正顯示第 115
篩選食評 :
特別條件
篩選條件
OCT 24

唔想係xx朗排隊,諗住試吓啦,點知。。。食物唔新鮮,卷物超迷你,個三文魚湯還好。。。好衰唔衰見到佢哋倒番檯上啲豉油入個原裝個鼓油樽🤮即刻俾錢走。。。出到門口即肚痛要去廁所upset一定無下次!
OCT 24

平日去開MOKO 千両,服務非常好,仲做埋會員 今日去vcity 試下,問今日時令鲜鱼刺身套套餐係乜鱼,樓面竟然講吾出,搞左好耐返尼講話賣哂 然後我點左個定食,前/左附近遲我叫order. D野食到,食埋,催左兩次,终於等左45 mins 一個普通牛肉烏冬套餐 食物味道好,但服務差,又漏單 樓面吾熟menu
這篇是 [非食評]
OCT 24

以前好鍾意食嘅金西南 依家唔同哂了🥹 自從裝修後 味道唔同左 餸細份左 但貴咗好多🥲 一碗米線要等35分鐘... 一碟得幾條既生菜要$20 以前3餸米線加飲品先60蚊唔使 宜家要80幾蚊 回不去了 好傷心😭
檢視所有留言 ()
5分鐘 (堂食)
2024-09-28
是次消費
每人約$45 (午餐)
OCT 24

好耐冇食過旦王,不過同之前一樣好夠酸好夠辣,重點係佢個肉碎,食完個粉之後一定要請哂所有肉碎! 今次叫左大腸魚肉同豬紅,味道一如以往。 旦王係個人心目中香港最好食既酸辣粉~
OCT 24

每次好遠行過都已經聞到勁香既爆谷味,完全係戲院既味道😍😍😍 平時戲院買既好快就會冧曬+痴笠笠,又有d未成功爆開既粟米粒,又未必每一粒都佈滿焦糖,有好多都係白雪雪 但180既爆谷真係不得了,每一粒每一忽都係鋪滿焦糖,成粒都係焦糖色,勁足料👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 最癲既係,凍左都一樣咁脆,大癲🤌🏻🤌🏻🤌🏻 不過佢甜到我食10粒左右就收皮🤣🤣🤣 超級適合螞蟻人🐜🐜🐜🐜🐜
OCT 24

難得禮拜五早收工 梗係同同事一齊去 食下生蠔🦪 飲下🍷 放鬆一下 都幾寫意 香港都有好多食生蠔地方 但e間我覺得性價比算比較高 啲生蠔真係好新鮮 而且一次過可以食到幾款 唔同味道嘅生蠔 由淡到濃 每一款我都好喜歡 重點係價錢真係唔貴 而且全部都要新鮮 *自家製牛肉他他 第一次見份量咁多嘅牛肉他他 牛肉好新鮮 食晒啲配菜 牛肉都仲未食晒😂 我覺得e個性價比好高 因為價錢唔貴 但真係好多 我同朋友都好滿足 酒都好好味 一人叫一杯酒 變食生蠔邊飲好正 整體質素唔錯
檢視所有留言 ()
5分鐘 (堂食)
每人約$10
OCT 24

週末下晝四點幾都keep住有人排隊買+食緊。大家攞住個碟一齊係後巷食同一樣嘢都幾有feel。嗌咗腸粉同燒賣,腸粉夠滑,混醬勁香,燒賣就正正常常,食完好c fuk。大家經過灣仔建議試下!
檢視所有留言 ()
0分鐘 (外賣自取)
2024-10-02
是次消費
每人約$26 (宵夜)
OCT 24

夜晚10點幾突然好肚餓,用app叫個M記外賣再開車去拎,去到完全唔洗再等記拎得 今次終於試左之前好hit既McGriddle 本身冇咩期望,因為係日本試過覺得麻麻地 但今次竟然覺得幾好食,可能香港整到岩香港人口味
這篇是 [非食評]
海鮮拼盤
OCT 24

