251 瀏覽
TGIF IT'S FRIDAY NIGHT!終於辛苦完一星期 黎到星期五 就同朋友黎bar放鬆下嗌左杯cocktail 飲下 其實我飲左2杯haha主要黎都唔係打算飲classic 嘅cocktail我就揀左paradise(深色個杯) 同 cucumber spritzer 我朋友就嗌左mojito同 silk stocking(粉紅色) Happy hour 平均每杯平20蚊啦 但我地去到已經過左 無計 haha 佢有比爆谷我地食 人頭收15蚊咁 ok嘅講真 係牛油同鹽味嘅爆谷 食下食下 唔覺意又食完一盤 佢會主動幫你refill 講到野飲 其實佢價錢ok 但嗌完都驚伏嘅 首先講classic 嘅mojito 先啦 難得呢杯佢每樣野balance得幾好 無互搶風頭 酒味同薄荷嘅配合做得唔錯 有啲小意外嘅 而我第一輪叫嘅cucumbers spritzer 有青瓜味 而且幾fresh 我自己係鐘意fresh啲嘅cocktail 所以呢個唔錯 vodka 做基底都入口而我朋友叫嘅silk stocking 有奶味 粉紅色少女心必備ah XD 呢個Cocktail 我係形容佢似酒心朱古
TGIF IT'S FRIDAY NIGHT!

終於辛苦完一星期 黎到星期五
就同朋友黎bar放鬆下
嗌左杯cocktail 飲下 其實我飲左2杯haha
主要黎都唔係打算飲classic 嘅cocktail

而我朋友叫嘅silk stocking 有奶味 粉紅色少女心必備ah XD 呢個Cocktail 我係形容佢似酒心朱古力裡面個個夾心餡 成件事有啲神奇 鐘意甜品嘅可以試下呢杯 我飲過一啖覺得幾得意

意猶未盡之時 我叫多左杯paradise, 呢杯明顯地比前三杯濃 我朋友話有小小藥水味 我就覺得可以接受 畢竟佢用左dark rum同martini 都合理嘅。 想要濃小小嘅cocktail 會suggest呢杯

場內氣氛唔錯 遲啲會想再黎haha

2019-08-09
$150 (宵夜)