2022-07-27
朋友去咗荔枝角億利工業大廈搵嘢食,哈哈出咗名多都好嘢食,今次試咗間靚靚Cafe,一入到去,已經比裏面簡約嘅裝修吸引住,裝修主要係白色,再加埋其他裝飾,入到去好舒服香煎加拿大豬肉眼配金巴利汁食物上碟好似藝術品一樣咁靚,豬肉眼扒好大塊好厚身,肉質好淋身,好食既豬扒一樣咁好食😋。上面有啲紅莓醬,酸酸甜甜好開胃,同個肉扒好夾,下面舖左大量咁啲紅菜頭泥,平時我唔鐘意食紅菜頭,但呢個泥好好食,個味調得好好,完全無紅菜頭果種怪味。另外碟上都有芥末醬,同個扒都係好夾,好多層次香煎煙肉和牛芝士漢堡配薯條個漢堡超厚身,特別係塊和牛,嗰熟度啱啱好,唔會太差,都唔會太熟,處理得煎得好香,和牛配漢堡,係食漢堡嘅另一個層次,配碟有好多沙律菜,好新鮮,加埋啲黑醋,好開胃,啲薯條都炸得好好,食得出唔係隔夜攤凍咗好耐嗰種飲品加配咗熱情果薄荷梳打賣相一流,見到有半個熱情喺裏面,一入口就飲到好濃烈嘅熱情果香味,非常足料,配上陣陣既薄荷清香,夏日透心涼,正兩個set lunch都好好食,朋友話係「吃到充滿愛」😆,我哋都好滿足
香煎加拿大豬肉眼配金巴利汁
香煎煙肉和牛芝士漢堡配薯條