成日會搭幾個輕鐵站過景峰揾食,呢邊都唔少美食,今日就試想試好耐既台灣菜——木玥巷👀🐮木玥招牌紅燒牛肉麵($96)份量好夠又足料,有牛𦟌、牛肚、牛筋、蘿白等,牛𦟌煮得好入味,肉質較稔,湯底比想像中清淡,麵條頗有彈性,幾掛湯👍🏻🐮台灣雙色腸($46)呢碟小食有普通台灣腸同黑色墨汁腸,煎得皮脆多汁,仲可以配上醬汁,有另一番風味😬🐮戰斧鹽酥雞扒($82)果然無改錯名,一上碟大塊到我嚇親,真係成個斧頭咁大塊🤩雞扒炸得香脆可口,仲有秘製醬汁,大塊到最後要打包返去食😅🐮木玥招牌水果茶($38)一上枱個size真係嚇親我,大杯到兩個人share都得😮西柚和百香果既配搭十分清新,酸酸甜甜,好開胃🐮木玥黃金水果茶($38)同招牌水果茶大同小異,係菠蘿和百香果既配搭,比較清甜,十分解膩👍🏻總括來說,能在大西北揾到好食既台灣味,可以一解思鄉之愁🤣唔怪之得咁多人排隊食啦😬

木玥招牌紅燒牛肉麵

🐮木玥招牌紅燒牛肉麵($96)

台灣雙色腸

🐮台灣雙色腸($46)

戰斧鹽酥雞扒

🐮戰斧鹽酥雞扒($82)

木玥招牌水果茶

🐮木玥招牌水果茶($38)

木玥黃金水果茶

🐮木玥黃金水果茶($38)

木玥招牌紅燒牛肉麵
台灣雙色腸