2024-03-23 599 瀏覽
旺角行完街就要醫肚,被【吃扒】紫色西式門面吸引了🥰拉開紫色趟門,彷如走入懷舊西餐廳般😍,復古西式裝修,有花樣年華的感覺❤餐牌選擇都多,除左扒類,仲有意粉等主食可以揀呢👍🏻~🥩吃扒什扒配薯菜+$18熱溶芝士🧀▪煎蛋,煙肉,魚柳,牛扒,雞扒,豬扒▪食肉獸最愛😍😍,超豐富呢!!鐵板滋滋聲,店員將熱溶芝士倒上什扒上,好誘人🤤!!熱溶芝士濃郁醇香,配薯條或扒類一流👍🏻。點蒜蓉汁,🧄蒜味濃香,有另一番滋味!🥣羅宋湯+$20的餐湯酸甜香濃蕃茄味🍅,湯料豐富,係想念的味道~🍗水牛城雞翼外皮香脆,雞肉嫩滑,酸甜香辣,惹味可口呢!🥗凱撒沙律食左甘多肉,要食沙律平衡下🤭巴馬臣芝士香濃,沙律菜清爽,口感味道豐富~🍹雪糕菠蘿冰一次過滿足兩個願望😏雪糕香甜加上香甜菠蘿特飲🍍,解渴舒爽。🍸露絲瑪莉紅茶梳打無糖飲料,有微微紅茶味,清爽解膩!👍🏻
旺角行完街就要醫肚,被【吃扒】紫色西式門面吸引了🥰

餐牌選擇都多,除左扒類,仲有意粉等主食可以揀呢👍🏻~

🥩吃扒什扒配薯菜+$18熱溶芝士🧀
▪煎蛋,煙肉,魚柳,牛扒,雞扒,豬扒▪
食肉獸最愛😍😍,超豐富呢!!

鐵板滋滋聲,店員將熱溶芝士倒上什扒上,好誘人🤤!!
熱溶芝士濃郁醇香,配薯條或扒類一流👍🏻。

點蒜蓉汁,🧄蒜味濃香,有另一番滋味!

🥣羅宋湯
+$20的餐湯
酸甜香濃蕃茄味🍅,湯料豐富,係想念的味道~

🍗水牛城雞翼
外皮香脆,雞肉嫩滑,酸甜香辣,惹味可口呢!

🥗凱撒沙律
食左甘多肉,要食沙律平衡下🤭
巴馬臣芝士香濃,沙律菜清爽,口感味道豐富~

🍹雪糕菠蘿冰
一次過滿足兩個願望😏
雪糕香甜加上香甜菠蘿特飲🍍,解渴舒爽。

🍸露絲瑪莉紅茶梳打
無糖飲料,有微微紅茶味,清爽解膩!👍🏻

• 吃扒什扒
2天前 0 瀏覽
突然想去扒房鋸扒,被旺角呢間紫色門面嘅吃扒吸引到,裝修得充滿懷舊情懷,餐牌上除咗有扒類,仲有生酮餐食,幾特別!🔸吃扒什扒配薯菜食肉獸必點!有齊豬扒、牛扒、雞扒、魚柳、煎蛋、煙肉、司華力腸,鐵板上枱時好夠熱,淋上蒜蓉汁時炸炸聲,感覺返晒嚟,去扒房就係為咗呢一刻!! 其實伴碟仲有薯條同西蘭花,真係好豐富!🔸大啡菇蘆筍煙三文魚椰菜花飯吃扒仲有提供餐點俾生酮人士,椰菜花飯既低卡又高纖,係健康之選!炒得幾香口,椰菜花爽脆有口感另外$25 可轉為套餐,包括餐包、湯同雪糕,成個餐變得更豐富~🔸水牛城雞翼一碟有7隻,雞翼大大隻,炸得好香脆,水牛城醬汁好濃味

