2017-02-11 183 瀏覽
食車仔麵。好多人第一個感覺就係 坐圓台形的餐桌上緊接著一定係被喻為本世紀殺傷力最強勁的 「摺凳」上用餐。只但係呢到就冇啦。好好地食一餐車仔麵這個地方都算不錯。 店仔細細擺放幾張長桌同幾張凳仔。如果堂食本人建議係 下午3:00 至 5:00 黎。包有位坐。食物種類不算太多 但都足夠你食足一個星期。我最歡喜佢地自家製香麻辣汁小地都夠晒野味。各種材料都不錯。尤其Patrick Yip , pig big sausage ,蘿白 都是本人大愛。最後飲品 一般車仔麵店都好小賣飲品。大多數係可樂 七喜 忌廉 同 芬達,但本人發現這店子會賣 C 0 T 同 C T , 還有一半一半 的鴛鴦
香港特色
香港特色
2017-02-04 134 瀏覽
元朗越來越多食店開刀試業,有新式甜品,有日式,西式什至各種快食小食店。這次就找到了隱世車仔麵,傳統車仔面檔都係唔起眼,好多時都唔知好唔好味,又唔敢試,何況仲要係咁多選擇既元朗區,今次朋友介紹,意想不到又真係唔錯啊!每間車仔面檔都一定有秘笈醬料,呢間車仔面檔就有香麻辣汁。今次我選左白蘿蔔,豬紅,豬肉丸及芝士腸配粗面底,香麻辣汁麻。白蘿蔔煮夠火喉,夠入味,又淋,可以再試。豬紅,豬肉丸及芝士腸都是平時一般吃。車仔面確實需要一個絕望醬汁,配乜都好好味。

每間車仔面檔都一定有秘笈醬料,呢間車仔面檔就有香麻辣汁。
白蘿蔔煮夠火喉,夠入味,又淋,可以再試。

豬紅,豬肉丸及芝士腸都是平時一般吃。

車仔面確實需要一個絕望醬汁,配乜都好好味。
2017-02-04
2017-01-25 73 瀏覽
見到新開 入去一試 見到的料都新鮮 豬皮汁入味 價錢ok 可以再來 大腸洗得好乾淨牛腩入味 老闆話佢有個香矛辣汁係自己獨家 本人食得辣 不覺太辣 但很香 點魚蛋很正 油麵軟硬適中 飲品價錢ok
油麵軟硬適中 飲品價錢ok