2019-12-27
最近黎到旺角白布街搵食, 見到開左間獨 ‧ 火鍋撚~ 原來佢係火鍋撚既新副綫, 以一人一鍋做賣點❤️呢度暫時得三款套餐: 分別係 "梅、蘭、菊" , 以極品黑豚肉、極品安格斯肥牛、海鮮三種劃分💕 3個餐除左有配料, 仲包埋麵類、飲品, 仲有四款湯底比人揀,我同好友叫左蜂巢豆腐白湯鍋同滋補老火湯鍋!前者充滿人蔘味, 豆腐吸收哂湯底好滋補; 而老火湯係紅蘿白煲豬骨, 似屋企既老火湯👏👏我地叫左<<蘭 $158>> 中意食牛既要叫, 入面有極品安格斯肥牛、滑雞片、花枝丸、白菜豬肉餃子、水餃皇、五彩鮮菜籃、稻庭烏冬。當中既極品安格斯肥牛肉紋理分明,食落又香;而花枝丸爽口,正☺️另外亦叫左<< 菊$198>> 中意食海鮮既要點, 入面有極品安格斯肥牛、脆鯇魚片、生猛海蝦、廣島生蠔、水土魷魚等!當中海蝦好彈牙,廣島蠔勁大粒又鮮甜😊OVERALL, 食材新鮮, 湯又夠濃, 價錢只係 $118、 $158、$198,包哂湯底、配料、麵、飲品,仲免收醬料同加一,真心抵食💗