2019-12-29
有時一個人約唔到朋友但又想打邊爐其實選擇並唔多,黎黎去去都係大家樂大快活,想食好小小都難搵!正好見到獨。火鍋撚主打一人一鍋自己打邊爐時就馬上打左去book 一位自己打邊爐環境方面係半室內,鋪面無圍實哂幾通風唔會好焗熱,但坐坐下有小小涼,如果想去試既記得帶多件外套湯底見menu 推介白湯就點左白湯。黎到時好大陣藥膳味幾香幾特別,飲落都味道唔錯。配料都幾足。野食方面有四個set 揀每個set 都包一罐野飲。我揀左第二平既蘭set ,唔揀最平因為最平無牛食set 入面有牛有豬有烏冬有餃有菜,份量對於我黎講就岩岩好,但我自認自己係偏細食既,大食既朋友可能要追加小小配料先夠飽。最後埋單158蚊,雖然貴左小小但我認為都值既。但要講一下既係個爐既火唔夠猛,要等好耐先滾起同埋坐得逼小小,除此之外其他都唔錯而且係黃店值得一試支持下
白湯
蘭set