2024-03-06 82 瀏覽
天寒地凍打邊邊驅寒😎😎是常識吧😂😂係elements睇完戲,兄弟帶我去大角咀覓食由奧海城步行5-10分鐘左右到達目的地,算方便。先來一個豬軟骨煲、海鮮拼盤(鮑魚、蟶子、蜆、帶子、蝦)、鱔片、雞子😁😁之後點咗手切牛肉有點食材唔記得影相📸:皇帝菜、豆卜、泥鯭、田雞、黑椒牛根丸豬軟骨煲湯底好夠味,全程無用過豉油😋😋材料新鮮:鱔片好脆、手切本地牛肉好有肉味、海鮮拼盤新鮮、泥鯭好生猛、雞子好大粒😆地點尚算方便,下次會再來🤗🤗🤗
天寒地凍打邊邊驅寒😎😎是常識吧😂😂

係elements睇完戲,兄弟帶我去大角咀覓食
由奧海城步行5-10分鐘左右到達目的地,算方便。

海鮮拼盤

之後點咗手切牛肉

有點食材唔記得影相📸:皇帝菜、豆卜、泥鯭、田雞、黑椒牛根丸

豬軟骨煲湯底好夠味,全程無用過豉油😋😋

地點尚算方便,下次會再來🤗🤗🤗
2024-03-02
海鮮拼盤
講起來呢,今次嘅豬骨煲湯底真係正!頭先去咗間食得暢快,津津有味嘅打邊爐店,冇諗到佢哋嘅湯味咁足咁香濃🍲。食料係真係少少驚喜,尤其係嗰蕃茄蟹鍋,蟹肉鮮甜,蟹膏滑口,入味得黎又唔覺得太油,同埋配埋湯底嘅清新真係正到彈起🦀。轉轉眼間嗰個牛柏葉亦都唔錯,就算唔算超級突出,但生牛肉質感好夠嫩滑,輕輕涮過湯,保持咗牛肉嘅原香。成檯上嘅花甲、蝦都新鮮得嚟,尤其係蝦,超級爽口,一啖咬落去,嗲嗲哋嘅甜味真係夠晒滿足🍤。但係說真嘅,我覺得嗰個鹹菜胡椒湯底係今晚嘅驚喜之一,胡椒香濃得黎唔會太猛,鹹菜撈埋煮嘅食材入口,嗰個酸酸地嘅滋味正到不得了!當然,無啦啦嘅跟手對啦,點能少得餸?魷魚穌同墨魚餅可能唔係每個人杯茶,有啲干,我覺得可以拎走。不過價錢公道,食咗咁多嘢仲係覺得抵食,下次同朋友聚會,重過挑戰呢度都唔係唔得架👌。

2023-08-17 824 瀏覽
Open rice上面寫住營業時間至到凌晨03:00 收工 ,我們5人 凌晨01:20 去到就話已經截左單廚房已經收曬工,其實客人山長水遠去到趕客走呢啲係咩服務?(利申:之前試過凌晨02:00去到員工告訴我們兩點截單)如果你公開表示02:00 收工,我無話可說!根本係員工唔願做,唔明做乜要夾硬話咁夜收工,其實客人要坐車去都要付出車費,咁彈性嘅收工時間,完全令到顧客無所適從,算唔算違反商品說明條例?感覺上好似就嚟執笠。
如果你公開表示02:00 收工,我無話可說!
2022-10-04 2140 瀏覽
終於book到打邊邊,可以撐枱腳食澳門豬骨煲+烚吓烚吓,食飽飽再去公園散步,開開心心又一day!!原來附近好多公園可以行!2大碟牛牛日本黑豚肉 肥鵝腸 豬黃喉 魚皮餃 手打三寶丸 貢丸 竹笙 即炸響鈴澳門豬骨煲 山根 烏冬 娃娃菜
原來附近好多公園可以行!

