呢間拉麵店喺2014-2020年連續攞咗七年嘅米芝蓮,一入去就可以見到七塊獎牌掛晒喺牆上面好有氣勢🏆,啲店員仲好似係日本人嚟。​.​🍜辣味沾麵($95)​個湯底係用木魚豚骨熬製而成嘅,辣味令成個湯底更加出,平時唔太鍾意食沾面嘅我都超鍾意呢度嘅沾麵呀👍!出面嘅沾麵好多時因為怕唔夠味都非常死鹹,呢度完全冇呢個問題,又唔會冇味,掛湯能力強,而麵底可以選擇冷麵或者熱麵,我揀咗冷麵,麵條會比較彈牙,而且冷麵唔係喺雪櫃拎即刻拎出嚟超級凍冰冰嗰隻,係室溫狀態,好貼心唔會令個湯即刻凍晒,叉燒有兩塊,肥肉略略多過瘦肉少少。​好食程度:🌕🌕🌕🌕🌕​.​🍜豚骨拉麵($85)​呢個相對上就冇咁驚喜,湯底比較鹹,而且食食吓唔知點解會有陣雞湯味而唔係豚骨味,麵質方面有彈性,叉燒都係有兩塊, 肥肉略略多過瘦肉少少。​好食程度:🌕🌕🌕🌖🌑​.​🍗日式炸雞​Lunch set 加$10 換咗兩件炸雞,炸雞超級脆,炸皮薄到好似冇咁,咬開淡淡肉汁,好食😋​好食程度:🌕🌕🌕🌕🌕​.​🥟雞皮餃子​見到幾特別好似冇乜地方有就Lunch set 加$10叫咗嚟試,total有三舊,覺得雞皮炸得唔夠耐,唔夠脆,同埋入面個餡有啲少。​
🍜辣味沾麵($95)​
好食程度:🌕🌕🌕🌕🌕​
🍜豚骨拉麵($85)​
好食程度:🌕🌕🌕🌖🌑​
🍗日式炸雞
Lunch set 加$10 換咗兩件炸雞炸雞超級脆,炸皮薄到好似冇咁,咬開淡淡肉汁,好食😋​
好食程度:🌕🌕🌕🌕🌕​
🥟雞皮餃子​