思思賢 chillmybabe
【#灣仔美食 】N1 Coffee☕️💖 高質咖啡 x 美味意粉 x 舒適環境
思思賢 chillmybabe
2025-09-22
關注
#全自費食評
同老公久違嘅Lunch Date!今次嚟到灣仔嘅N1 Coffee,嘆返個悠閒嘅午餐! 喺灣仔咁多間Cafe之中,N1 Coffee 真係我嘅心水推介!除咗咖啡出色,環境舒適之外,食物質素真係冇得輸!每次嚟食都好滿足!

今日我哋12:30左右就到咗,搵定位等老公放lunch。我哋兩個都叫咗Lunch Set。老公叫咗Carbonara,一上枱就聞到好香嘅芝士同黑椒味! 個溫泉蛋煮得啱啱好,一切開,金黃色嘅蛋黃緩緩流出,真係好吸引! 將蛋黃撈勻 creamy 嘅醬汁同 al dente 嘅意粉,每一啖都充滿濃郁嘅芝士香,黑椒味亦都恰到好處,唔會太 overpowering,真係好正!👍🏻老公食到lam lam脷,仲話下次要再嚟食!😆

我就叫咗Beef Lasagna,一上枱就見到份量十足! 焗得金黃色嘅表面,睇見都流口水!一切開,層層分明,牛肉、芝士、茄醬完美融合,每一層都好creamy,好有層次感! 牛肉味好濃郁,而且份量好多,真係好滿足! 食完真係超級飽!

☕️咖啡方面,我叫咗Flat White,老公就叫咗Mocha。Flat White 奶泡綿密,咖啡味香濃,好滑溜! Mocha 就香濃幼滑,朱古力味同咖啡味平衡得好好,甜度適中!👍🏻
N1 Coffee 嘅環境好舒服,座位闊落,唔會覺得逼!😌 同老公撐枱腳,傾吓計,真係好relax!🥰 下次lunch date 又要嚟!💖