;
特別條件
篩選條件
x
全部刪除
5分鐘 (堂食)
2017-04-28
是次消費
每人約HK$60 (午餐)
APR 17

...譚仔一直是不二的食堂。它前陣子推出新的三哥酸辣口味,今天決定試一試! 我和朋友兩人去吃午餐,於門口看見很多人,約等十張枱。本以爲要等很久,誰知很多人拿了票但走開了。我們約等了五分鐘就有位lol。 我們點了一個三哥酸辣(小辣)、一個普通酸辣和一分土匪雞翼。三哥酸辣可以選辣度,但我們初試保守選了小辣。普通酸辣不能選辣度。我們還點了冷水,每杯$2。 先是上了普通酸辣,酸味較出,辣味小小在後尾。雖然辣味不重,但怕辣的人還是要小心後尾有些辣勁。 接下來是很期待的三哥酸辣love。一看紅紅的湯,...
蒜泥白肉
2017-04-27
是次消費
每人約HK$39 (晚餐)
APR 17

...得沒厘味道 全不對勁 表妹指出- 只有三哥的湯 足料到位 我想起 是 有時候見到雲南 什至譚仔 就以為是 其實夠味兒的 要找3 哥shocked煳麻辣 收一元 最少消費29$+1$ 實在很經濟一個料 牛肉丸 就三十元 三哥的湯火熱 好喝 煳辣湯放炸菜 很頂㽼⋯⋯3 隻土匪雞翼 20$蕃茄湯有辣招 甜香辣濃like 哥哥選配料 牛肉丸 魚腐都到家yummycry光是經濟 已達所向無敵⋯⋯ 只是31$ 大量的鮮蕃茄肉 貨真價實 客如輪轉。
檢視所有留言 ()
米線(配1款食材)
米線(配1款食材)
湖南土匪雞翼(細)
湖南土匪雞翼(細)
2017-04-22
是次消費
每人約HK$53 (午餐)
APR 17

...👏🏻!米線(配1款食材)($31):一向都覺得譚仔既質素吾錯👌🏻,夠平又夠大碗🙂!小妹吾太食得辣🔥,差吾多次次叫清湯走韭芽😂。呢度既湯底💦真百吃不厭,次次都忍吾住飲幾啖,哈哈🙈!至於配料,我就揀左雞肉🐔,夠哂健康💪🏻~湖南土匪雞翼(細)($22)土匪雞翼微辣、烤得非常惹味😋,孜然粉既味道非常香濃✨,帶有淡淡黑芝麻香氣👃🏻。裡面既雞肉都幾嫩滑👅,小妹食到停吾到口啊😍!
土匪雞翼
10分鐘 (堂食)
2017-04-25
是次消費
每人約HK$0 (午餐)
APR 17

今日中午放lunch,同同事諗咗好耐都諗唔到食乜嘢,最終有人提議想食辣嘢,一致決定去譚仔三哥食米線!呢間譚仔三哥一啲都唔陌生,之前都經常來不過今次幫襯係隔咗幾個月,我最鍾意食呢度嘅酸辣同埋麻辣湯底love每次呢都必點呢個土匪雞翼因為佢夠脆口感唔係又入味我每次點米線都一定點豆卜,因為啲豆卜會吸收曬所有湯入面嘅味道, 但咁樣食會變得好肥你個辣度係我同事食嘅,我自己就唔敢挑戰因為冇可能食得到三個人埋單共141蚊,喺尖沙咀嚟講算係咁上下
APR 17

...。因為佢隻辣係用醬調唔係用汁,所以感覺碗米線無咁油,同行友人都好欣賞呢點。果陣第一次入黎,幾欣賞嗰裝飾環境,似cafe嘅風格,而且會有員工黎問我地食客嘅意見,味道喺點。 估唔倒今次去食嗰晚飯,亦然有廚房啊姨問碟豬扒飯嘅意見,番茄汁嘅味道,最驚喜佢送咗兩隻土匪雞翼,誠意十足,真係好希望改善同提升返食客對佢地嘅信心。 都講返碗米線同碟飯。米線都不錯,無失水準。而碟飯嗰蕃茄汁初時食喺好味,但愈食愈甜,希望佢地聽完意見,下次佢食會真喺改善啦。smile
2017-04-23
是次消費
每人約HK$77 (午餐)
APR 17

