喺油麻地嘅餐廳,坐喺大廈最高23樓,油尖旺嘅景色一覽無遺🏙。相信夜晚飲完酒之後,出邊油麻地旺角五光十色嘅畫面,應該會相當有風味、浪漫🌹。餐廳牆壁上,畫咗有啲似係畢加索嘅立體派(Cubism)繪畫,用色塊去表達,特點係輪廓,比較抽象,有啲似夏卡爾、The Kiss 兩種畫風混合體。而且仲有啲好似馬騮嘅嘅擺設,上邊搞笑地加上左紅色嘅口罩😷巴西豆混合即磨咖啡☕️濃郁敦厚嘅香味,輕微嘅泡沫,寬厚嘅mug。旁邊可以加入香噴噴嘅全脂泡沫熱牛奶🥛。由於牛奶都係熱嘅關係,加入咖啡後會繼續可以保持溫度,唔會失去左咖啡嘅風味,體驗相當唔錯☕️大白天就飲香檳🍾️☺️麵包🥯柔軟,當中有強烈嘅香草味道,非常值得一讚嘅係麵包依然係溫熱,唔會好似一般餐廳咁樣求其俾個攤凍咗嘅麵包。伴隨麵包嘅係手工牛油,質地柔軟,所以唔會咬落去覺得鞋口。油封鴨髀意大利飯($138)燴入意大利飯的油封鴨髀肉,很多肉汁而且新鮮。意大利飯入邊亦有蘑菇,新鮮多汁,配合鴨肉嘅油脂與意大利飯一起吃, 兩種鮮嫩汁交薈令到飯非常滋味。另外下單時候,餐廳侍應會問飯軟硬度,我會提議軟身比較適合。羊架($198)羊仔架羊香酥撲鼻,味道風味十足,咬入去充滿肉汁,脂肪

咖啡

巴西豆混合即磨咖啡☕️

大白天就飲香檳🍾️☺️

油封鴨髀意大利飯
油封鴨髀意大利飯($138)

羊架
羊架($198)
羊仔架羊香酥撲鼻,味道風味十足,咬入去充滿肉汁,脂肪同埋肉嘅比例平衡。加入芥末,或者用半碟青椒一齊食,可以切換不同嘅味道。另外薯蓉柔軟又滑,只有少少忌廉,不會搶奪薯仔本身嘅味道。
咖啡