Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و【油麻地餐室 傳統唔會執】今次介紹嘅呢間餐廳裝修好有舊香港嘅味道,屹立廟街超過五十年嘅佢時常都會係電視電影嘅拍攝場地📸。今次我哋坐咗喺樓上嘅位置,靠近窗邊嘅位可以透過舊式嘅窗嘅望向廟街嘅榕樹,份外有「古早」味。~我是Menu~焗茄汁排骨飯 Baked Spare Rib with Tomato Sauce $78呢款飯可以話係成間舖最招牌嘅菜式😛食落去陣茄汁味可以用鮮甜嚟形容,仲有大量入曬味嘅排骨同有驚喜嘅飯,無錯,係久違嘅炒底。粒粒分明嘅白飯撈埋金黃色嘅炒蛋🍳真係好好食。芙蓉蛋飯 Egg Foo Young on Rice $50相比之下,呢款就平凡咗少少,但都係好食的。呢碟嘅飯雖然無炒底,但份量明顯比上面嗰款多🍚,碟面塊芙蓉蛋用咗唔少叉燒嚟煎,再加上芽菜,蔥段等,真係啖啖都有口感😋~評分~ (5分滿分)環境:🦦🦦🦦🦦食物:🍯🍯🍯🍯服務:🐻🐻🐻🐻總分:💛💛💛💛٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و:我最記得個店員見到我哋Share嚟食之後問我哋要唔要碗仔,真係好服務😆(。・ω・。)ノ:好似穿越時空去咗舊香港到食嘢咁,正🤩地址:美都餐室 (油麻地)油麻地廟街63號地
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
【油麻地餐室 傳統唔會執】

~我是Menu~

~評分~ (5分滿分)
環境:🦦🦦🦦🦦
食物:🍯🍯🍯🍯
服務:🐻🐻🐻🐻
總分:💛💛💛💛

(。・ω・。)ノ:好似穿越時空去咗舊香港到食嘢咁,正🤩

地址:
美都餐室 (油麻地)
油麻地廟街63號地下
焗茄汁排骨飯