;
龍鬚糖
x
全部刪除
是次消費
每人約HK$187 (下午茶)
APR 17

...色窩夫,環境頗舒服空間感甚高,故此一試。smileRocket Fuel - 鮮黃的色調看似不討好,不過飲落卻有另一番感覺。flower冰感十足,菠蘿及芒果味道濃郁,完全沒有稀釋。likePandan Pancake - 常常來此食窩夫,今次試試食班戟吧!yuk 班戟質感柔軟易切,斑蘭味濃郁。yummy綠色龍鬚糖不黏牙,且帶點脆身香甜。music旁邊附有士多啤梨及藍莓,酸酸味味,醒胃最適合不過,作為「戥後果」也不錯!mad
High Flyer
High Flyer
是次消費
每人約HK$0 (下午茶)
APR 17

...沙律可以自選3款或5款,比起普通食店只規定1款,這裡選擇可算多元化,又可以多嚐數款,其實真的不錯。不過個人覺得下午茶還是吃甜品較適合我,所以點了另一推介班蘭熱香餅。班蘭熱香餅嚐起來有點鬆軟的甜美和班蘭淡雅的香氣,熱香餅抹上鮮忌廉,令它味道更具層次感。龍鬚糖與熱香餅兩者的搭配,其實不輸給水果的組合,兩者都是微微香甜,誰也不搶誰的風采。士多啤梨與藍莓混合熱香餅吃,也是另一種幸福,水果的芳香和班蘭熱香餅互相拉扯所交織出的美味,可謂另一番風味。High Flyer喝起來帶有濃濃的芒果味,紅莓的酸甜,因為green wa...
是次消費
每人約HK$192 (晚餐)
優惠券
MAR 17

...古力味很爭氣,吃它一口便再吃不到其他味道(但朱古力雪糕本身很軟滑濃郁,變相令桌上其他東西有畫蛇添足之感)無論是那種脆脆,都很好吃也挺特別;最差是柚子啫喱,口感太大菜糕了,長得像日式香菓子的不是綠茶果,口感卻很好(不是糯米像蕨餅),不夠甜加點位於中間的龍鬚糖剛好! 總結,$348+10%,upgrade飲品人均二百元,一試無妨但難以令人回頭。成品看來很美但實際上,食客吃的都是甜品的配料。而且,差了由麵粉做成的主體,失去動力吃下去了。若Atum能不時轉Menu,希望下次能提供較合味的酸搭,別只考慮顏色的襯托。 二百元...
2017-03-10
是次消費
每人約HK$250 (晚餐)
MAR 17

...中東/土耳其菜 我當食西餐. 味道完全接受到,又好味 第一碟蕃茄沙律第二碟沙律著仔/ 有好多配料,都係好開胃第三碟炸魚配芒果, 又好鬼MATCH, 又係開胃第四整, 焗雞+飯, 最特別係隻雞一D唔都乾,好滑第五碟, PIZZA 薄脆 好食, 香草味濃最後甜品竟然係龍鬚糖, 真係估唔到,細細粒個D係糖 口感好特別, 一入口即溶,又唔會痴牙, 出面食唔到呢種感覺 隻貓仲好乖係我甜品旁坐住任摸TIM 整體, 呢間樓上CAFE 真心 GOOD 整體食物好食, 價錢合理, 環境唔錯, 少女心事最岩去呢D地方啦﹗ 男女朋友都岩^^
MAR 17

...shocked 飯粒不會煮得太軟稔,食落帶點煙韌!flower加入乾果及蕃茄乳酪,味道有著不同的層次。lol羊肉配烤餅 - 份量十足,拎上手都幾重下。tongue餡料滿滿,有羊肉,蕃茄、青瓜等!really 羊肉味道不帶半點羶,肉汁挺多。yummy烤餅外皮包得實身,即使內裡充滿著餡料,都不會輕易跣出!like龍鬚糖弄了個心型?mad入口微甜,帶有少少黏,不過黏得來又不會痴牙!smile奶味與朱古力味各具特色,吃完心情頓時都會好起來!balloon鮮奶榛子咖啡 - 味道有別於飲開的港式咖啡,奶味不重之餘質感會較杰身!love彌漫一種榛子味香,飲後倍感份外溫暖!music
Dolma Veg
Dolma Veg
MAR 17

