餐廳: 麵尊
資訊:

上環好多嘢食之餘,貴嘅嘢食都好多🤯想搵茶記以外嘅窮人食物真係難上加難🙁今次行遠啲去左間車仔麵店「麵尊」試下,點知真係好高質😍瞬間變左我其中一間食堂🥶佢地有提供套餐比大家揀,入面都係最受歡迎嘅餸,價錢亦比較相宜🈹但我今次就散叫,而佢每個餸都一樣價($10)自行選擇點叫先最抵啦😂🍜三餸車仔麵 ($40)睇落細細碗,但食落都幾飽🥶餸嘅份量都算多😚真係抵食😍湯底揀左腩汁加麻辣,略嫌腩汁味唔夠,但麻辣都好麻香,唔錯👍🏻而米線就唔係好腍嗰隻,反而係我中意嗰種帶有口感彈牙嘅🤗🔸豬腸好好味🤗腌得好入味之餘,腸嘅部位好瘦好乾淨,完全無豬嘅內臟臭味同雜質,處理得好好😍激堆👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻🔹蠔油冬菇又係好入味😍口感爽口彈牙,唔係平冬菇嘅感覺🥰又係好高分🔝🔸酸齋以往未必會揀酸齋,但今日想食啲酸嘢所以冲就揀左😂酸汁配埋湯底除左出奇地夾之餘,味道仲多左份層次,我自己都好中意🥶見到同枱叫左份炸魚皮勁吸引,下次嚟一定要試下😬好似炸得好香口,好脆咁🤭

🍜三餸車仔麵 ($40)
🔸豬腸
🔹蠔油冬菇
又係好入味😍口感爽口彈牙,唔係平冬菇嘅感覺🥰又係好高分🔝
🔸酸齋