2012-11-03 54 瀏覽
今晚去咗哩間餐廳食晚飯,7:15pm 坐低,個女侍應問我可否8:45pm 還檯,我話當然無問題。結果,一個鐘都無,8點正個女侍應比張單我們,我話我們無叫埋單!我當時咬緊舊羊架骨、酒仲有大大杯!我老公照埋,並問佢究竟可以坐到幾點?她都係話8:45pm。隔一陣,應該係個老細,問都無問過我們、通知我們就叫咗出邊一個等緊檯嘅少女坐左喺我們張四人檯度,比咗杯水佢,大大聲話「阿妹你都喺出邊等左好耐架啦!飲杯水先呀!」我們一家三口傾緊計,即時O咗!就係咁樣打斷了!咩事呀!?無理由咁無禮貌、不尊重地要個客還檯!我們都算是幫襯過好幾次、平日夜晚專程揸車去食的熟客!做生意咁短視,擺明趕客,唔會再有下次囉!我唔想禍及無辜的少女,否則爆了!
我唔想禍及無辜的少女,否則爆了!