正顯示第 115
蘭杜街2號
x
全部刪除
JAN 24

...飲就可以消除壓力。 ✨呢個下午茶時光真係好浪漫,令我彷彿變咗個優雅嘅少女。如果你都鍾意法國風情同少女系列,絕對唔可以錯過呢個地方 ❕ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Odelice! @o.delice 📍尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L407號舖 📍灣仔蘭杜街2號地下9號舖 📍將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F23號舖 📍荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖 📍沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期6樓628號舖
檢視所有留言 ()
0分鐘 (堂食)
2023-11-30
是次消費
每人約$70 (晚餐)
JAN 24

📍榮式燒雞扒 🇭🇰 灣仔蘭杜街2號麗都大廈地下7號舖 個日隨便同同事食個快飯 佢推薦呢間平靚正嘅餐廳 位於一條巷仔 睇落比較up dup 但入面都幾多人食🤣🤣 😋 鴛鴦雞扒飯:一炸一燒 $63 其實個雞扒幾juicy 有少少炭燒味 炸雞個炸粉都唔厚 唔錯的 佢唔係唔好食 只係好正常 好普通味道的一個雞扒飯 甚至個Size都唔係大d 個賣相似頹飯🤣🤣🤣 感覺同普通茶記差不多 係附近返工可能會成為飯堂 但特登去食就唔會了🥲🥲
法國空運黑青口
NOV 23

...肉他他 $95 牛肉他他質地也是非常軟腍 加入mayonnaise和蛋黃拌勻的牛肉份外美味滑溜 再配上香脆的牛油酸種麵包 一脆一軟的美味搭配也是必點! 𑁍凍美式咖啡 𑁍凍檸檬茶 推介指數:7.85/10 📍Odelice! (蘭杜街) (灣仔) Address: 灣仔蘭杜街2號地下9號舖 #princess_西餐 #princess_灣仔 #instafood #foodshare #food #foodie #foodlover #foodstagram #hkfood #hkfoodie #hkig #hkfoodig #hkfoodblogger #hkfoodporn #hkfoodblog #hkig #hkigfood #foodsharin...
SEP 23

...好!個人鍾意食魚🤣個汁都好鮮,好足料🫡 🔺 火焰橙酒可麗餅配雲呢嗱雪糕 最後可麗餅係店員會淋上酒之後就點火~唔知係咪太多酒,覺得個可麗餅係充滿酒味,苦咗少少🫢不過有埋雪糕中和返會好好多~ 🍽 Odelice! | 灣仔 蘭杜街 📍 灣仔蘭杜街2號地下9號舖
SEP 23

...埋底部布里歐修麵包,好飽肚。 . 🔥火焰橙酒可麗餅 $88 成餐我最鍾意嘅就係呢個甜品,雲呢拿雪糕入口綿滑,可麗餅厚度適中,煙煙韌韌,加埋苦甜苦甜嘅橙酒,係一種大人會鍾意嘅甜,唔會過甜,但係甜得好特別。 ~~~ Odelice! (蘭杜街) (灣仔) 灣仔蘭杜街2號地下9號舖
生蠔
澳洲肉眼牛排
蕃茄茴香酒煮蜆
軟殼蟹意大利飯
每人約$500
SEP 23

...肉質5成熟煮得軟嫩香滑!肉汁爆滿!牛肉味濃郁!配菜跟了脆卜卜薯條! 🥞花生朱古力可麗餅:甜品令我驚喜萬分!薄薄嘅Crêpe上面有花生雪糕、朱古力醬和花生醬、花生碎等,味道香甜,口感豐富,必點之選! Odelice! (蘭杜街) (灣仔) 地址📍:灣仔蘭杜街2號地下9號舖
AUG 23

...! 仲追加咗個蕃茄茴香酒煮蜆🍅 真係勁入味!好濃郁蕃茄同清酒 蜆嘅份量都好多! 花生朱古力可麗餅🥜 超濃郁嘅花生!!仲有粒粒脆口花生 可麗餅係軟腍,食落都好飽肚好滿足! 最鐘意佢有埋一球雪糕☺️ 📍 Odelice! (蘭杜街) (灣仔) 灣仔蘭杜街2號地下9號舖
JUL 23

... 這杯飲料是餐廳的人氣之選,亦只需要加$16就可以品嚐。飲料好驚喜,葡萄味的乳酸汁,酸酸甜甜,大人小孩都會十分喜歡👍🏻,加上梳打的汽水感,在炎熱的夏天,喝上一大口🧊,滿足的氣從胃上涌上來,“嗝”出來,好幸福🤗 📍五目屋 (灣仔) 🔍灣仔蘭杜街2號麗都大廈地下8號舖
JUL 23