...煮coffee聽講全港只有佢地一家先會用呢種傳統既東歐煮法架~~ 有機會真係要試下 另外一杯rose ayran反而幾有驚喜. 玫瑰味好出, 夠smooth, 又唔會過甜, 正 wowlike 同share 佢地fb page 會額外有免費dessert smileheartsmileheart 咁抵, 緊係要即刻like la~ 今期dessert 係土耳其龍鬚糖♥ ps 其實其中一個想來既原因係呢度既喵喵~ 喵店長好靚仔 kissballoon 真係超可愛💕💕 但佢對最角度張枱情有獨鍾(我隔離枱), 成日跳左過去 😢😢 我都好想有喵喵陪食呀~~來到記得同喵喵say hi
巴東羊肉
菜飯釀西式椒
飯釀烤雞
牛肉腸薄餅
coffeeonthesand
2017-03-02
是次消費
每人約HK$250 (晚餐)
MAR 17

...薄餅 點set dinner就係有呢個好處,唔會黎晒一個pizza,一人一塊岩岩好,可以試多d新野! 牛肉腸好濃味,pizza加左兩種芝士,好香濃!巴東羊肉烤餅(都係有配乳酪) 羊肉切細粒,好腍身同入味,如果再多兩塊烤餅就perfect啦!最後老闆話like佢地facebook就送士耳其龍鬚糖配玫瑰糖做甜品。味道其實幾似中式,不過無做得咁細,玫瑰糖腍身煙煙韌韌幾得意!
2017-03-09
是次消費
每人約HK$150 (晚餐)
MAR 17

...是吃了-_- 雞肉下有紅飯,雞汁都被飯吸去,吃不停,唯因雞的油份都掉到飯中,所以比較油膩,但混合了乳酪的飯口感及味道很可口東歐牛肉腸脆脆薄餅 餅底很薄,很脆,芝士味很重而不膩,用手拿著吃更有風味~ 牛肉腸還有肉汁,味道有點像牛肉乾,微辣很惹味!土耳其龍鬚糖 一個心形的龍鬚糖,有朱古力和椰子味~ 有土耳其軟糖拌,很鬆軟,不粘牙,入口溶化,味道較中國龍鬚糖清新及脆口,廚師還很有心思在碟上以朱古力寫了祝福語!
2017-03-08
MAR 17

...茄子薯仔配自製乳酪:薯仔同茄子都係新鮮,似係油炸,但唔脆口,又唔會太膩,配上酸酸地既乳酪,特別開胃.羊肉配烤餅:熱辣辣既烤餅,配上適合自己份量既餡料,好玩又好食.羊肉有少少羶味,有D辣,十分惹味,夾埋香草味十足既青瓜,番茄,紫色洋蔥,味道豐富wow土耳其龍鬚糖:同平時食既龍鬚糖無咩分別,甜而唔黏牙,入口即溶,配上唔同味道既土耳其糖,雖然比較硬身,但味道突出,係一道特別既甜品
東歐玫瑰乳酪
綿花龍鬚糖甜品
綿花龍鬚糖甜品
2017-03-08
MAR 17

...彈性,配酸醃菜爽口,兩者一軟一脆質感好好。 最喜歡呢道菜。另外梅爾辛紅飯釀烤雞也很吸引,用超過十種不同香料烤焗,雞內釀香草飯,味道很豐富。雞肉很嫩配乳酪醬好夾,充滿香料味,味道頗複雜。雞內釀有香料飯,米飯都有雞同香料味,有如香料版海南雞飯。最後有綿花龍鬚糖甜品,仲好有心思用兩隻色整成心形,so sweet。好似綿花輕盈,質感就是龍鬚糖般,非常甜美,仲有少少土耳其軟糖。
特色沙律配白芝士
羊肉配烤餅
阿拉斯加狹鱈魚
阿拉斯加狹鱈魚
MAR 17

