一人有一個夢想💭,你有阿叔👨🏻都有!呢間人氣咖啡店☕️,正正就隱藏住5個香港人嘅咖啡夢。8年前,5個香港大男孩走去台灣信義區開咗間咖啡店,但6年後因租約問題結業。憑住我心不死😠💪🏼嘅精神,回流香港,選址銅鑼灣跟灣仔中間嘅小巷延續呢個咖啡夢。.咖啡店其實好細,一張L型吧枱,坐位十個都無,不過呢度一啲都唔侷促,而且仲有份親切感☺️,周不時都會見到好多熟客嚟幫襯,同咖啡師談笑風生,好有嗰份台式溫暖嘅人情味。.呢日見完三個鐘頭工,好攰😫!好想搵個地方休息吓,突然諗起佢哋近日推出嘅花生慕絲加朱古力醬嘅 #曲奇三文治 ($38)🍪,即時go go go🏃🏻‍♂️💨💨!曲奇三文治🍪果然名不虛傳,好邪惡嘅味道,花生加埋朱古力醬,簡直絕配🤤,叫埋杯matcha latte ($45),點著嚟食,味道層次更豐富,絕對值得一食!👍🏼👍🏼👍🏼