食物頭幾轉ok但要自己計10分鐘才能落否則不通知就取消單。 1個侍應全場不停,沒有服務可言,平日晚上只有5枱客,侍應就寸了3枱客 在另付款項目沒有提醒就扣錢 幸好多次提醒食剩肯定要扣錢,請不要叫午餐肉 丸等等份量明顯多。
OCT 24

經過尖沙咀,發現Arte by Padaria現已由藝術館K-11 Art Mall B2層搬到地下(G/F)🎊 這次試了他們的創意慕絲撻系列, 慕絲撻系列造型精緻, 用上多種極受歡迎的水果及堅果作主調, 各有特色💖💖 🔎 草莓杏仁慕斯撻($58) 大量草莓在撻面上🍓 中間還有草莓醬👅 配上酥脆的杏仁餅底, 口感豐富😋😋 🔎 熱情果杏仁慕斯撻($58) 造形漂亮💕✨ 熱情果吃起來酸酸甜甜, 整體感覺清新🌱🫶🏻~
2024-10-03
是次消費
每人約$38 (下午茶)
OCT 24

見到佢afternoon tea咁抵~一於入去試吓lol~ 🍜檳城紅茄參巴醬鴨腿滲滲🍜 💰$38💰 個湯幾香濃~有少少辣~好啱我口味~我應該有飲咗一半~like 鴨腿都幾入味~不過就有少少乾~dislike 滲滲煮得啱啱好~彈牙可口~like ☕️馬來拉茶(熱)☕️ 拉茶唔使加錢~雖然有啲甜~但係好滑~值得一試~ 環境裝修優雅~like CP值:kingkingkingking 味道:kingkingking
OCT 24

💋Belated birthday dinner💕 打卡約會週年紀念好地方 揀咗Dinner Set😍 4道菜 🔆蕃茄流心水牛芝士沙律 🔆經典凱撒沙律 🔆意式龍蝦濃湯件手工麵包條 🔆炭燒安格斯牛側腹排伴法式手工薯蓉 🔆明爐炭燒鮮龍蝦 🔆Aurora 🔆Apollo 真係攞隻新鮮龍蝦出嚟俾你睇同打卡😅不過龍蝦上菜時凍咗啲 冇想像中咁鮮味 相比之下 牛側腹排更加有驚喜 鍾意食有口感嘅、有豐富牛肉味嘅 呢個煎得個邊位相當香口 龍蝦湯一上到嚟就聞到好香 超級濃郁 但我就覺得有啲鹹 兩杯飲品都係無酒精 啱晒我呢啲...
OCT 24

本身係深圳食過一次 覺得幾好食 沙田開咗一排 都長期多人 心諗質素應該keep到 咁就試試 都等咗好耐 終於叫到我張籌 不過唔係即刻入得 要等果枱埋單 唔掂 唔係真正空咗出黎先叫 又要企門口乾等5-10分鐘 款式唔多 啲枱幾逼 叫咗個炒黃牛 花椰菜 糖醋酥肉 咁係深圳食過 有晒經驗 啲花椰菜應該好辣 所以又叫咗杯巨型野飲 上菜喇 酥肉幾難咬 要成舊啪落口 不過OK好食既 份量還好 黃牛 真係好普通 唔辣 而個花椰菜 無辣味 激似屋企炒既菜 而且又炒得唔夠乾身 個碗底出晒水 然後講講個白飯  一pat野 ...
每人約$70
OCT 24

係東港城行完搵間餐廳食,行過見到佢menu見到好平,即刻入去試下。牛面頰同菠菜三文魚意粉好食,pizza同焗千層面就好普通﹐個risotto唔多掂,有啲似湯飯。Overall呢講呢個價錢好扺食,環境都幾靚。
OCT 24

日系復古風餐廳 主打蛋包意大利麵,幾有特式 今日行開Sogo就坐低試下啦😆 白酒忌廉意大利麵🍝 外層可以再揀唔同嘅醬汁 今次揀咗咖喱汁,蛋食落好滑~ 仲可以加芝士添呀🧀中間都算幾creamy 📍Kotaro (銅鑼灣) 銅鑼灣軒尼詩道555號崇光百貨6樓9號舖
Top
此網頁使用cookies給你提升最佳網站體驗。繼續瀏覽即表示你同意根據我們的私隱政策使用cookies