屯馬線嘅通行的確方便咗阿叔再嚟土瓜灣搵食,呢區除咗新開唔少咖啡店外,其實本身都有好多價錢親民又富有特色嘅小店,今次同啡友下午茶前就嚟幫襯吓附近嘅小店先! 呢間小店打正旗號賣薄餅,一場嚟到唔係唔叫番個食呀嘛!呢度嘅薄餅用上Anchor嘅芝士,Anchor嘅牛油食得多,但佢哋嘅芝士都係第一次聽。剛好小店為推廣Anchor嘅芝士,特別舉行咗別開生面嘅比賽 - 拉絲挑戰,只要拉出15cm嘅芝士,就即可獲得限量Anchor tote bag一個同埋優惠券一張。食得又玩得,真係啱晒我哋呢班芝士迷。 加州風情薄餅 (12”:$148),比起宜家一啲新派、創意十足嘅薄餅,其實阿叔更愛用上傳統、簡單嘅材料,呢個加州風情除咗菠蘿、栗米、火腿、洋蔥外,仲有勁多芝士,只要輕輕一拉,要做出好似平時睇電視廣告咁澎湃嘅拉絲效果真係絕對無難度。 招牌炸雞 ($20/件),即叫即炸嘅炸雞,炸粉夠薄,雞肉肉質都夠嫩滑,比起當當同叔叔嘅肉汁更多。 黑松露芝士焗啡菇 ($86),掌心咁大嘅大啡菇菇味濃郁,又夠多汁,加上黑松露同芝士更邪惡!