2021-10-26
中環新開既日式料理餐廳,中意食日本野既朋友又多一個選擇☺️ 餐廳主打廚師發辦壽司及刺身、串燒同清酒!係中環返工試下佢個lunch set先🥰 食物採用時令食材,席前可以望住師傅預備食物,又一番風味~ 𝐿𝑢𝑛𝑐ℎ 𝑆𝑒𝑡 午市定食 🇯🇵(均配有前菜、麵鼓湯、茶碗蒸、煮物)▪️特盛刺身定食 $488師傅挑選時令刺身,並會逐一介紹刺身款式同產地,建議我地食既先後次序,先蝦貝類如此類推:✦石垣貝 ✦牡丹蝦 ✦碟魚 - 鋪上柚子 ✦深海池魚 ✦金目鯛 - 魚皮微微燒過 ✦油甘魚 ✦火炙左口魚裙邊 ✦火炙銀鱈魚 ✦中拖羅 ✦海膽全部都好厚切新鮮!海膽非常鮮甜,本人好中意❤️ 拖羅、火炙唔洗講⼀定都係我至愛,好中意魚脂感同入口即融既感覺🥰 另外刺身全部都好彈牙有肉感食到鮮味☺️▪️特盛雜錦魚生飯 $248性價比好高既選擇,2百幾蚊就可以食到時令靚刺身!有三文魚籽、牡丹蝦、拖羅、金目鯛、帶子、海膽、火炙銀鱈魚等等,好高質🤩
𝐿𝑢𝑛𝑐ℎ 𝑆𝑒𝑡 午市定食 🇯🇵
(均配有前菜、麵鼓湯、茶碗蒸、煮物)
▪️特盛刺身定食 $488
▪️特盛雜錦魚生飯 $248