...滷水雞蛋咸咗啲,麻麻地~ 無骨雞飯就好有驚喜,雞肉好滑,甜豉油都好好食,唔會太大碗,一人份量岩岩好! 上次亦都叫咗肉骨茶,超好食!排骨炆得好稔身、入味! 蝦麵店 網址: https://s.openrice.com/QrbS0qmWC00~uZ5MGAA 地址: 灣仔蘭杜街2號麗都大廈地下3號舖 ===================== #蝦麵店 #椰漿飯 #炸雞脾 #無骨雞飯 #星馬菜 #灣仔美食 #灣仔黃店 #灣仔好去處
滑蛋吉列炸蝦
特製吉列豬扒蛋包飯
每人約$100
JUL 23

...梳打。   🍤🍱滑蛋吉列炸蝦 $80 有三隻炸蝦,下面係日式滑蛋及洋蔥;炸蝦鮮甜爽口炸粉啱啱好,食落唔油膩之餘仲好香口!小食追加了温泉蛋,蛋汁加埋飯汁令到成個飯更香更惹味!飲品點了柚子梳打,唔會太甜好啱我! 五目屋(灣仔) 地址📍 灣仔蘭杜街2號麗都大廈地下8號舖
Benedict Bowl
Benedict Bowl
Beef & Truffled Mushrooms Galette
Crêpe Suzette
Crêpe Suzette
火焰橙酒可麗餅
班尼迪克碗
JUL 23

📍Odelice! 尖沙咀彌敦道100號The ONE4樓L407號舖 灣仔蘭杜街2號地下9號舖 荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖 將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F23號舖 沙田正街18-19號新城市廣場一期6樓628號舖 •••••••••••••••••••••••••••••• 💝Benedict Bowl $155 My Dream Brekkie Bowl🌈 色彩繽紛的擺盤真的令人食指大動👅 食材配搭十分豐富✨ 除左班尼迪蛋必配的煙三文魚⭐️ 仲有燒茄子 煙燻茄子蓉 牛油果等配料🥙 班尼迪蛋呈半流心狀態...
照燒雞扒蛋包飯 +秘製日式咖喱
厚切吉列豬扒蛋包飯
照燒雞扒蛋包飯
2023-07-13
是次消費
每人約$100 (晚餐)
JUL 23

...湯 $0 餐湯係麵豉湯,好香麵豉味,味道啱啱好,好足料😍仲有好多紫菜,好鍾意呢一個湯🤤 ✨沙律 $0 沙律菜好新鮮,配上沙律醬,酸酸甜甜,好開胃🥗 食物✨✨✨✨✨ 環境✨✨✨✨ 衛生✨✨✨✨✨ 價錢✨✨✨✨✨ 🏠 五目屋 (灣仔) 灣仔蘭杜街2號麗都大廈地下8號舖
JUL 23

... 🐥咖哩照燒雞蛋包飯 同樣蛋包飯,照燒雞扒口感鲜嫩多汁,配埋咖哩汁,非常送飯! 唐揚魷魚鬚 魷魚鬚份量超多,外層夠酥脆,非常出色,不錯的小吃,令人一口接一口! 📍五目屋 📝抵食:5/5 📝環境:5/5 📝味道:5/5 📍灣仔蘭杜街2號麗都大廈地下8號舖 #五目屋 #foodiehk #hkig #hkfoodie #hkfood #香港美食 #美食 #本 土美食 #灣仔美食 #蛋包飯 #咖喱飯 #日本菜 #shabushabu #一人鍋 #打邊爐 #火鍋 #烏冬 #丼 #洋食 #西日料理 #日式咖喱
滑蛋吉列豬扒丼
滑蛋吉列豬扒丼
JUL 23

...留係口🤪 食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5 用餐體驗 ⭐️⭐️⭐️/5 性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5 如果你都想試下呢間集多款日式飯點價錢又相宜嘅餐廳,記得bookmark定呢間餐廳,約埋三五知己一齊嚟試下👨‍👨‍👧‍👦 地址: 灣仔蘭杜街2號麗都大廈地下8號舖 #japanesedon #deepfried #porkchop #japanesefood #asianfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram
JUN 23

店名: 五目屋 地址: 灣仔蘭杜街2號麗都大廈地下8號舖 灣仔站B1出口,行6分鐘 環境: 4/5 價錢: 4.5/5 味道: 4.5/5 特製吉列豬扒蛋包飯❤️❤️❤️❤️❤️ $72 豬扒鬆脆份量多,蛋滑溜,好香蛋味🥚,咖哩汁同日本嘅一樣味,偏甜口味,蛋配濃厚嘅咖哩汁,再同豬扒加飯一啖過,完美🤩 黑松靈雙色芝士和風牛丼❤️❤️❤️❤️ $76 芝士非常濃厚,極重芝士味,牛肉加上黑松露,係重口味之選😛係邪惡之選🙈 ———以下為套餐加配價——— 大阪醬燒鱆魚丸子❤️❤️❤️❤️ +$26 上枱...
Top
此網頁使用cookies給你提升最佳網站體驗。繼續瀏覽即表示你同意根據我們的私隱政策使用cookies