2021-07-22 18 瀏覽
出太子搵嘢食,行過見到呢間食餃子唔知點解咁多人等,咁就諗跟埋一齊等吓。 等咗15分鐘左右終於有位。因為舖頭唔大,唔係擺到好多張枱🥲。 極度有興趣佢個邪惡金沙餃,原來每一款餃子都可以變做金沙餃+15蚊就可以😌 佢餐牌有成15種餃子🥟 因為想食唔同嘅口味我哋揀咗雙拼🥰 一個揀咗椰子海帶鮮雞豬骨濃湯❤️ 佢個湯底真係好好味,住家湯味,飲得出係冇味精。我就揀咗一半係麻辣白菜鮮肉餃,一半就係香菇鮮肉餃。隻餃子大個隻匙羹😱麻辣嘅好香又唔會太辣,幾野味。香菇鮮肉餃,一咬落去冬菇嘅香味爆曬出嚟🤘🏻我叫呢兩款都同個湯好夾,直情飲晒碗湯,飽死🤤朋友就揀咗酸辣湯底,嚟到先知原來唔係上海嗰隻酸辣湯🤣好彩佢係芫荽愛好者,唔係真係企咗喺度🤣,好香麻辣味,有啲似口水雞個汁咁!佢就叫咗一半雲耳椰菜鮮肉餃,一半芫荽鮮肉餃。因為呢兩隻餃本身唔係濃味,所以夾埋酸辣湯底食啱啱好!食完唔夠飽再加多幾隻芝士粟米鮮肉餃,叫左加金沙👍🏻芝士味加上咸蛋黃味🤤 真心覺得自己叻,簡直perfect match! 仲有叫咗兩個小食,滷水拼盤同埋海蜇,兩樣嘢都好入味!滷水拼盤入邊有好多嘢,有蛋、有雞翼、有雞腎同埋牛展,牛展又厚切又入味❤️

佢餐牌有成15種餃子🥟 因為想食唔同嘅口味我哋揀咗雙拼🥰
我就揀咗一半係麻辣白菜鮮肉餃,一半就係香菇鮮肉餃。
隻餃子大個隻匙羹😱麻辣嘅好香又唔會太辣,幾野味。

朋友就揀咗酸辣湯底,嚟到先知原來唔係上海嗰隻酸辣湯🤣
佢就叫咗一半雲耳椰菜鮮肉餃,一半芫荽鮮肉餃。
因為呢兩隻餃本身唔係濃味,所以夾埋酸辣湯底食啱啱好!

真心覺得自己叻,簡直perfect match!

仲有叫咗兩個小食,滷水拼盤同埋海蜇,兩樣嘢都好入味!