🔸吃扒什扒配薯菜

🔸大啡菇蘆筍煙三文魚椰菜花飯

2天前 0 瀏覽
懷舊扒房同太太兩個人去咗食一個Saturday lunch,餐廳主打懷舊扒房風格,入到去都係播一啲8,90年代嘅歌我哋嗌咗兩個set lunch,佢有餐湯餐包主菜同飲品都係80到$100餐湯方便有中式嘅豬骨湯同西式嘅羅宋湯,我哋兩個都揀咗西式嘅羅宋湯,表現不過不失主菜我哋嗌咗肉眼扒同吉列龍脷柳肉眼扒五成熟,但係出到嚟似七成熟,而肉質黎講都比較多根,就算用刀都唔係咁容易切到,但係講緊幾十蚊係尚可接受。龍脷柳份量都非常足夠,成個鐵板咁長,炸粉亦都唔算好厚,整體而言合格以上而主菜亦都配有一啲嘅薯菜,分量亦都非常充足。我哋兩個差啲食唔晒。雖然食物質素唔算十分上盛,但以呢個價錢喺旺角來講都算性價比高
懷舊扒房
主菜我哋嗌咗肉眼扒同吉列龍脷柳

2024-04-27
2天前 0 瀏覽
收工難得同Hubby出旺角撐枱腳,撇甩個女🤭決定去鋸扒😋搵到呢間有情調得嚟又港式嘅扒房,紫色嘅門面已經非常吸精😍Menu有好多款餐可以選擇,可以+$20套餐有湯、飲品,或者+$25有餐包、湯、飲品同甜品❤️吃扒雜扒配薯菜😍超級豐富,件件都大大件👍🏻性價比好高呢個餐有7款野食,魚柳、豬扒、雞扒、牛扒、雞蛋、煙肉、司華力腸,可以一次過滿足曬不同慾望😋配埋醬汁淋上去鐵板,吱吱聲聽到都流口水🤤件件都啖啖肉❤️香草忌廉海龍王意大利飯超級大件魚柳,真係成隻手掌咁大🫣而且炸到好酥脆👍🏻仲有隻大蝦,又係啖啖肉🤤食得好爽快我地叫左2個+$25有套餐包左好多野,超級飽🥳好滿足
收工難得同Hubby出旺角撐枱腳,撇甩個女🤭

❤️吃扒雜扒配薯菜
😍超級豐富,件件都大大件👍🏻性價比好高

❤️香草忌廉海龍王意大利飯
超級大件魚柳,真係成隻手掌咁大🫣而且炸到好酥脆👍🏻
仲有隻大蝦,又係啖啖肉🤤食得好爽快

我地叫左2個+$25有套餐包左好多野,超級飽🥳好滿足

4天前 0 瀏覽
每次來旺角,必去的西餐廳就是到「吃扒」吃我喜歡的鐵板餐,那裏食物價錢適中,份量足夠,裝修懷舊又舒適,餐廳內會播著懷舊的歌曲,加上掛著高雅嘅水晶燈,令整體氛圍富浪漫、神秘、懷舊的感覺,適合和朋友共聚。今晚我選擇了招牌什扒(有:魚柳、煎蛋、豬扒、牛扒、雞扒、煙肉、司華力腸)上桌時一睇已經覺得好豐富,而且各類扒的肉質不錯,廚師在上碟前煎得恰到剛好,所以肉質軟嫩多汁👍朋友就點選紐西蘭牛柳配薯菜🥩!這裡的牛柳完整一塊有厚度,肉質入口細緻,肉汁濃郁,好味😋套餐加多$25仲有熱騰騰嘅餐包、餐湯、雪糕及飲品,朋友飲咗杯雪糕菠蘿冰,回味童年的味道,值得推薦。另外,一杯話梅凍檸樂,非常解渴🍹👍

