2022-05-10 130 瀏覽
🤎小胖台灣便當 (沙田)🧸沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️今日去咗近來好出名嘅小胖台灣便當🍱到買晚餐返屋企食,太多人介紹啦所以去開宜家傢俬買嘢就順便買埋!好地道嘅台灣菜餐廳,店舖裝修簡單,牆上有「一碗滿滿的幸福」的字句。直至我見到我地份外賣,就知道真係好幸福。常言道:食得是福❤️ 有咁大兜飯,對飯桶黎講係超超超超超幸福🤭-萬華網烤牛肉便當+梅香脆地瓜+熱柑橘檸檬茶 $84網烤牛肉份量頗多,廚師刀工好好,每片牛肉厚薄大少適中😘烤得岩岩好之餘,牛味亦仍然鎖在肉內。一咬落去就會有肉汁浸出黎😚梅香脆地瓜就不得了🤩梅子粉成兜都係絕不吝嗇😝地瓜好甜,外脆肉軟,正宗台灣脆地瓜🍠柑橘同埋檸檬味各自調製得幾好,唔會有搶味嘅情況😆酸酸甜甜非常解滯。-逢甲香烤豬軟骨便當+九層搭雞翼2隻+芙香蘋果茶 $84份量超級多‼️豬軟骨、粟米、蘿蔔絲、酸瓜舖滿半個外賣包裝盒😍豬軟骨醃製得味道剛好,唔會太鹹👍🏻豬質嫩滑無比,軟腍腍,拎黎撈飯勁似滷肉飯嘅味道😝九層塔雞翼嘅外皮超級香脆可口,鹹度剛好🤩好想追住嚟食!-台灣古早味烤豬肉便當+懷念鹽酥雞+芙香蘋果茶 $

🤎小胖台灣便當 (沙田)
🧸沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖

-萬華網烤牛肉便當+梅香脆地瓜+熱柑橘檸檬茶 $84

-逢甲香烤豬軟骨便當+九層搭雞翼2隻+芙香蘋果茶 $84

九層塔雞翼嘅外皮超級香脆可口,鹹度剛好🤩好想追住嚟食!

-台灣古早味烤豬肉便當+懷念鹽酥雞+芙香蘋果茶 $70

「古早味」到底係咩味❓我覺得「古早味」=「台灣味」🤣
食咗一啖佢哋嘅髯鬚雞真係好掛住台灣啊,真係超正宗嘅味道😌炸得又香又酥脆,係一份超邪惡嘅小食🤪
芙香蘋果茶

-三杯蜜汁烤雞排便當+ 梅香脆地瓜+日本焙茶 $70

我超級推薦佢哋嘅雞扒,因為佢哋嘅雞扒唔會鞋口,超厚肉之餘肉質嫩滑😍外皮烤得香脆!加埋蜜汁🍯令雞扒更香甜😚
日本焙茶味道相對相比其他飲品味道濃厚一啲,very good😋

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-05-10