2024-03-02 209 瀏覽
【黃大仙區】【力天冰室】我一向要寫黃大仙區嘅時候,都習慣性咁殺落新蒲崗搵嘢食。之前同大家提及過,喺 Mikiki 商場對面嘅嗰堆食肆其實我都食到八八九九,因此,我都要向另一邊埋手。行到去見到都有幾間餐廳,第一間就係呢間,就用你啦。入到去就叫咗個 $58 嘅常餐,主食係「生滾鮮牛肉豬潤雙拼公仔麵」,本身鮮牛肉同豬潤我都想食,諗唔到叫邊款好,點知佢整個雙併,我即刻投降。味道上都可以啦,熱辣辣一碗麵囉,同埋兩款料都正正常常,一次食晒就好。而配菜嘅「煙腩片炒滑蛋」同埋「練乳丹麥酥」都係幾特別嘅選擇,同一般常餐有所不同,食落就算味道只係 okay 都贏個新鮮感。嘢飲我都係一如以往咁飲具香港特色嘅「熱奶茶」,佢哋都沖得唔錯,茶餐廳嚟講屬於中上。食多份 $44 嘅開心下午茶「特厚花生醬西多士」,大家都知我好多時食茶記都會食埋西多。佢呢份都算厚身,花生醬又夠,只係糖漿用散裝嘅有啲美中不足。餐飲我飲「熱杏仁霜」都唔錯,夾埋食咗我 $102,食兩個餐差唔多啦。。。(地址:新蒲崗崇齡街 65-89 號崇齡大廈地下 08-09 號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfood

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am黃大仙區 #鑽石山 #啟德 #新蒲崗 #力天冰室 #常餐 #生滾鮮牛肉豬潤雙拼公仔麵 #煙腩片炒滑蛋 #練乳丹麥酥 #熱奶茶 #開心下午茶 #特厚花生醬西多士 #熱杏仁霜 #1am1303 #1ambackup
2024-01-16