5天前 0 瀏覽
吃扒.港式懷舊西餐很久不見的老友,從海外回港一起去吃久遺的香港情懷旺角這家紫色的小店——吃扒,深得老友之心裝修夠港式有一定的年代感出品是鐵板扒為主很有他移民之前的感覺復古的桌椅半掩的玻璃窗窗外是繁華鬧市內裡是悠和燈光與音樂彷彿時光倒流,意境不錯先來2碗紅湯這是足料的羅宋湯有大量的蔬菜令回億返回80年代大啡菇煙三文魚椰菜花飯 (生酮)朋友點的主菜,不只賣相好更是非常健康此店有的特色生酮餐對重視健康的朋友而言0岩晒FEEL據說生酮飲食可以燃燒更多脂肪、減少肌肉消耗亦能控制食慾,有利心血管餐店的選擇很全面此份主菜,大啡菇非常有水準多汁水而香濃滋味椰菜花飯好好食比食真正的飯更健康煙三文魚大大件味道香而且食起來沒有負擔招牌名菜:熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜此道主食是我的選擇看著火辣辣的熱熔芝士在跳舞淋上牛柳上特別引人我點了黑椒汁配牛柳切開5成熟的靚仔牛柳肉香軟多汁,配芝士一流再點黑椒汁更是惹味開胃薯條在熱熔芝士的包圍下不能自己既香脆又芝味實在好吃跟餐的飲品可以轉特飲朋友要了正常而地道的港式檸檬茶我要了特色西班牙咖啡有一球香滑的雪糕配上香濃的咖啡特別好飲這次的復古探吃價錢不貴,又有懷舊的氣氛很適合與回
吃扒.港式懷舊西餐

很久不見的老友,從海外回港
一起去吃久遺的香港情懷

旺角這家紫色的小店——吃扒,深得老友之心
裝修夠港式
有一定的年代感
出品是鐵板扒為主
很有他移民之前的感覺

復古的桌椅
半掩的玻璃窗
窗外是繁華鬧市
內裡是悠和燈光與音樂
彷彿時光倒流,意境不錯

先來2碗紅湯
這是足料的羅宋湯
有大量的蔬菜
令回億返回80年代

大啡菇煙三文魚椰菜花飯 (生酮)
朋友點的主菜,不只賣相好
更是非常健康
此店有的特色生酮餐
對重視健康的朋友而言0岩晒FEEL
據說生酮飲食可以燃燒更多脂肪、減少肌肉消耗
亦能控制食慾,有利心血管
餐店的選擇很全面

此份主菜,大啡菇非常有水準
多汁水而香濃滋味

看著火辣辣的熱熔芝士在跳舞
淋上牛柳上特別引人
我點了黑椒汁配牛柳
切開5成熟的靚仔牛柳
肉香軟多汁,配芝士一流
再點黑椒汁更是惹味開胃

有一球香滑的雪糕
配上香濃的咖啡
特別好飲

這次的復古探吃
價錢不貴,又有懷舊的氣氛
很適合與回港的友人在此吹水
一起共話當年

吃扒
電話號碼 63333000
2024-05-01 13 瀏覽
之前與朋友經過,立即被它紫色的門面吸引。作為💜紫控💜,在心中暗暗發誓,必會一試😂,而家同大家來匯報一下😊。凱撒沙律$88大碗,超級新鮮。青綠的羅馬生菜非常爽口、煙肉粒香脆同香口的帕馬臣芝士😍 ,讓人回味無窮。但靈魂在它的醬汁,非常好味,讓我在肉食世界找到一點平衡🤣。水牛城雞翼$72 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 必推‼️是我食過最好食的其中之一😍😍。即叫即炸,非常大隻,足足有六隻。一啖咬落去,醬汁非常濃郁,香辣但帶絲絲甜味,確實香脆可口,十分惹味❤️。熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜 (10oz) $206(爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 驚喜度十足🤩‼️服務員會在你的面前點火,將半融的芝士倒在牛柳上面,猶如一場小型的表演show。看着芝士在你面前傾瀉而下,真係好開心😍。牛柳真的做到五成熟,厚身但有肉汁,配上芝士醬及紅酒汁,每一啖肉都有雙重享受😍,食到舔舔脷😋😋。轉為套餐(包餐包、湯、甜品、飲品)$25羅宋湯非常足料,濃稠適中,配上圓形小餐包,經典的西餐組合。心太軟配雪糕(+$28) (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 必推‼️下單後即叫即焗,上枱已經有着濃濃的朱古力香氣。在冰凍的雪糕及熱辣辣的心太軟上,灑上彩虹脆糖,兒時回憶瞬間湧現😊。輕

