2022-10-08 2833 瀏覽
相信大家對呢間本地蛋糕店絕對不陌生🍰🥰!!戚風蛋糕款式十分之多,口味選擇多樣化,有生日蛋糕🎂,亦都有好多口味的迷你小蛋糕,讓大家一次可以試多種口味🤩!香濃開心果 $67開心果小蛋糕一定係我每次必食的口味!🤩首先蛋糕出面有一層開心果朱古力脆皮,有埋開心果粒在入面✨,上面有開心果cream,蛋糕本身都係開心果味🙈,中間有cream夾心 中和一下蛋糕的口感,食到開心果味之餘,🥰又唔會感覺太甜膩大甲香芋黑糖麻糬 $64對於平時好鐘意食芋頭嘅朋友,芋頭味一定要試下!!選用台灣大甲香芋,芋頭的奶香味真係好濃郁!!🤪 香芋cream 好香,又幼滑細膩,中間還有甜甜嘅黑糖麻糬增加煙韌軟糯的口感🤭日本日向夏蜜柑 $64係一款好清新嘅口味🙈~蛋糕上面有香草奶凍和幾塊蜜柑🥰,入面有酸甜清新的法式檸檬醬和幼滑的北海道cream,輕盈又清甜的口味好適合熱辣辣的天氣食🤩沖繩黑糖栗子蒙布朗 $58栗子和黑糖的味道好濃~🙈栗子蓉好順滑,食完表層的栗子入面有cream和栗子蓉,底層係栗子蛋糕🍰
相信大家對呢間本地蛋糕店絕對不陌生🍰

香濃開心果 $67