有如Omakase精緻日式料理🍱與及林林總總嘅各款清酒🍶真係好啱我呢個日本菜控🤗講緊既係位於尖沙咀嘉芙中心4樓開業不久嘅「絆」@Kizunatst ..呢間主打日式料理及嘆Sake既吧🍶一坐低叫左支「瀧之慢」純米吟釀配搭今天既佐酒菜🤤乾杯 かんぱい🍶..九宮合盛🍱有別一般餐廳呢度既漬物幾款都係自家漬出來👍我特別喜歡淮山漬及醬油漬蕃茄🤤另外仲有紅酒蒜頭、螢光魷魚🦑牛蒡漬、菠菜漬、甜甜地既及鹽香枝豆😍三宮特盛 📌松葉蟹子沙律🥗蟹味濃蟹子香😍📌清酒杏鮑菇🍄食落彈牙帶淡淡清酒香🤤📌牛舌生椒煮🐮唔好睇佢細細粒呢道絕對係心機之作🙌牛味甚濃感覺食緊牛肉粒又唔會乾柴最愛既刺身拼盤有鮮甜帆立貝🤩🦐牡丹蝦肉白鮮嫩食落有漿口感覺及甘香蝦膏🐟拖羅入口即化回味無窮🐠油甘魚厚切淡淡肉🙌最後一點廚師精選既劍魚腩魚油香濃🤤壽司每人五件🍣店員都會細心介紹由淡到濃去食😉從新鮮既深海池魚皇🐟真鯛🐠鰈魚、帶牛香既火灸A4和牛卷及師傅自創既🧀忌廉芝士鰻魚卷等🤤每件壽司飯仍保持微溫👍唔錯😋🍡串燒包括雞骨肉、汁燒豚五花腩、豚肉京蔥卷及A4和牛京蔥卷均以獨特黑木煙燻而成香味四溢🤩肉質不會燒到變乾柴👍鹹度亦剛剛好👍🏻🐖煙燻味最突出🐂及

九宮合盛🍱

三宮特盛
📌松葉蟹子沙律🥗蟹味濃蟹子香😍
📌清酒杏鮑菇🍄食落彈牙帶淡淡清酒香🤤

最愛既刺身拼盤有鮮甜帆立貝🤩
🦐牡丹蝦肉白鮮嫩食落有漿口感覺及甘香蝦膏
🐟拖羅入口即化回味無窮🐠油甘魚厚切淡淡肉
🙌最後一點廚師精選既劍魚腩魚油香濃🤤

🍡串燒包括雞骨肉、汁燒豚五花腩、豚肉京蔥卷及A4和牛京蔥卷均以獨特黑木煙燻而成香味四溢🤩肉質不會燒到變乾柴👍鹹度亦剛剛好👍🏻🐖煙燻味最突出🐂及我最喜歡的豚肉卷豚肉肥瘦均勻內包住京蔥🤤慢燒炮製不單止將肉汁鎖緊☺️肉香亦唔會走散👍

📌豚角煮到非常入味又軟腍香口☺️平時好怕食肥豬肉🙊一口一粒食落帶醬汁甜味又唔錯喎🤩

📌吉列和牛炸漿厚薄均勻🥰熱辣辣酥脆可口😋送酒一流🍶

🔥火焰鐵板廣島蠔🦪
上枱時師傅會即席點火真係好驚訝😎連埋鐵板裡洋蔥絲趁熱食好好味😍

🍍菠蘿特別挑選熟度剛好既再燒一下🤤封鎖肉汁之餘又可以迫出菠蘿既甜味🤞

食到呢度已經好滿足😝但最後既雪糕千祈唔可以錯過🍦日本🇯🇵直送北海道牛乳味好香濃🤤飽到一個點都好想Encore🤫

總結整個二人前日式料理$688一位相當抵食🙌每一道師傅都烹調得精緻美味😋雖然呢排無左晚市堂食😔但同朋友晏畫可以一邊食邊嘆Sake🍶真係人生一大享受😎呢度餐廳員工親切有禮😍另外仲有包場服務及Vip房間架😎認真安全私隱度又高🤗食嘢都好放心呀🥳
聽店員講遲啲仲會開埋Outdoor位置🥰到時要再去幫襯先🥰
  • 九宮合盛