2大碟牛牛

澳門豬骨煲 山根 烏冬 娃娃菜
2022-09-03 1535 瀏覽
骨煲皇係屹立大角咀多年既骨煲世家,每次去都必點佢既招牌懷舊胡椒筒骨煲,有四大件,煲到最後終於夠淋就可以食豬骨上面好多骨膠原既筋,同食筒骨中間既精華😍😍😍而煲入面都好多菜類,好似粟米、香蘿蔔、蔥等今次叫左新鮮雞腸,佢既雞腸比出面唔少店都肥美,非常邪惡😈😈😈花膠就比較爽,所以個煲一黎到就放晒入去由佢慢慢煲到淋醬料同配料都多選擇同可以任加,愛辣既我次次都車一大碗紫天椒落去增添風味🔥冷氣夠勁,抽風好,呢到就算兩個黎拍拖,或者一大班人都非常適合👍

花膠就比較爽,所以個煲一黎到就放晒入去由佢慢慢煲到淋

2022-07-09 1360 瀏覽
十幾年前好似好興豬骨煲(而家大家都轉曬去食台式火鍋) 今次懷舊一下去食返細個嘅口味。胡椒筒骨煲又香又惹味,唔會辣到口乾而且淨係湯底都有好多料,有豬有粟米蘿蔔(細食啲嘅會唔會食湯底料都飽咗😂)除左豬骨煲,其他食材都新鮮大份,牛頸脊唔肥又有牛肉味;仲有滑牛調味好香唔嚡口墨魚滑上面有啲蟹籽同素翅,墨魚滑幾鮮美唔會粉雷雷仲有竹笙竟然只係三十幾蚊,好抵呀!有啲舖頭係真係夠膽死收你九十幾一細碟,心都痛埋成餐飯食得開心又飽滿(服務嚟講就頹頹地啦,不過瑜不掩瑕既)下次可以番灼~

墨魚滑上面有啲蟹籽同素翅,墨魚滑幾鮮美唔會粉雷雷

2022-01-21
2021-04-19 2410 瀏覽
以前在蘇州就超愛一家大骨頭煲,好吃又抵食,沒想到香港家裡附近竟然有這麼一家味道這麼好的骨頭煲,我這次沒有選擇大骨頭,因為看到有豬軟骨,相信更好吃,果然沒選錯,超級美味,而且份量也不少,服務員還會提醒不用點太多!滿意的一餐
羊肉好難食完全唔掂間嘢服務態度極差, 一早已經打地電話問有冇羊肉煲 佢話有點知係羊肉湯底,加上我一開始下一個羊腩煲即刻叫佢加多個飯, 正常做開時應都知道咁樣配搭係預你食一般羊腩煲,仲要一咗低直至到接近埋單都未有一杯茶,仲有個羊肉煲得七嚿羊肉,仲有叫人過嚟落單都要需要時間,個個喺度睇電視, 但係樓下個支客好好禮貌好好語氣,我本人一定唔會再嚟食第二次,大家如果唔相信我可以上嚟試下佢個羊腩煲包保你哋鬧到佢反艇,本人第一次落評論大家可想而知呢間嘢有幾差
2019-11-27
宵夜
2019-09-21 2043 瀏覽
20-9-2019又到happy friday! 當然要同知己好友食飯吹水... 平均每2個月都會幫襯骨煲皇一次, 但今晚第一次叫雞煲😋 朋友叫中辣, 好彩得靚姐提點, 中辣唔係人人頂得順, 結果我地點小辣先試下辣度。果然夠辣, 建議初食雞煲/唔食得辣, 叫小辣就夠, 或者試豬骨煲都一樣咁掂!掛住吹水同埋飲啤酒, 只影左2張相😣😣 特別推介肥牛, 大大碟, 好抵食... 重點係我地7pm, 食到2am... 任傾任講!絕對適合大班朋友吃喝吹水💪💪💪
20-9-2019

2019-09-20
2019-07-08 1741 瀏覽
又係家庭聚會既時間喇,監於有部分人都係打邊爐既Fans,所以我地今次去左骨煲皇。骨煲皇已經有好耐歷史,最出名就係豬骨煲喇,尼度既豬骨煲雖然比出面較貴,但亦係我食過暫時最好味,黑胡椒味濃,豬骨份量都有好多,(識食一定食豬筒骨),索左湯汁既豬骨髓,真係無得輸。(不過為身形著想,間中食下就好了。)除左豬骨煲,其他食材都好新鮮,唔會出事,雞子尼度好新鮮,煮到岩岩好就黎想爆開,唔好等凍哂先食,每輕輕咬一口再點少少辣椒鼓油,咬開有汁爆出黎既一刻🤣(可能形容得太生動)鵝腸唔會那到無哂油香個種,仍然有油香。而其他食材都唔錯,keep到新鮮水準。一晚開心既聚餐
(不過為身形著想,間中食下就好了