凱撒沙律$88
凱撒沙律
水牛城雞翼$72 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
水牛城雞翼
熱熔芝士紐西蘭牛柳配薯菜 (10oz) $206
(爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

轉為套餐(包餐包、湯、甜品、飲品)$25
羅宋湯非常足料,濃稠適中,配上圓形小餐包,經典的西餐組合。

心太軟配雪糕(+$28) (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)
必推‼️下單後即叫即焗,上枱已經有着濃濃的朱古力香氣。在冰凍的雪糕及熱辣辣的心太軟上,灑上彩虹脆糖,兒時回憶瞬間湧現😊。輕輕一推,熱辣辣的朱古力醬傾瀉而出,配上口感清淡的雪糕,冷熱交替,濃淡共融,很是滿足😍。
心太軟配雪糕
特飲:雪糕菠蘿冰(+$17)
現在只有非常懷舊的冰室才有機會見到,稱得上買少見少。難得他們有提供,立即落單😍。
果然做了正確決定,的確係兒時的滋味😍😍。裏面有幾塊切件菠蘿,在雪糕的表面還插上菠蘿乾,儀式感十足,酸酸甜甜很好喝。
雪糕菠蘿冰
坦白講,這間餐廳的每一道食物不但份量多,味道好且價錢相宜,真的非常高質❤️。好想每一道都爆推😂,我最後只揀選了我個人口味來推薦,值得及留待大家去發掘更多。
凱撒沙律
水牛城雞翼
雪糕菠蘿冰
  • 熱熔芝士紐西蘭牛柳
2024-04-28 0 瀏覽
本人好鍾意吃牛扒但 唔知係香港地鋪租都太貴食品嘅品質每況愈下但 心裡面仍然抱住 總有一天會搵返間好食嘅牛扒上網雞睇 哩間嘅評分唔錯今日終於去“實地考察”環境昏暗 但座位都舒適 冇勁窄勁迫可能自己離食嘅時間係午餐時間餐牌只有午餐嘅選擇九成都100元以內嘅餐咁一心都只離食牛扒 咁就只有一個選擇另外點咗個咖哩牛飯餐包係冇焗過嘅包加一格牛油餐湯得紅湯同中湯 冇白湯但紅湯個味都濃而且有肉絲係入面對於幾十蚊嘅扒餐離講 算係幾好不過再食落去就...個鐵板牛扒餐終於到其實我prefer7成熟 所以叫咗5成但切開係9成熟第一啖食落去 好似個汁幾濃味幾好食但愈食愈發覺唔對勁成份嘢係偏鹹 好在本身自己都食得鹹 都仲抵受得住但塊肉嘅韌度 令我只能啜到個汁 啲肉啃多兩啃已經唔想再死𡁻難𡁻因為𡁻得離 面啲汁都已經吞晒最後只淨 好似煲湯淆咗超嘅冇味瘦肉 肉渣係個口度就算話核突都係咁話 吐!轉移食下個牛肉飯啲牛 啲肉質一樣鹹嘅程度係乘二 因為鹹咖哩加上超鹹芝士但試舊薯仔 係啱啱熟 微微爽口且冇味而自己塊扒墊底嘅薯條就淋到一個點餐飲叫咗杯咸檸七 都絕對夠晒咸食完晒嘢 唔聲唔聲咁突然就隊杯雪糕上枱都唔知咁樣係話佢醒定點不
本人好鍾意吃牛扒
但 唔知係香港地鋪租都太貴
食品嘅品質每況愈下
但 心裡面仍然抱住 總有一天會搵返間好食嘅牛扒
上網雞睇 哩間嘅評分唔錯
今日終於去“實地考察”
環境昏暗 但座位都舒適 冇勁窄勁迫

