2022-01-19 224 瀏覽
想當年影到啲相鬼火咁靚😎📸冇理由唔俾大家再好好咁欣賞吓啲靚野嘅風采嘅🐒🌝🌞🌜🌛🌕☀️🌟⭐話說當年呀媽生日所以全家食好啲啦咁就益左我了🐣當年真係十個欣賞驚豔🌷🌹⚘💐真不愧係行頭🌺當年份食評寫到大學Present咁😂🧑🏻‍🏫嚟過啦唉😂🌈包嚟講呢佢呢個真係勁開心到我🥐因為當年嗰日都已經好耐冇食過啲好食嘅包啦個包入口又鬆軟又香口又脆又盛咁🤩咔啦咁嘅聲🤌🏻perfect😎佢仲加埋一個黑蒜牛油第一就冇食過啦第二係真係好夾又唔漏成件事smooth到呢😲🌈嗱跟住就係綠色嗰棵野嘞解構返先佢係一塊應該冇乜鹽嘅紫菜包住一抽帶子然後上面再加啲黑魚子咁🐳🐋🐬🐟🦀🦞🦐其實入口就真係可以話係爭妍鬥麗呀紫菜有自己個海苔香啦,帶子有自己嘅甜,魚子醬有自己嘅鮮,都幾出位,但係當年嘅我覺得太凸出了😂🤣🌈第三個其實就係酸熟成魚生再加個有香茅味嘅foam💨🐟🐟🐟嗱小弟不才影唔靚但其實成件事係真心好好食嘅佢個一題性好好,個主題都好出同埋入口都幾creamy同舒服唔反感嘅fusion睇埋落去你就知佢嗰期個餐牌都幾田園同fusion theme嘅當年嘅我真係食到大鄉里出城咁😲😲😲🌈跟住呢碟我會叫佢做中藥😂嗱大家留意有一塊塊野然後下面有
想當年影到啲相鬼火咁靚😎📸

其實入口就真係可以話係爭妍鬥麗呀
🌈第三個其實就係酸熟成魚生再加個有香茅味嘅foam💨🐟🐟🐟
嗱小弟不才影唔靚
但其實成件事係真心好好食嘅
佢個一題性好好,個主題都好出
同埋入口都幾creamy同舒服
🌈然後就係隆重推薦💡💡💡
勁好食嘅封面照💡💡💡
佢係一個蔥油餅wrap嚟
佢個蔥油餅入面wrap左啲乜呢🤌🏻
佢有雞絲有winter truffle仲有少少花椒油同埋芝士🍞🐤🧀
佢成件事係好重味但係又好唔違和
有啲可惜係個truffle冇乜味得個脆嘅口感,嘥左啲咁解囉~
🌈嗱跟住呢個頌鉢咁嘅款嘅呢
我direct quote返當年自己講野嘞😎
好好食,圓鱈品質高,入口先是脆口,切落去係滑嫩光滑平面,入口鮮嫩而不失其魚肉的鮮味,入口如豆腐,配合下面lasa醬的甲殼類鮮味,尤如在吃蟹肉,海鹽灑於表面更是錦上添花,口感味道層次豐富,下面pasta增加質感
🌈哇睇返自己當年都幾奄尖😂
又quote吓先
呢個我想講嗰兩舊羊
羊肉熟度完美,有rest夠,入口嫩滑juicy, 醬汁恰到好處,解膩而不失肉味,清淡而不失主軸,茄子亦調味恰當,入口甜美,只是調味宜再淡一點,配合羊肉清淡主題
🌈跟住就係甜品啦😍
佢係一個脆皮Yogurt
佢酸到不得了但又真心好食
都真係唔知佢點做
佢仲有啲脆片喺隔離
成件事夾到呢~🤩有個反差感我個人好滿意
🌈最後嚟多杯靚啡☕佢又係有口感有層次有我鍾意嘅淺烘焙嗰☕名店係唔同啲

#foodiehk #美食 #美食家 #肥仔覓食 #食物 #hongkong #hk #食家 #食評 #香港 #香港人 #hker #hkfoodie #delicious #finedine #finedining #cobohouse #k11musea #k11 #魚子醬 #蔥油餅 #田園feel #theme #南瓜 #黑蒜 #羊肉 #鱈魚 #cod