一晚開心既聚餐

2019-05-28 1558 瀏覽
今日工作十二小時餓到抽根一收工即來打邊爐🙄🙄🙄越夜越多人😊😊點了豬骨煲最穩陣⭐️⭐️⭐️⭐️一碟大手切本地牛肉⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️超靚仔又有牛肉味手切牛肉真係要人手切先好味架鱔片一碟份量多又新鮮⭐️⭐️⭐️⭐️魚卜⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️邊邊至愛好少見到咁隻魚卜勁好味👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻肥鵝腸⭐️⭐️⭐️⭐️都算好肥美呀好爽口響鈴就麻麻地⭐️⭐️⭐️唔係即炸咁囉反而椒鹽炸尤魚蘇超好味⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️少少辣、脆卜卜但$54份量好用咁囉二人食,清枱!😊😊
今日工作十二小時

少少辣、脆卜卜
但$54份量好用咁囉

二人食,清枱!😊😊

2019-01-05 2077 瀏覽
同朋友係旺角睇完戲,之後想打邊爐但係又怕食飯時間好多人有排等,所以就一行四人去咗大角咀既「骨煲皇」開餐,貪佢抵食之剩,環境又唔太嘈。餐牌選擇有好多種類,而且收費重好合理,最後叫左雪花肥牛、炸芋頭、花枝片、豆卜、薯仔、魚皮餃同韭菜餃,另外再叫咗小食燒煙牛脷同埋兩酌飲品分別係梅子咸柑橘同竹蔗茅根水。湯底叫左特香胡椒豬骨煲 ; 豬軟骨份量超多,四個人食到埋單先食得哂,而其他食材都相當新鮮,埋單每人都只係 $150,真係抵食又飽肚。

2018-11-08 1468 瀏覽
今晚同幾個fd黎聚會,湯底叫左特級胡椒筒骨煲,D胡椒好香呀。次次黎親骨煲皇最開心嘅係數下有幾多枝筒骨先嘻嘻,D筒骨好多骨髓啊Happy!叫左脆鯇片,生蝦刺身好肥美呀,叫左份冬風螺、羔蟹仔呀、肥牛呀、樣樣都好新鮮,好正。
2018-11-06
  • 生蝦刺身
  • 脆鯇片
  • 冬風螺
  • 羔蟹仔
2018-08-22 1628 瀏覽
同一大班朋友食野唔唔到食咩最好就係打邊爐或者大排檔〜氣氛熱鬧大家又可以圍埋一齊坐吹水飲下野〜基本上唔會有人反對〜 不過香港夏天天氣太熱,我地今次就無去大排檔,黎呢間出名豬骨煲湯底ge骨煲王打邊爐啦。我地叫左兩個煲,一個正宗澳門豬骨煲,另一個鴛鴦湯,選了沙爹同鹹菜胡椒。 豬骨煲一黎,果然真材實料,滿滿都系豬骨,白蘿蔔同其他配菜。味道濃鮮,但又唔會太鹹蓋過打邊爐食材GE味道,的確幾好幾出色。另外值得一提GE系鴛鴦湯底個鹹菜胡椒有d出乎意料之外,胡椒味好香,鹹菜都好好味,都叫做清清地不會太濃味。 打邊爐除左個爐之外,最緊要係D咩阿?緊繫D食材要夠新鮮啦!呢樣真係好重要!雖然我無影到所有食材,但一般普通ge手打丸,餃子,菜都算新鮮。而肥牛都系好好好正GE,入口即溶! 最後我地都有叫d小食......魷魚穌同墨魚餅,但太干味道麻麻,就不太推薦了。 加埋酒水最後埋單每人都系200松d,價錢合理,有機會會再返黎食GE〜

2018-08-11
2018-06-29 1255 瀏覽
The food was not bad, potatoes and chicken were undercooked but still edible. The price is quite high for this quality level. The rice is soft and tasty. Tea is good. Would not come back again as it’s too expensive for a quantity and quality of food. Soup was included. Rice is extra pay.