正顯示第 115
炒雪糕
x
全部刪除
DEC 16

Holly Brown的雪糕奶味很重,加上配料炒在一起,口感和味道也很豐富,難怪貴錢不便宜亦成功吸引了不少年輕人幫襯。只是個人感覺價錢偏貴,不太值。一杯普通的雲呢拿,加入藍色的色素和裝飾一起炒,便成了一杯獨特的高檔意大利炒雪糕。可想而知,包裝有多重要。
檢視所有留言 ()
5分鐘 (堂食)
2016-11-24
每人約HK$200
NOV 16

...一時間當然order牛肉, 牛肉都分咗好多部位, 而我朋友最喜歡吃豬肉和雞翼。 不過外面張枱燒嘢食的種類多到唔夠時間吃。 熟食方面有燒蠔白灼蝦 八爪魚丸等等…… 還有刺身壽司都係種類很多。 最後當然是甜品,我朋友最like係甜品,因為好多蛋糕選擇。 而且還有炒雪糕和棉花糖, 所以食到個肚真係好飽了。
NOV 16

...均勻,厚切,爽彈,入口爽滑鮮甜。想唔到,連豬腳姜醋都有,都是我喜歡食的,但可惜,豬腳太腍、醋酸了點,姜太少搵唔到,唔夠熱。韓燒肉類都好多,已調味道,好入味,豬柳扒薄切,快燒熟,肉質有咬口,仲保留肉汁,有口感。 餐廳內仲有好多食品,自製棉花糖、小丸子、炒雪糕、爆谷。 清酒自飲區、熱好立克、美祿,汽水任飲。
檢視所有留言 ()
10分鐘 (堂食)
2016-11-10
是次消費
每人約HK$180 (晚餐)
NOV 16

...喇!如果你係好鐘意食甜品的話,千萬唔好食得太飽,因為呢度甜品既種類多到無多兩個胃跟本食唔曬😎 有好多種蛋糕啦、cupcakes 啦、糯米糍啦、喱哩啦、曲奇啦、蛋撻啦、豆腐花啦。。多到仲有d都記唔曬😅 甜品另一邊仲有好多花款既小食可以自己整嫁! 有爆谷啦、炒雪糕啦、雞蛋仔啦、格仔餅啦、棉花糖啦! 但由於太飽唔想浪費,淨係試整左棉花糖,原來一d都唔易嫁,同平時食既味道一樣,每人整左兩個,有食曬嫁,反正都唔會濟既😌飲品都係自助既,又係有好多唔同款式既飲品,仲有清酒🍶都係任飲,可惜在當日無沙冰試
2016-11-22
NOV 16

...燒肉當然係今晚嘅主菜。牛肉粒、牛肉片,雞柳、辣雞、雞翼、豬扒、雞腎、金沙骨... 樣樣數之不盡。香草雞味道不錯,香草味濃,雞肉鮮嫩; 牛肉粒肉味濃郁,燒5成熟就啱啱好。甜品時間,淨係睇相都知道有幾豐富,日本的水信玄餅賣相精緻、芝士蛋糕芝士味濃郁。加上又有炒雪糕機,pancake 機,棉花糖機,仲有爆谷機, 所以我形容係酒店級享受係非常貼切。
自製炒年糕
刺身
壽司
2016-11-14
是次消費
每人約HK$174 (宵夜)
NOV 16

...店內的顧客很多,應該是食物質素很不錯,價錢十分合理,又係任飲任食,便決定入去試一試 食物的種類非常多,有生的食物可以拿來自己燒例如有金莎骨,串燒雞肉,票米,芝士腸等等,亦有熟的食物例如有雞扒,炒麵等等,除此之外還有爆谷,糖水,刺身,壽司,自制炒年糕,炒雪糕等,飲品有熱有凍十分細心,熱的飲品例如有好立克,美祿中國茶等 三文魚,吞拿魚刺身 刺身厚身十分公道,外面有些店鋪只會切得很薄,清鮮,清幽,每一片刺身大小均一樣,師傅力功有些料到 稻庭烏冬 烏冬軟彈煙韌 壽司 蝦壽司清鮮甜美,黏口的蛋壽司 整體來...
甜品
2016-11-16
NOV 16

...以食雞翼時可以保持食相之餘因去了骨所以雞肉更易入味。係燒過程中,可以去自己斟野飲,有杯幾特別嘅沙冰叫做薄荷檸檬沙冰,飲落去幾醒胃到甜品,非常多花款,除左cheesecake 啫哩,仲有雞蛋布丁,慕絲,梳乎厘,焦糖燉蛋,爆谷,豆腐花仲可以自製棉花糖,章魚小丸子,炒雪糕,又有雪糕機整軟雪糕
檢視所有留言 ()
15分鐘 (堂食)
2016-11-13
NOV 16

