2022-05-18 395 瀏覽
《當 然 好 食》 🤎丼燃食堂 (旺角)🧸旺角花園街3-5號鴻威大廈地下6號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️估唔到今日平日都咁多人喺門口排隊食晚餐🤤座無虛席,睇嚟呢間餐廳真係唔錯咁喎😍我見好多人都有介紹過呢間餐廳所以今日就去咗食啦,坐低無耐已經聽到熟悉嘅廣東歌‼️估唔到佢哋咁識聽竟然有石裂符🤭乜蟹都有丼🦀 $128我認為呢個蟹丼係黎到必食的‼️因為勁多人打卡,佢嘅賣相十分igable😚 仲有4款唔同自選醬汁任君選擇,分別有海膽醬/ 芝士蟹籽醬/明太子醬/ 蜜糖芥辣醬💁🏻‍♀️我自己梗係揀咗海膽醬啦🙈成個丼飯嘅蟹肉都超級鮮甜一啲都唔腥,有好多蟹膏、蟹肉、蟹籽、蟹棒,總之你噏得出同下有關嘅嘢都喺晒呢個飯入邊🤭真·乜蟹都有九公丼🍱 $178我見到係Menu上面呢個係有最多嘅讚👍🏻成個丼飯仲有勁多材料,分別海膽、三文魚、三文魚籽、牡丹蝦、時令魚、帶子、拖羅蓉、壽司薑‼️所有我想食嘅食材都集合於一身🤭你話唔叫點得啊🫣最出色嘅係佢嗰個三文魚籽同埋拖羅蓉。平時好怕食到好腥嘅三文魚籽但係呢個好鮮甜😍焦糖三文魚卷🍣 $68超特別嘅配搭啊,我自己就鍾意食甜嘅,我男朋友就鍾意食三文魚,所以我哋毫不猶
《當 然 好 食》

🤎丼燃食堂 (旺角)
🧸旺角花園街3-5號鴻威大廈地下6號舖

乜蟹都有丼🦀 $128

醬💁🏻‍♀️我自己梗係揀咗海膽醬啦🙈

九公丼🍱 $178

焦糖三文魚卷🍣 $68

超特別嘅配搭啊,我自己就鍾意食甜嘅,我男朋友就鍾意食三文魚,所以我哋毫不猶豫就叫咗呢款嚟試吓😆 三文魚上有一層薄薄既焦糖🍬,甜甜的再配埋三文魚嘅鮮味,我覺得係更上一層樓層次感更加豐富😚入邊中夾雜着青瓜絲😍
2022-05-18
  • 乜蟹都有丼