正顯示第 115
篩選條件
x
全部刪除
DEC 17

土匪雞翼食極唔厭,豆卜索曬三哥秘製湯底,寧舍好味。最愛的組合必定系雞肉,豆卜同冬菇,中辣。一個人食或者一大班朋友黎食都一樣盡興。雖然價錢貴左好多,但依然願意幫襯。
2017-12-03
JAN 18

...雞脾菇咬下彈牙爽口 燒肉也很好吃 不過燶了一點點😔 蝦腐鯪魚餅湯米線 清湯 淡味之選 有很多料啊! 炸珍珠奶茶 配煉奶 感覺都挺像在吃珍珠奶茶 不過較淡味 配煉奶甜甜的,不過點了就好像蓋過了珍珠奶茶的味道 有很多珍珠!彈牙不黏口 雞翼 像土匪雞翼的味道再多了Bbq的味道 很少餐廳會以Figure作主題 這間餐廳的店名令我想起TVB的一套綜藝節目 (狂派博派)
煎餃子-咖哩薯仔餃及三色椒餃,香口鬆軟,咖哩味似咖哩角
煎餃子-咖哩薯仔餃及三色椒餃,香口鬆軟,咖哩味似咖哩角
粟米香菇豬肉餃
粟米香菇豬肉餃
香菇粟米豬肉湯餃
咖哩薯仔豬肉煎餃
JAN 18

...巧有幾間都响虹橋,趁假期便嘗試下。青翠徑的商場分開對住景峰輕鐵站的高層地下及對住青洋休憩花園的低層地下。這間餃子店在低層地下。 食物好味又扺食,煎餃子熱辣辣即炸即上,外面脆入面肉汁豐富。香菇粟米餃好香冬菇味,湯底雖然食唔出花膠味,但雞湯清甜不油膩。土匪雞翼香口。 不過可能太多客人因雜誌推介慕名而來,到下午2點已經很多食物已經賣哂。加上店內只有20多個位,近來去食可能要排隊。
羊肉餃子
烤羊腿
羊肉串燒
土匪雞翼手抓飯
酸奶
烤全羊
JAN 18

東西太好吃,十分美味!!!這裏的羊肉吃上來真的像在新疆裏吃的羊肉。那裹還有很多其他的東西。例如:烤全羊、羊肉拌麵、羊肉拌飯、羊肉料理、羊肉餃子等的好西。 呢度D嘢食好好味, 想食好西就應該呢度冇錯! 包保你食個翻尋味! 🤤🤤🤤👍🏻👍🏻👍🏻 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 🤤🤤🤤🤤🤤🤤 😋😋😋😋😋😋 🤩🤩🤩🤩🤩🤩 😋😋😋😋😋😋 🤤🤤🤤🤤🤤🤤
JAN 18

...口花生添!同行友人都話好豐富,而且好入味! 題外話:有膽量既朋友先好打開柯柏文既頭丫,因為裡面係真係好辣既辣油😅 chopstick雞絲撈麵 $68 份量一樣多!米線粗到好似烏冬咁,咬落彈牙。雞絲肉好滑,唔會得塊雞皮比你like chopstick孑然燒雞中翼 $32 有點似土匪雞翼既味道,燒得好香口! 而且入面既雞肉仲好滑。 chopstick蒜香燒金菇 $28 眼見都落左好多蒜蓉係面,加埋香蔥好香好吸引 ! chopstick黃金燒翠玉瓜 $28 開頭以為黃金係南瓜蓉,原來是蛋黃蓉 連埋翠玉瓜食又幾夾啵! 我地食到飽每人都唔洗$200 好抵食...
2017-12-12
是次消費
每人約$109 (晚餐)
DEC 17

...味墨魚汁味生煎包各一個($25)我食咖喱味,似咖喱角,唔推介。反而男朋友食墨魚汁味覺得好味! 芝士鮮肉小籠包四個($34)芝士同小籠包味道好夾,身為芝士控勁滿足! 涼拌青瓜海蜇($28)酸酸辣辣,夠開胃! 川麻雞中翼四隻($28)味道似譚仔土匪雞翼! 京汁茄子($26)好鹹,唔推薦! 韮菜豬肉水餃六隻($28)冇咩特別,唔推薦。 白灼蠔油菜心($23)好細碟。。。 味道尚可,可以一試!
是次消費
每人約$150 (午餐)
DEC 17

...,真喺唔愁無嘢玩mad。另一路就梗喺「搵食」啦,大部份肉類食物都喺放晌一列長長凍櫃內,以保新鮮,食物選擇非多之多,計有咖喱魷魚、五香雞腎、秘製叉燒粒、蜜汁金沙骨、黑椒牛扒、沙嗲豬扒、山賊牛仔粒、蜜味雞扒、麻辣雞翼、黑椒雞翼、韓式雞翼、甜酸雞翼、香草雞翼、土匪雞翼、南乳雞翼、燶邊叉燒雞翼、黑椒豬頸肉、沙嗲雞全翼、美國廚師睇、章魚燒、脆皮芝士腸、魚蛋、墨魚丸、香菇貢丸、牛根丸、魚肉燒賣、司華力腸、大紅腸、獅子狗魚蛋、豆腐卜,喺咪真喺好多呢excited!而所有食物需由店員拎取,只要講要乜及數量就可以,佢會放晌你嘅托...
檢視所有留言 ()
15分鐘 (堂食)
2017-11-13
是次消費
每人約$60 (午餐)
DEC 17

