2013-04-11
聞說呢度ge早餐好食, 重有kc同王迪詩ge推介, 咁岩撞正係金鐘見工, 掂晒, 試下個早餐先, 上次幫襯已經係上年情人節晚餐!我同女友一人嗌一個set, 佢要egg benidict, 我要full breakfast!先來麵包, brown toast 同七穀包, 鬆軟, 剛剛烘好, 脆熱, 正, 搽佢地自家製strawberry, 杏, 橙皮果醬, 蜜糖, 正呀; 但杏加入薰衣草, 搶了味, 士多啤梨淡淡的玫瑰香, 橙皮略帶苦, 蜜糖清甜女友揀左鮮榨蘋果汁, 係會氧化ge, 新鮮; 我要西柚汁, 冇話驚為天人egg benidict 唔流心, 蛋黃呈半凝固狀, 但muffin比full breakfast脆邊, 正我ge full breakfast, 有番茄, 輕烤, 帶出鮮味, 但可再烤多d時間會更香; 烤蘑菇一般, 乾乾的; 金百利香腸加入香草, 清新肉味濃, 正, 煙肉都係一般, 炒蛋加muffin, 炒蛋味唔濃, 滑如醬, 唔會太稀, 連muffin食一流餐飲, cappuccino, 奶泡滑, 不太濃, earl grey tea還是老樣子吧