2023-12-11 251 瀏覽
【灣仔區】【聯威餐廳】銅鑼灣渣甸街食肆林立,而年青人食店更加係潮起又潮落咁,開完又執執完又開,一歲一枯榮。而我作為一具劇毒肥叔,梗係幫襯啲啱我嘅餐廳啦。而呢間聯威餐廳就真係啱晒我要求,夠毒,夠麻甩,成件事佬味好濃呀。之不過我始終係一個毛都未出齊嘅黃毛小子,嚟到呢啲地方都係食返啲細路仔先食嘅嘢。叫咗個 $62 嘅「美式什扒」配黑椒汁,幾塊薄扒加條腸再加隻雞翼事小,個「喳喳聲」事大,塊板都算熱嘅,啲嘢食就正正常常咁啦。個餐唔配嘢飲,跟個「凍奶茶」都要加 $9 ,有啲撳住搶嘅感覺。而呢杯奶茶當然亦都唔係啲咩驚世傑作,普普通通茶記凍奶茶一杯囉。咁就七十幾蚊嘅話我就唔係太滿意,價錢我畀得起,主要原因係我完全冇飽足感覺呀。用多 $32 叫個「花生醬西多士」填飽埋呢餐,咁佢個西多又唔差,花生醬夠厚實,仲係用粗粒裝花生醬,咬落有啲嘢趙吓咁,幾好。不過餐飯就咁樣昇華到去一餐過百嘅晚飯,埋單價 $103,係兩年前嘅價,而家可能唔得喇。。。(地址:銅鑼灣渣甸街54-58號1樓)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #insta

(地址:銅鑼灣渣甸街54-58號1樓)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am灣仔區 #銅鑼灣 #聯威餐廳 #樂心冰室 #美式什扒 #花生醬西多士 #凍奶茶 #1am1222 #1ambackup
2021-12-12