餐包係冇焗過嘅包加一格牛油

餐湯得紅湯同中湯 冇白湯
但紅湯個味都濃而且有肉絲係入面
對於幾十蚊嘅扒餐離講 算係幾好

不過再食落去就...
個鐵板牛扒餐終於到

但塊肉嘅韌度 令我只能啜到個汁 啲肉啃多兩啃
已經唔想再死𡁻難𡁻
因為𡁻得離 面啲汁都已經吞晒
最後只淨 好似煲湯淆咗超嘅冇味瘦肉 肉渣係個口度
就算話核突都係咁話 吐!
轉移食下個牛肉飯啲牛 啲肉質一樣

食完晒嘢 唔聲唔聲咁突然就隊杯雪糕上枱
都唔知咁樣係話佢醒定點
不過 佢係香港製嘅
而且冇死甜 剛好中和下 剛才一路吸納嘅鈉

可能晚餐食貴啲嘅肉款會好啲?
不過佢啲汁都應該 味道依然 鹹度不變
應該唔好淋晒落去 點離食應該會好好多

總括離講 “食得鹹魚抵得渴”嘅人先食得到哩度嘅嘢
而且 煮牛排嗰個人 完全係拿捏唔到個生熟度
叫幾多成都係徒然

如果哩個價錢 去大XX絕對會好過佢
2024-04-27
2024-04-25 0 瀏覽
相約朋友到呢間扒房食晚飯,但响旺角掃街無幾耐,實在食唔到咁大塊牛扒,不過唔緊要,原來呢間餐廳除咗食扒出名之外,仲有其他食品,例如意粉、沙律及小食,甚至連生酮美食都有,所以唔食扒都有好多選擇😃🍝牛油果軟殼蟹飛魚籽意大利粉$138軟殼蟹炸得香脆唔油膩,炒意粉配料有豆苗、雜菌、蘆筍及灑上大量蟹籽,再加埋有成半個份量嘅牛油果,非常豐富🍝辣蕃茄大蝦意大利粉$128除咗有隻爽彈大蝦之外,意粉裏面仲有蝦仁、雜菇 、蘆筍及豆苗,最特別係有蝦乾,食落完全無違和感之餘仲同個微辣濃郁又甜香嘅蕃茄醬汁好夾添🥗煙三文魚牛油果水牛芝士沙律(生酮)$118呢款沙律啱哂生酮飲食嘅朋友,不過亦都好啱我哋,有新鮮蔬菜、營養豐富嘅牛油果及水牛芝士以及鹹香好味嘅三文魚以上嘅主食都可以加$25轉餐,包餐湯、餐包、甜品及餐茶🥣餐湯有羅宋湯及豬骨湯選擇, 我哋所揀嘅羅宋湯雜菜份量都幾多,湯頭甜香味濃🍹餐飲熱檸茶青檸咸檸檬梳打(無糖) 特飲+$17因為無糖嘅關係,青檸及咸檸檬嘅味道更為突出,飲落清新爽快,解膩一流🍦甜品沖繩海鹽味雪糕,甜中帶輕盈鹹度,並帶有奶油香餐廳播放着八九十年代嘅經典金曲,加埋懷舊天花吊燈以及白紗窗簾,成個懷舊畫

