2021-07-18
《球迷必去阿仙奴主題餐廳》今日嚟到嘅呢一間餐廳,一入門口就已經見到掛滿晒波衫,用咗足球場嘅草地做地板,仲連啲碟仔都有個足球場係上面,相信老闆一定係阿仙奴嘅忠實粉絲⚽️💛卡邦尼蟹膏意大利扁麵配溫泉蛋($128)一見到呢碟嘢嘅時候搵嚟搵去都見唔到啲蟹膏,原來蟹膏味已經融入咗喺個醬入邊,個醬嘅蟹膏味濃郁之餘亦都好creamy,加埋啲溫泉蛋汁就更加有層次💛經典焗威靈頓牛柳($338)呢個威靈頓牛柳我哋叫咗五成熟,覺得啱啱好,層酥皮亦都好香脆。特別鍾意嘅就係佢嘅黑松露燒汁,估唔到原來食威靈頓牛柳都可以有呢個配搭,黑松露燒汁倒落去威靈頓牛柳上面,既有甜甜地嘅燒汁味,又有香濃嘅黑松露味!💛炭烤美國1855牛肋扒蜜糖燒肉汁($188)跟餐價黎講呢個牛肋扒都算係性價比幾高,有3塊咁多!雖然佢嘅賣相相對上冇咁吸引,但係味道依然不失水準~💛脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳($198)除咗有芝士汁點之外,呢個吉列豬柳仲有流心嘅芝士,不過見佢係低卡之士,心入面嘅罪惡感都減低咗!💛即製梳乎厘班戟($52.8)跟餐叫埋甜品會有六折,所以我哋都叫咗個梳乎厘pancake食,佢做得好鬆軟而且又有蛋香👅💰人均消費:
💛卡邦尼蟹膏意大利扁麵配溫泉蛋($128)
💛經典焗威靈頓牛柳($338)
💛炭烤美國1855牛肋扒蜜糖燒肉汁($188)
💛脆炸流心低卡芝士吉列西班牙橡樹果黑毛豬柳($198)
💛即製梳乎厘班戟($52.8)
💰人均消費:約$250