環境食物都可以,服務態度都好好就係說話技巧就真係冇咩經驗我同兩位朋友食生日飯,因為我之後仲有其他嘢做,約咗人所以想安排3點差唔多時間完成一餐生日飯但冇可能係朋友面前講我趕住走咁冇禮貌亦都因為第一次去呢間餐廳,所以為此我特意提早去到同員工講,睇吓可唔可以配合一下,唔得我自己再想辦法。我亦都好明確講清楚,我想餐廳配合我呈上食物嘅時間分配,重點係我唔想同朋友講我趕時間走咁樣我覺得好冇禮貌禮得意準備安排定甜品寫生日賀詞一切都好好,原定準備定嘅時間安排呈上生日甜品慶祝點知係另一位侍應將甜品遞上嚟嘅時候冇啦啦就話已經為你地安排好啦,仲話因為知道我三點趕住走😵‍💫我真係好無言,我只能夠扮冇事發生即刻好尷尬其實如果要人哋把口講出嚟,倒不如我自己講出嚟,你明唔明我就係唔想呢?雖然我絕對相信我朋友們唔會介意呢件事,但係因為你呢一句成件事都變得好唔得體,同埋如果我自己直接講出嚟,根本上都唔需要有呢一個咁尷尬嘅時刻。多謝你哋比一個(咁好)嘅服務周到講真,寧願你唔做咁多嘢好過
環境食物都可以,服務態度都好好

就係說話技巧就真係冇咩經驗

我同兩位朋友食生日飯,因為我之後仲有其他嘢做,約咗人
所以想安排3點差唔多時間完成一餐生日飯
但冇可能係朋友面前講我趕住走咁冇禮貌

得意準備安排定甜品寫生日賀詞
一切都好好,原定準備定嘅時間安排呈上生日甜品慶祝

點知係另一位侍應甜品遞上嚟嘅時候
冇啦啦就話已經為你地安排好啦,
仲話因為知道我三點趕住走😵‍💫

我真係好無言,我只能夠扮冇事發生
即刻好尷尬

多謝你哋比一個(咁好)嘅服務周到
講真,寧願你唔做咁多嘢好過
2024-01-13
生日