心血來潮好想食譚仔,我地食中午好彩唔使等位,大把位任坐我地叫左土匪雞翼,雞翼煎到層皮脆脆地肉質好㜛,外層又有d黑芝麻好香👍芫茜皮蛋又好香,皮蛋又煙韌。口水雞一般冇咩特別,好似將雞翼煮熟加辣和叫左一個套餐米線好多餸。
秘制牛腩麵
湘西土匪雞翼
APR 17

...幾間已經執哂改哂賣其他野,搞到成日焗住食劣食,貴夾唔飽 而前日放假咁岩見到呢間新開的麵店,就諗住食個lunch試下,入到去環境都唔錯,同其他麵店比起黎呢到係幾乾淨舒服!坐低後見到餐牌有好多唔同款式既美食,但由於我第一次黎,所以只叫左碗最鐘意食既牛腩麵,同土匪雞翼。食物來到,牛腩非常清甜,煮得好淋,有以前地道式的風味!而土匪雞翼就未食已經聞到香味撲撲,放入口則油而不腻,非常嫩滑,睇得出廚房的確有比到心機去整,而份量亦好足,價錢都合理,希望呢間店可以一直好好地做落去,以後都會再黎幫襯!like
海鮮墨汁意大利飯
海鮮墨汁意大利飯
2017-04-12
是次消費
每人約HK$356.5 (晚餐)
APR 17

...一碟沙律包埋蔬菜同水果,簡直一舉兩得,好適合平時返工冇時間食蔬果既人(´▽`)~鐘意食沙律既唔好錯過!覺得呢碟比平時食開的更健康,因為用左香橙油醋汁😛!3.香草孜然單骨雞翼 單骨雞翼食落比平時雙骨雞翼方便,女士都唔怕醜態會出現😂。味道方面幾似土匪雞翼的說,很好吃😋飲酒人士作下酒菜應該不錯哦。4.海鮮墨汁意大利飯 真心必點,真係超超超好味的說!墨汁意大利飯煮得好入味,而且墨汁並唔會有多,好似水水咁,而係真係入左落飯入面!海鮮方面有大蝦、魚肉、魷魚。除左大蝦有味之外,其他海鮮都係冇咩味...
土匪雞翼菜飯
土匪雞翼菜飯
上海生煎包
2017-04-11
是次消費
每人約HK$60 (下午茶)
APR 17

...生煎包,當然要試下佢地嘅招牌菜 — 生煎包,我依住佢地嘅生煎包四步曲食!賣面一般,食落發現生煎飽冇想像中甘熱辣辣,飽既外皮酥脆但稍為有少少乾,但都食到入面既肉汁,但不得不讚既係 — 餡料好香!yummy(*ps 每次食生煎飽都小心,唔好比入面嘅湯燙親smile) 呢個土匪雞翼菜飯入面,土匪雞翼有驚喜!平時食譚仔食得多,呢個土匪雞蛋外皮望落唔同d,但又唔乾身,好juicy之餘,而且佢既香料幾入味!整體而言係惹味既yummy菜飯中既飯係我最中意既珍珠米!口感岩岩好,每粒飯都清晰可見!love
APR 17

叫左一個套餐酸辣湯底和土匪雞翼,酸辣湯底好正,酸酸辣辣又吾會太咸,豬潤不會太韌,雞肉好滑,墨丸魚蛋好好味,又有乍醬和酸菜,土匪雞翼好入味,雞翼兩邊又不會太窿,雞翼皮脆內嫩。
2017-03-11
APR 17