...油膩。香嫩的口感搭配獨特特的米飯,吃起來不油不膩,雞肉鮮嫩且入味,雞內的飯也超好吃,三兩下又被吃光。阿拉斯加狹鱈魚芒果夾著鱈魚,沒想到搭配鱈魚倒也挺適合,酥炸過的鱈魚油香四溢,配上蕃茄與乳酪視覺上很亮眼,而搭配芒果則讓整道菜更為甜香。充滿愛意的土耳其龍鬚糖外型如絲狀纏繞,香香甜甜的味道,又帶有黏性,口感入口即化,帶點奶香與朱古力味,不覺得有負擔,怕吃甜食的女生可以試試。
羊肉烤餅
MAR 17

...較小杯啦... 這裡是以土耳其私房菜的形式經營, 所以沒有特定的Menu,根據你的預算來設計, 由HKD168/人至HKD780/人不等,豐儉由人。 在等待上菜時間,察看一下店內的小賣部, 剛才吃掉的那顆土耳其糖果可以買回家啊 還有一盒好像中國的龍鬚糖,很想嘗嘗看喔 旁邊還有塊很搞笑的牌子寫著:「送給喜歡的 女子/男子,告訴她如果好吃,我們就在一起; 本店的甜品很特別,所以一定會成功。」 由於事前並不知道會品嘗到什麼樣的菜式, 而且自己也是頭一回嘗試土耳其菜,等待過程 既期待也緊...
是次消費
每人約HK$200 (下午茶)
MAR 17

...證著由白紙到完成,過程都幾好正~難怪咁多人喜歡周年紀念去食呢個甜品啦。當日,師傅設計左一個富有聖誕感的構圖,雖然聖誕節早過了,但真係好靚,心心眼!仲要加埋係女生至愛的Tiffany Blue 為主色,實在捨不得吃了~Tiffany Blue 的波波入面仲有自家製的粉紅色龍鬚糖,完全係中晒女仔的喜好!個人覺得呢間甜品畫好食過A字頭,如果要同女仔慶祝不妨參考下我的建議~~
2017-01-12
FEB 17

...味道,令人飽肚而不膩,可見廚師在食材安排及配搭上下了一番苦工,其在值得稱讚likelike甜品 杏仁味綿花糖 本來套餐沒有包甜品,可是店主說如果like了此餐廳facebook page,便會送甜品。 甜品雖然看上去只是簡單的綿花糖,但吃下去也有意想不到的驚喜。原來這個是杏仁味龍鬚糖,一整糖放入口中使香濃的杏仁味覆蓋整個口的範圍,鬆脆的龍鬚糖入口即溶,令我們非常滿足kiss,而且十分難忘wow吃完飯我們沒有立刻離開,因為此餐廳有三隻貓星人吸引客人留在餐廳玩樂。 這餐廳住了三隻貓星人,客人見到都搶著抱起貓貓拍照。 貓星人被客人抱起後很...
FEB 17

...答左佢無之後就開始啦。 一開始佢就畫底色啦,好詳細咁解釋每隻色係咩味道,之後就落材料啦,每一次落都會解釋,有時候重會俾我地試下,真係幾好服務,之後就係到雪芭出場啦,果隻液化氮整出黎就真係好靚,今次食有兩款味道,分別係竹碳朱古力同草莓雪芭,之後就放少少龍鬚糖係面。完成。最後都好多謝佢地服務周到,幫我同女友影晒相先離開,好滿意。至於味道方面,每一樣野味道都好出,包括金吉jelly,綠茶might,唯一怪左d就係蕃薯奶凍,而個雪芭都好好味,味道好出。最後飲埋茶就走啦。
Top