2017-04-08 2860 瀏覽
放假中午先出去銅鑼灣,早餐都無食,街度人潮洶湧,所以搵咗呢間樓上店食Brunch,在一座新型大廈22樓,但令人好迷茫嘅係,地下大堂顯示22樓係另一個英文名,好猶豫上到去,門口先見到我要搵嘅餐廳banner,入內幾驚喜,水泥色牆壁加高樓底,唔嘈雜,仲有一套打band嘅鼓放在近門口,加上黑鐵架吊燈,好有聽歌餐廳嘅感覺!近窗有一張灰綠色大梳化,可以坐三枱客,店員係英文人,安排我坐梳化中間,無兩邊咁好,因為兩邊可以用梳化角位望到後面嘅馬場境!西式餐牌好簡單,有中英對照,食物款式唔多,所以好快落單,店員要負責水嘅打沙冰!蟹餅漢堡配蕃薯薯條($118)賣相幾靚,好喜歡佢個竹織嘅鴨仔籃,漢堡已經好妥善咁用紙包好,打開個漢堡好多層,麵包有芝麻面,好鬆軟!蔬菜新鮮,牛油果夠熟,好軟好滑,蕃茄多汁,生菜爽脆,吉列蟹餅好濃味,蟹肉好香!加埋一齊味道好夾!蕃薯條好特別,比薯條煙韌,好甜,加啲茄汁吊味仲正!甘藍香蕉蘋果藍莓果露($30)好驚喜,眼見綠色一大杯,仲有啲菜碎,即刻好驚會飲草青汁,點知好驚喜嘅只有青菜嘅清新,但又無澀味,蘋果味突出啲,香蕉同藍莓就唔覺,中央夾雜啲冰碎,好冰涼清新!食品好味,店員好好笑容

蕃薯條好特別,比薯條煙韌,好甜,加啲茄汁吊味仲正!

食品好味,店員好好笑容,每次招手都好好笑容過來,環境又舒服,一個人嘅寧靜時光!

只收現金!
2017-04-07