🍝牛油果軟殼蟹飛魚籽意大利粉$138

🍹餐飲
熱檸茶
青檸咸檸檬梳打(無糖) 特飲+$17

🍦甜品
沖繩海鹽味雪糕,甜中帶輕盈鹹度,並帶有奶油香

餐廳播放着八九十年代嘅經典金曲,加埋懷舊天花吊燈以及白紗窗簾,成個懷舊畫面出哂嚟😝

生酮友好✨旺角鬧市中隱世懷舊風扒房 店鋪以暗紫色為主調, 播住經典金曲…仲有滾水蛋等特色懷舊飲品!! 浪漫有格調~重點係‼️食物份量多性價比一流👍🏻🧚🏻‍♀️~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🧚🏻‍♀️🟢 —— 熱溶芝士紐西蘭牛柳配薯菜 (10oz) $206必食!! 打卡之選⚠️痴線拉絲熱溶芝士‼️店員會即場以熱平底鍋加入酒溶化芝士藍色火焰瀑布式淋上鐵板牛肉💦芝士奶香混合牛肉油脂香, 超邪惡!!牛柳厚身juicy🥩肉質嫩滑生熟程度啱啱好賣相夠嗮澎湃!! 一定要趁熱食!!🟢 —— 西冷牛扒配薯菜 (9oz) $188大大塊西冷鋪滿鐵板, 淋上黑椒汁香氣大爆發!!Order咗5成熟, 切開見到粉紅色啱啱好~肉質軟腍唔柴, 牛味濃郁🫦蔬菜份量都頗多!! 有薯條, 紅蘿蔔仔, 西蘭花整體份量十足, 性價比一流✨🟢 —— 餐包|餐湯|飲品|甜品 (+$25)加$25轉set就包嗮咁多野!! 好抵食!!餐包係經典扒房嘅甜餐包🧈配有牛油餐湯可以選擇🐷豬骨湯/羅宋湯兩款湯都好足料味道濃郁, 調味適中!!🧚🏻‍♀️~~~~ ᴛʜᴀɴᴋ ʏᴏᴜ ~(˵¯̴͒ꇴ¯̴͒˵)~ ꜱᴇᴇ ʏᴏᴜ ~~~~🧚🏻‍♀️p.
生酮友好✨旺角鬧市中隱世懷舊風扒房
店鋪以暗紫色為主調, 播住經典金曲…
仲有滾水蛋等特色懷舊飲品!! 浪漫有格調~
重點係‼️食物份量多性價比一流👍🏻
🟢 —— 熱溶芝士紐西蘭牛柳配薯菜 (10oz) $206
必食!! 打卡之選⚠️痴線拉絲熱溶芝士‼️
店員會即場以熱平底鍋加入酒溶化芝士
藍色火焰瀑布式淋上鐵板牛肉💦
芝士奶香混合牛肉油脂香, 超邪惡!!
牛柳厚身juicy🥩肉質嫩滑生熟程度啱啱好
賣相夠嗮澎湃!! 一定要趁熱食!!

🟢 —— 西冷牛扒配薯菜 (9oz) $188
大大塊西冷鋪滿鐵板, 淋上黑椒汁香氣大爆發!!
Order咗5成熟, 切開見到粉紅色啱啱好~
肉質軟腍唔柴, 牛味濃郁🫦
蔬菜份量都頗多!! 有薯條, 紅蘿蔔仔, 西蘭花
整體份量十足, 性價比一流✨

🟢 —— 餐包|餐湯|飲品|甜品 (+$25)
加$25轉set就包嗮咁多野!! 好抵食!!
餐包係經典扒房嘅甜餐包🧈配有牛油
餐湯可以選擇🐷豬骨湯/羅宋湯
兩款湯都好足料味道濃郁, 調味適中!!

p.s. 店員超細心😚主動指示洗手間~
又會等你慢慢鋪好紙巾先淋汁

✏️整體評分:#foodiefairy_4分
💸人均消費:$100-$200
📍地點:吃扒 (旺角)
餐包|餐湯|飲品
甜品
2024-04-20
餐包|餐湯|飲品
甜品
2024-04-19 69 瀏覽
唔知大家有冇留意好多外國人特登嚟香港都會試「豉油西餐」由細到大會食嘅鐵板餐🥩而家已經買少見少(´・ω・`)今日嚟咗呢間80年代風格嘅扒房🐄-雪糕菠蘿冰🍍見到餐牌有呢樣即刻叫🤍畢竟唔係周圍都有(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)面頭既雪糕同汽水好夾!最啱配薯條飲🥤熱熔芝士紐西蘭牛柳🐮睇段片就知牛柳有幾厚! 超足料配菜仲有薯條 食完唔驚唔夠飽🫶特選肉眼扒🥩好多時食肉眼會怕好多筋好難切ಥ_ಥ但呢度嘅肉眼完全冇呢個問題~揀埋紅酒汁就最夾💥由於餐廳位置超方便搵~食完仲可以去行街👯‍♀️👯‍♀️開開心心又一晚🤍
唔知大家有冇留意
好多外國人特登嚟香港都會試「豉油西餐」
由細到大會食嘅鐵板餐🥩
而家已經買少見少(´・ω・`)
今日嚟咗呢間80年代風格嘅扒房🐄

