招聘中
餐廳: 東京築地拉麵
資訊:

拉麵係ms. C既最愛之一(不過為食既ms. C都冇乜乜野唔鍾意食XD),不過周邊既朋友有時對拉麵好抗拒,因為覺得去拉麵店,只可以食拉麵,同選擇唔多既小食,所以拉麵都唔係閨蜜聚會的首選。不過最近行開 MK,發現了新大陸 - 東京築地拉麵。******************************東京築地拉麵係地庫,裝修較為新頴,位與位之間都唔會太迫。有差不多10款拉麵之外,仲有飯 & 烏冬等,加上好多串燒、小食等選擇,數量比一般的拉麵店多,同大家介紹下有咩好食先!******************************芒之戀人 - $28貪陸食野前,先黎杯飲品,水果味既飲品首選都係芒果。呢個味道似係芒果益力多,仲有啖啖芒果肉,酸酸甜甜好開胃。******************************特上大盛拉麵 - $78Menu 上面寫上拉麵的製麵法,用上傳統「七輪製麵法」,選用北海道高級麵粉,加入雞蛋、天然海鹽 & 38度純水而成既拉麵,入口爽口彈牙,配上濃厚豬骨湯,飲落湯頭唔會太膩。加上特上大盛拉麵,一碗有齊多款唔同的肉類配料 - 豬軟骨、味百幔叉燒、築地叉燒。仲有拉麵的

東京築地拉麵係地庫,裝修較為新頴,位與位之間都唔會太迫。

芒之戀人 - $28

特上大盛拉麵 - $78
特上大盛拉麵
仲有拉麵的精萃糖心蛋,一碗大滿足,可以試晒咁多款叉燒,啱晒我呢d 「絕對」貪心人士。

日皇炸雞 - $58
日皇炸雞
炸雞外脆肉嫩,咬落啖啖肉。隨之附上泡菜辣醬 & 芝麻醬,我自己就較鍾意泡菜辣醬,泡菜味都幾香之餘,但又唔算太辣,好惹味。

金焗青口(4隻)- $43
金焗青口(4隻)
40蚊有4隻青口,價錢唔算太貴。焗青口面上鋪上好多芝士,做到拉絲效果之餘,焗得香口。

燒雞軟骨 - $22 & 燒免治雞肉棒 - $24
串燒係日式小食不可欠缺的一樣,今次叫既全部都係「雞」,燒雞軟骨 & 燒免治雞肉棒,兩款都燒得火喉剛好,雞軟骨燒得乾身,咬落卜卜脆。燒免治雞肉棒,入面係雞肉,入面都加有少少軟骨,都係啖啖肉大啖咬!

東京築地拉麵
旺角彌敦道639號雅蘭中心地庫B102號舖