...因為賣相就同清湯一樣咁...而味道就明顯只係是但比d沙嗲火鍋醬落去~ 湯底咁求其即時令我覺得好失望! 我自己在屋企都整到啦~ 而且米線亦都好林........而比較可取既係佢d豬扒都算好味~ 係煎炸既豬扒. 另外仲叫左客"大家姐雞翼", 味道都可以, 烤出來幾香, 同土匪雞翼係唔同味既~ 呢款偏向多d藥材味咁~
每人約HK$0
APR 17

...熱分子,吾知點解就係有種癮。 今次經過觀塘,見到原來忌廉哥既分店就係依度,就順便食埋個lunch 最愛3哥既湯底就係3哥酸辣同埋煳辣。今次嗌左煳辣竹笙 最正係煳辣可以嗌辣度 我就嗌左3小。好爽 竹笙份量都多,加上吸晒啲湯底一咬就更滿足了 。 煳辣個味係好似土匪雞翼陣味,孜然粉既香氣。 今次嗌左細既蒜泥白肉,同朋友吾夠食囉。細真係吾多塊,所以嗌大就大滿足啦依間分店除左食好正既米線同白肉,仲可以同忌廉哥影相,好開心!
2017-03-30
MAR 17

...想近近地, 係官塘搵左呢間LM Café食晚飯其實呢度個格調有d似茶記, 不過裝修比茶記高檔少少, 價錢方面都唔算太過貴 同朋友一人叫左一個餐傾下偈食下野都係一個幾好既環境今日恰巧遇上了有人打band既時間, 雖然感覺比較嘈, 不過整體而言都唔錯的!叫左個土匪雞翼炒一丁 $50 晚上而言價錢都算係平宜, 不過一上枱賣相唔太討好, 而且d雞翼黑忟忟, 食落d雞翼好干😅😅😅 又干又hi, 真係唔厭好 炒出前一丁既色水唔係好夠, 味道唔夠香, 認真麻麻地 整體而言呢個晚餐真係好一般, 同openrice 既好評真係有d差距.....
檢視所有留言 ()
15分鐘 (堂食)
2017-03-21
是次消費
每人約HK$130 (晚餐)
MAR 17

土匪雞半隻,一桶有少量菜,完全與土匪雞翼兩碼子事,佢係用香料浸煮有好香辣椒、蒜和一些菜芯等配料雞食落都幾肥,都幾足料,又夠麻辣,可是我期待著的土匪雞翼味不是土匪雞味這裡失望了 尖椒土豆絲$ 68 第一啖好咸,但食落啖啖薯仔香,盡是滋味,而且愈食愈唔怕辣smileheart 正宗四川擔擔麵 $ 32 這個麵充滿紅油,辣味十足,個擔擔麵就似全蛋麵(幼身),不是特別好吃,和我預期的香濃“擔擔”麵味道不同,這沒落花生醬,湯底辣而咸的。味道濃郁,是好夠辣🌶🌶🌶
檢視所有留言 ()
上海生煎包(2件)
上海生煎包(2件)
韮菜豬肉水餃湯麵
韮菜豬肉水餃湯麵
酸辣湯麵
酸辣湯麵
灌湯小龍包(4件)
灌湯小龍包(4件)
土匪雞翼(4件)
土匪雞翼(4件)
酸辣湯
2017-03-04
是次消費
每人約HK$60 (晚餐)
MAR 17

...個麵整得比較唸,但係食落都唔錯,都幾好味。yummy酸辣湯麵又係勁好味,連平時唔鐘意飲酸辣湯嘅我都覺得好正。like佢嘅酸同辣配合得恰到好處。yummy不過又係唯獨是個麵太腍。🙈小籠包皮薄餡靚,入面都好多汁,好好味。like呢個我就覺得麻麻,因為太多肉,不過屋企人覺得幾好味。土匪雞翼都整得幾好味,唔會整得好乾。cry 整體而言呢間上海餐廳幾好味,絕對值得去試,雖然位置比較逼,不過啲食物質素好高。likewow
Top