配菜仲有薯條 食完唔驚唔夠飽🫶

特選肉眼扒🥩
好多時食肉眼會怕好多筋好難切ಥ_ಥ
但呢度嘅肉眼完全冇呢個問題~揀埋紅酒汁就最夾💥

由於餐廳位置超方便搵~
食完仲可以去行街👯‍♀️👯‍♀️開開心心又一晚🤍

2024-04-19 42 瀏覽
餐廳裝修充滿懷舊港式風味,重播住80年代金曲,好有特色😆今日同男朋友專登黎食鐵板晚餐,係港式扒房嘅signature,差不多每枱都叫。大家記住晚餐時段早少少到,因為好快會滿座🤭羅宋湯配餐包🍅🍞肉眼扒配薯菜🐮肉眼扒以鐵板呈上,上枱後再淋上蒜蓉汁,香氣濃郁🤭侍應好貼心咁比定餐巾我地,避免醬汁彈上衫同熱氣攻面👍🏻肉眼扒叫咗五成熟,中間粉嫩,食落冧身,牛味香濃,好滋味🤤羅勒香草忌廉海龍王意大利飯🦐好大塊炸魚柳,香脆肉嫩😱意大利飯忌廉味道濃郁,口感煙韌🤭熱檸檬水🍋&玫瑰蜜桃茶🍑2杯飲品都冇糖,好解膩👍🏻

