平時經過都大排長龍,琴日星期六都竟然見到唔使排隊😲諗都唔諗即刻入去試一試睇吓點解班友咁鍾意排呢間餐廳😼🥞Original Soufflé ($85)碟上只有兩塊pancake、兩舊cream、楓糖漿一小壺😶 擺盤空礦既程度,侍應送上嚟嘅時候我都唔小心嘩咗一聲🙄至於味道一般般,口感偏紮實,但梳乎厘pancake嘅空氣感☁️失蹤,就好似港女嘅空氣瀏海塌左落嚟咁🤦🏼‍♀️🥞Uji Matcha Soufflé ($95)多$10嘅分別只有抹茶味雪糕🍦同兩舊口感奇爽既抹茶蕨餅,口感一樣偏紮實,抹茶味嘅雪糕亦唔算濃🍵唯一可以讚下嘅係,佢哋嘅cream算做得唔錯🍼牛奶味香濃,唔會膩🙂整體來講,呢間pancake店有啲名過於實😟可能見佢經常大排長龍而對佢期待過高,但係經此一役應該就冇下次啦👋🏻一句講晒,打卡唔係一流,食物都唔係一流🙃

Original Soufflé

🥞Original Soufflé ($85)

Uji Matcha Soufflé

🥞Uji Matcha Soufflé ($95)