..., 必去的飯堂 同埋阿姐D鄉音都係譚仔賣點之一tongue 墨魚丸都keep住係彈牙!  麻辣湯底次次食完都會再encore,好似上癮咁 價錢合理, 一碗米線$30(加辣多$1),加$7有凍飲 最中意的快靚正, 又唔中意食飯的你,係一個好的選擇! 小吃方面, 當然要點豬耳仔同土匪雞翼love 咁食法真係譚仔全餐wow
DEC 17

...,晚飯時間冇訂檯又諗住快手食完就行,於是揀去譚仔。 米線就唔使多講,只係想食多幾個小食,我想食麻辣豬耳,另一半竟然想試巴蜀生腸,另外喺土匪同麻辣雞翼兩者揀左後者。首先講呢個麻辣雞翼,第一啖食落去主要係辣味,唔覺有麻味,然後愈食愈辣🔥入面啲雞肉好似冇土匪雞翼咁入味。至於麻辣豬耳,我差不多食左成碟。對於唔食得好辣嘅我麻辣味剛好wow豬耳薄切就唔會有切長條嗰種咁硬,軟骨好爽脆易咬👍🏻呢個生腸我喺其他店唔只一次話賣晒,今次呢間食到。生腸個醬都唔錯,幾香,但蓋唔到生腸嘅「壓」,所以我地食剩半碟dislike
DEC 17

...老婆嘅感染,搞到連我都好鍾意食三哥。今日早收工,所以買三哥外賣翻屋企食。 由於系路途有一定距離,所以我選擇咗分湯,米線就無謂影啦,我今日揀咗三哥酸辣湯底加木耳絲走韭菜。 三哥酸辣嘅湯底其實唔算辣,係酸酸地有少少刺激,超正!! 當然仲有我最愛嘅土匪雞翼,雞翼外皮香脆乾爽,內裡肉質嫩滑juicy,基本上我次次食三哥都一定會點,絕對係我嘅至愛! 另外叫咗個一人小食,口水汁青瓜。 其實係中口味,所以唔會辣,青瓜又爽脆,唔覺唔覺就成碟食曬。 三哥,我愛你。balloonballoonballoon
麻辣雞翼
麻辣雞翼
DEC 17

對於譚仔三哥,我真系食極都唔厭。最近係社交媒體得知,有新出品〈麻辣雞翼〉,我當然二話不說就要衝去試。 乜都唔洗講,先評論麻辣雞翼。30蚊有五隻,同其他味道嘅雞翼價錢一樣。 雞翼既外表程微紅色,同樣乾身香口。 雞翼內裡肉質大致上同土匪雞翼差不多,我猜製作方法應該是一樣只不過是醃料不同。 味道方面麻與辣並重,平常吃10少辣的我覺得辣度可以接受,間唔中飲一兩啖凍飲就ok。 雖然未致到可以取代土匪雞翼系我心目中嘅位置,但我都喜愛,絕對會再食!
DEC 17

...線份量只係餸多,要多米線就落單時加底啦,而我見到佢地米線確係少,兩個人每人先分得一碗,而我地就每人至少三,四碗。 我同自己講繼續食咪咁多事,講番湯底,中間有一pat鮮蕃茄汁,令湯底有更濃郁的蕃茄味,但總覺得是帶有一點草腥味,餸就唔細講,不過不失 土匪雞翼(5隻) 太鹹而雞肉又不夠嫩滑,還是另一店較好食 豬脷(口水雞) 好咬口,而辣度也剛剛好,個人認為切得較細件吧
香香脆雞粒
魚蛋腸粉燒賣
土匪雞翼
5分鐘 (堂食)
每人約$25
DEC 17

好耐無寫食評, 一黎無時間, 二黎無機會再遇上令人眼前一亮既餐廳 今次剛剛預著o岩o岩, 經過土瓜灣, 無聊想搵野咬時, 見到呢間小食時光, 而且仲係新開張, 即試!! 食左: 炸雞粒  -  堅好食, 唔係齋炸漿, 唔係食粉, 雞肉好juicy 土匪雞翼 - 本身勁鍾意三哥既土匪,  食過小食時光既土匪, 保證更加愛上土匪 香辣醬撈魚旦+腸粉 - 老闆娘親手調制辣醬, 香辣並全, 本身對辣唔大興趣; 今次好願意去試, 而且想再食 下次試埋蝦多士, 大魚旦 #老闆娘好好傾好好人
魚蛋加麻辣汁
瑞士雞翼
蝦多士
DEC 17

...、咖哩、香辣幾種,原來係老闆娘親手調製,我最like麻辣,加落d魚蛋到超好味,老闆娘話佢鐘意整嘢食,尤其喜歡自製唔同嘅醬料。由於食到好飽,想試下個特製XO醬配撈麵都唔得,下次嚟一定要試,因為佢個XO醬都係自己整!老闆娘仲話,遲d仲有多d特色小色,例如單骨土匪雞翼、肉燥飯等等,期待!
DEC 17

當一個人揀食咩lunch,又唔想點等位,去譚仔都係一個首選。 每次都係食魚蛋米線十小辣, 今日仲特別叫咗個四川青椒皮蛋同土匪雞翼。 講番個米線先,魚蛋好彈牙,好爽口, 魚蛋好有魚味 ,個湯底好有麻辣嘅味道。 因為我唔食得太辣所以叫咗十小辣。 土匪雞翼夠香口,仍然保持到水準。 皮蛋係我最鍾意食,唐心蛋仲有勞埋啲辣椒油一齊食yummyyummyyummywowwow
Top