...𨋢見到有十幾人等緊位,心諗要等幾耐ga, 但都問下先,服務員話好快就會有位,因為要擺好setting先安排客人入坐,咁好啦,我地照等,差不多15分鐘先有位😥不過都ok la 一入門口見到好多好玩既玩意lol炒雪炒糕機,pancake 機,棉花糖機,仲有爆谷機添,我當然就有玩下炒雪糕機,不過過程都幾辛酸,要企係度炒好一陣子,但又好難摌返起身,至於味道方面呢就不予置評,還是旁邊的桶裝雪糕好味d另外亦有好多調味醬料,迎合唔同人既口味燒肉方面,豬牛羊雞魚都有,仲有蔬菜類ga, 雞腎&豬腩肉好好味,我地不停refill, 另外蔬菜有我成日食既...
即開生蠔
2016-11-08
每人約HK$768
NOV 16

...夜景非常之靚。 食物種類都有好多選擇,分為上下2層,上層主要係回本之選tongue:有麵包蟹,龍蝦,即開生兆蠔…… 中式點心,燒味,乳豬…… 日式和牛,帶子,即煮大頭蝦,等等 食物都好新鮮,選擇都多。 下層下層有幾樣熟食,魚生,頭盤同大量甜品。 推介大家試下食炒雪糕cry。 總結,成餐飯好正,缺點係轉到頭暈!
NOV 16

首先178+1%差唔多200只可以食90分鍾 時間好唔夠,唔好話一大班人去食 其次,衛生方面比較一般, 特別炒雪糕既板完全冇人理會 肉類方面牛肉咬唔開,羊肉冇羊味 但豬頸肉同牛肉片都ok既味道比較好 預制甜品如蛋糕類等等味道比較出色 相機食先既朋友會好岩 但係目的係韓燒似我係食肉獸既朋友 就未必適合啦~可能會失望dislikesad
2016-10-18
是次消費
每人約HK$174 (晚餐)
OCT 16

...位都有位,食完就明點解,因為呢間野我只會幫襯一次試過就夠。 2個人食限時90分鐘,不過夠哂鐘佢都無趕我走,可能因為仲有好多位啦。 有刺身、壽司、熟食、甜品,同生野食放爐食,仲可以自制小丸子炒年糕,款式黎講算多,味道一般般啦,始於一分錢一分貨。有棉花糖機同炒雪糕自己玩,迎合埋小朋友口味。 食完坐多陣走啦,係餐廳入面都唔覺自己臭,入升降機就知出哂事啦,好似食完雞煲陣味咁濃烈,抽氣系統真係要搞搞佢。 店員服務態度都唔錯,叫佢換爐都好快手。牛仔骨、冬菇、栗米、雞翼都幾好食,生野食款式都多,野食無問題,最大問...
2016-10-22
是次消費
每人約HK$735 (晚餐)
OCT 16

...定很開心哈哈哈!如果愛吃榴蓮的朋友們,他們做了幾款榴蓮口味的甜點,像榴槤焦糖布甸,榴槤糯米球等等,味道很香濃。至於我很期待的朱古力噴泉則令人失望,朱古力不夠濃郁,而且本身朱古力的quality也不太高。而他們的雪糕除了可以放在甜筒裡,還有cold rock style的炒雪糕,把自己喜歡的配料加在雪糕裡面吃得更開心!
19981
2016-10-12
OCT 16

...牛仔骨同豬頸肉都好難咬開 吾知系吾系我地既問題呢?可能太熟?刺身方面有四款俾你揀 最好味嘅就係三文魚 佢切到方形甘 唔會話好吝嗇 又吾會切到好薄甘 有反d口感 而且佢每次都會倒d冰落個碗到 keep住d温度!而呢間野真系幾多新款式 有好多吾同款既甜品 有炒雪糕機 棉花糖機 八瓜魚機 爆谷機 如果帶小朋友黎食一定好開心!咩都有得自己整自己玩自己食!整體上,我覺得吾錯 因為可以食下d新款式 比較新潮 大家都可以試下脫下傳統既韓燒 來試下呢個呀!
每人約HK$0
OCT 16

起初冇咩興趣,都唔知咩來。睇個名又幾得意,炒雪糕,親眼睇完,明晒,先用雪糕加色炒,炒完再鏟,再加您所喜歡的(我加了麻糬及棉花糖),都幾好味,不會溶得好快,食完一整杯都重有朶花係度。
2016-09-27
每人約HK$200
OCT 16

...不過個粉漿有d過杰,整出黎太實唔得鬆化,如果有埋花生醬就更好!同場加映有個清酒自隊區,出面叫一支細清酒都好貴,哩度竟然任飲,不過第二日要番工,都係唔飲喇!飲番老少咸宜既奶蓋紅茶👍🏻 總括黎講,哩餐飯係好玩既,因為有好多DIY機,例如章魚小丸子機,炒雪糕機,綿花糖機等等,200蚊有找食到咁多款式都抵既,不過卡路里真係好高,久唔久一次啦!👍🏻
Top