羅宋湯配餐包🍅🍞

肉眼扒配薯菜🐮

羅勒香草忌廉海龍王意大利飯🦐
好大塊炸魚柳,香脆肉嫩😱意大利飯忌廉味道濃郁,口感煙韌🤭

熱檸檬水🍋&玫瑰蜜桃茶🍑
2杯飲品都冇糖,好解膩👍🏻
今日同朋友收工,約咗食飯,朋友話覺得旺角想食扒,於是我哋就決定收工食呢一間,門面入到去覺得紫色嘅風格,非常漂亮,加上我朋友鍾意紫色,入到去侍應服務態度好好,我話想去洗手間佢主動俾咗條鎖匙我話廁所門口轉右就會有,然後我哋叫咗幾樣嘢,熱熔芝土紐西蘭牛柳配薯菜100z),侍應行過嚟嘅時候拎住用鑊載住藍色嘅火焰,然後將啲芝士淋上去淨係呢一點已經非常之值得拍片,而且好多芝士好震撼未見到已經好想食,食落口味道好好牛柳,我哋叫咗五成熟結果真係一啲都唔硬,仲要好有牛味,芝士好濃嘅芝士味亦都一啲都唔溜,跟住我同朋友叫咗1大腓菇蘆筍煙三文魚椰菜花飯(生酮),口感非常之健康椰菜花飯,好適合我哋啲減肥嘅女仔一啲都唔怕肥,仲有煙三文魚同埋啡菇非常之健康,感覺食多幾啖都唔怕,然後我哋叫左火焰醬山,非常之巨大同埋非常之靚裏面仲要有好多層雪糕蛋糕雪糕係朱古力味,而且打卡一流佢仲要個size非常之大,我哋兩個見到未食已經好開心,呢間餐廳非常之好好值得推介,而且喺旺角非常之方便
  • 熱溶芝士紐西蘭牛柳
  • 甜品
2024-04-16 52 瀏覽
有日同朋友行完街,諗住揾間餐廳開餐,突然見到呢間餐廳。全紫色門面,咁亮眼嘅牆身,就吸引咗我哋行埋去睇menu,估唔到原來呢到係主打港式懷舊扒餐,仲加入生酮元素,迎合健康飲食潮流🤩餐廳主打各式鐵板扒餐,扒餐加$25亦可以轉成套餐,隨套餐包餐包、餐湯、飲品及甜品,餐湯點咗也可以選擇中式嘅豬骨蘿蔔湯,或者西式嘅羅宋湯。最後,我哋亦都揀選了懷舊嘅「火焰雪山」作甜品完結我哋美滿嘅晚餐。招牌熱溶芝士紐西蘭牛柳 鐵板一上枱「滋滋聲」,香味四溢,熱氣迫人,再即席淋上醬汁,咋一聲,舉起餐巾仍然感受到那股熱氣和香氣,那種鐵板餐的魅力確實無法抵擋。店員隨即會以平底鍋呈上芝士醬,並即場以火槍燃點拉絲芝士醬,然後再如瀑布般淋上鐵板牛柳,整道菜被火焰包圍,賣相夠澎湃,牛柳肉質厚身不會過韌,配搭帶鹹香的芝士醬更香口。西冷牛扒配薯菜(9oz)西冷扒上枱非常驚喜,大大件鋪滿整個鐵板。一陣黑椒汁嘅香味,七成熟嘅西冷扒剛剛好,牛肉鮮嫩爽口又多汁,底下配上薯條、西蘭花、紅蘿蔔等配菜,配搭口感唔錯。火焰雪山店員一上枱,雪山相當有睇頭,外觀上確實很像一座火山。店員即場點火燒焦面層蛋白霜,內層是蛋糕夾着雜果、朱古力和芒果雪糕,食落

招牌熱溶芝士紐西蘭牛柳

西冷牛扒配薯菜(9oz)

火焰雪山
店員一上枱,雪山相當有睇頭,外觀上確實很像一座火山。店員即場點火燒焦面層蛋白霜,內層是蛋糕夾着雜果、朱古力和芒果雪糕,食落一凍一熱相當過癮。
2024-03-27
生日
👦🏻👧🏻收工行旺角見到一間門面採用搶眼嘅紫色💜,拉開紫色趟門,會似返咗去80年代咁。裝修設計懷舊優雅,燈具好有特色,仲播住80年代嘅歌添🎶,體驗幾特別。呢度最出名係熱熔芝紐西蘭牛柳,當然要試吓啦😋!除咗鐵板晚餐,仲有椰菜花飯類、意粉類、沙律、小食、甜品等選擇添~ 鐵板可以加$20轉套套餐,包羅宋湯/豬骨湯同飲品一杯,凍飲加$3。🥩特選肉眼扒配薯菜 (9oz) $188店員將鐵板上枱時會遞上紙巾,俾我哋擋住衣服,防止淋上扒汁時彈到衣服,非常貼心。肉眼扒大大塊,厚肉而且口感軟腍,肉味較濃郁。🧀熱熔芝士紐西籣牛柳配薯菜(10oz) $208店員將熱熔芝士淋上牛柳個吓好吸引,睇到流口水😆~ 我哋order咗五成熟,切開入面係好靚嘅粉嫩色,肉質軟熟。芝士嘅鹹香原來同蒜蓉汁嘅香味好夾,令口感更豐富。🥣羅宋湯湯料好足味道濃郁,有蕃茄嘅酸味又有洋蔥嘅甜味,好好飲。🍹凍檸茶 📍 吃扒 (旺角)旺角豉油街108號地舖

🥩特選肉眼扒配薯菜 (9oz) $188

🧀熱熔芝士紐西籣牛柳配薯菜(10oz) $208

🥣羅宋湯
湯料好足味道濃郁,有蕃茄嘅酸味又有洋蔥嘅甜味,好好飲。

🍹凍檸茶

📍 吃扒 (旺角)
2024-04-08