2010-11-09 6 瀏覽
呢間係我地深水埗既飯堂。為了能食到佢既招牌燒肉- 真架,每日限量供應,賣完即止,試過有次八點幾到就已經賣晒。我同老公六點半左右到,唔駛等位有張最後二人枱。梗係要點佢既招牌燒肉,我由數年前第一次食過開始,就發覺其他地方燒肉同佢無得比,呢度真係好好食,我老公都係咁話。跟住叫個金銀蛋波菜同埋老少平安。講下的餸先:招牌燒肉- 肉質美味可口,燒肉皮非常脆口,咬落卜卜聲,唔太咸所以易入口金銀蛋菠菜- 的菜好新鮮,果晚只係好想食菠菜,都OK既老少平安- 呢個菜唔係周圍都食到,皆因係平既家鄉餸黎。屋企人會將豆付、魚肉、蝦米撈埋一齊蒸。呢度既非常大碟,四個人份量黎,所以我地食唔晒,豆付好滑,係我老公嫌唔夠咸,但對於我黎講啱啱好。講真,呢個餸幾平架(HKD48),一班人都好抵食。果晚七點零已經坐滿客,黎等位既要人齊先俾位,有得BOOK位既,好多人都預先訂位。。尤其一班人果的。當然,有時間一定會返黎呢度幫襯。
我同老公六點半左右到,唔駛等位有張最後二人枱。

跟住叫個金銀蛋波菜同埋老少平安。
講下的餸先:
金銀蛋菠菜- 的菜好新鮮,果晚只係好想食菠菜,都OK既
當然,有時間一定會返黎呢度幫襯。
招牌燒肉
金銀蛋菠菜