2023-03-29
好耐都冇食燒肉放題,平時同朋友食都會鍾意去試唔同嘅餐廳,今次就簡咗呢間萬丸燒肉,主打日式燒肉放題。我同朋友今次就選擇咗$348嘅特上燒肉放題,主要入面係有安格斯牛同特別用壽喜燒汁醃製嘅肉。———————————————🌟燒肉燒肉方面基本上所有牛類我地都食咗一次,特別推薦大家壽喜燒汁封門柳同肩胛脊肉,呢兩隻都係最薄同埋牛味最濃,油脂分佈亦都好靚,食落啲肉都嫩滑。另外加上壽喜燒汁味道更香更好味,大家仲可以選擇叫日本蛋嚟點牛肉食,感覺就會更有壽喜燒嘅風味!除咗牛肉外,特別令我想推薦比大家嘅係雞皮串,其實過去係香港嘅燒肉放題都唔多見到有雞皮串,雞皮串燒完之後基本上係超香跪,雖然好肥好邪惡,但真係必叫之選😆.🌟海鮮我哋主要叫咗日本小魷魚、多春魚同鯖魚,強烈推薦小魷魚,快熟之餘小魷魚口感一啲都唔韌。多春魚同鯖魚味道都好唔錯,燒熟後基本上唔洗點樣加汁都好好食。.🌟沙律/小食強烈推薦大家叫唐揚雞軟骨,真係好好食!個皮咬落一啲都唔會覺得厚或者有種好麵粉嘅感覺,相反個皮係超脆,熱辣辣咬落去仲有啲汁保留係入面,再一次推薦比大家👍🏻沙律佢地有分車厘茄同粟米沙律,個人比較建議車厘茄沙律,佢個汁會配柚子沙律汁比較
🌟燒肉
🌟海鮮
🌟沙律/小食
強烈推薦大家叫唐揚雞軟骨,真係好好食!個皮咬落一啲都唔會覺得厚或者有種好麵粉嘅感覺,相反個皮係超脆,熱辣辣咬落去仲有啲汁保留係入面,再一次推薦比大家👍🏻沙律佢地有分車厘茄同粟米沙律,個人比較建議車厘茄沙律,佢個汁會配柚子沙律汁比較開圃,相反粟米沙律係配普通沙律醬而且醬會偏多少少,食落就會比較易滯。
🌟蔬菜
大家如果怕食得太多肉一定要記得叫返個生菜包,生菜全部都好新鮮好清甜,包住肉放入口食口感更豐富。另外都有好多茄子、杏鮑菇、翠肉瓜比大家燒,平時燒呢啲好易會變到乾噌噌,但呢間放題有特別提供油掃,大家簡單掃一掃自然就食得更開心!
🌟其他
主食方面呢度都有提供紫菜飯比大家送肉食,本身仲想試埋過冷烏冬,但因為真係太飽唔想浪費食物就冇叫到。
🔸整體評價🔸
食物質素嚟講性價比都算高,變相其實係好似食緊壽喜燒放題,而且服務亦都好好,基本上食物叫完我都冇催過全部都好快上菜,就算我哋坐房職員都會好主動過嚟收空碟。每次上菜亦都會介紹返係邊種肉,感覺員工都好專業。唯一係手機點餐會有多少少限制(點餐頻密程度、數量),同埋小食種類唔算多,但整體都冇太大影響,如果大家鍾意食壽喜燒其實都真係幾推薦食呢間👍🏻
🔸味道:9/10
🔸環境:9/10