2023-03-11
之前上網見到有人介紹呢間日式任食火鍋店,終於夾到時間同朋友去試~仲要一人一鍋,唔使就朋友食咩湯底😆等緊湯底個陣緊係出去拎野食野飲啦😆自助食品區既款式都好多,有麵、蔬菜、丸等等~仲有d前菜、小食例如炸雞、炸茄子😋今次試左呢度推介既椰子雞湯~湯底用左兩份椰青一份椰皇既比例,無加到水或者湯~唔怪之得個湯底咁清甜,椰香味十足😍另外仲會分開比一份雞你放落湯底度~肉類方面我地揀左日本黑毛和牛放題🤤黑毛和牛雪花平均,每片都好大塊!和牛肩胛肉都好正,脂肪少d,肉味好重😋另外仲叫左個海鮮拼盤,有小八爪魚、青口、蝦~細細份食完都唔會太飽😂呢度d甜品都有好多,例如雪糕、奶凍、tiramisu、木糠布甸~全部都細細杯🥰最特別既係呢隻度有自製窩夫機😍整完之後可以加上唔同既醬料/雪糕同topping,好正啊🤤