疫情放寬了,我同老公都可疫情外出去晚餐拍下拖!之前朋有推介這裡音樂和食物都好正,終於有機會來試試!呢度主打老板Godwine 學廚嘅美國南部地方菜,美國菜偏大份,絕對食得滿足。見到原來呢度有個DJ打碟枱,但今日無event就無緣睇到~一如門口已經見到有嘅DJ區同埋有部黑膠唱片機,周圍充滿音樂原素,牆上面又有歌手海報、掛畫等,氣氛好正啊!餐廳裝修十分有格調,燈光好moody, 全場滿座,,有彩有book到位! 同老公見到有二人餐超正所以直接叫二人餐唔洗煩哈哈!二人套餐 $628套餐有湯,煮蜆, 意粉,牛扒,飲品,甜品新英倫周打蜆湯(2客)湯面上有爆炒至焦香脆卜卜的煙肉, 這個湯用忌廉作為湯底,令整個周打蜆湯味道更濃郁,入口更順滑~新鮮的蜆肉,粒粒都食得出鮮嫩無沙!配埋蒜蓉包一路食好正啊。香蒜牛油煮蜆牛油香蒜牛忌廉煮蜆,牛油蒜蓉味香濃,蜆肉鮮甜,很適合愛吃海鮮的朋友!檸檬和蕃茜味道好香,蜆肉好有誠意,我地足足食左一大盤殼!鵝肝松露意大利粉這家餐廳最正的是每款意大利粉都可改配扁意粉或長通粉,煎的香脆嘅鵝肝,仲有少許鵝油沾到意粉配上松露意大利粉,松露忌廉汁與雜菌味到好夾,口感豐富!草飼澳洲肉眼

氣氛好正啊!

二人套餐 $628
套餐有湯,煮蜆, 意粉,牛扒,飲品,甜品

新英倫周打蜆湯(2客)
好正啊。

香蒜牛油煮蜆
牛油香蒜牛忌廉煮蜆,
我地足足食左一大盤殼!

鵝肝松露意大利粉
這家餐廳最正的是每款意大利粉都可改配扁意粉或長通粉,
口感豐富!

草飼澳洲肉眼牛扒
牛扒size正常,切開見到嫩嫩嘅粉紅色,已經覺得好吸引!牛肉咬落十分嫩滑 & juicy!! 可以保持到牛肉原汁原味,要完美控制好牛扒生熟程度都唔簡單,
依方面餐廳控制得好好,果然係對得住餐廳個名!

精選蛋糕2件
甜品係New York Cheesecake,藍莓和芝士本身很夾,甜都適中,味道很平和,
食落舒服,奶味香!

符合我同老公期望,整體味道都好好😛餐廳環境幾chill,二人餐抵食,值回票價!可以一試,期待下次來會聽到DJ 表演啦~

餐廳:The Musicbox Grill House & Bar

地址:銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square8樓
  • 新英倫周打蜆湯
  • 草飼澳洲肉眼牛扒