2020-07-23 1341 瀏覽
從未食過咁難食嘅meal plan,自問食過三四間,呢間有啲難食唔係普通咁品。款式重複不特止,一個星期五日有三四餐都係一款肉,換汁就算。但係肉仲要好韌!牛肉咬完兩啖要吐出來嗰隻。雞呢就有雪味。配菜來來去去都係蕃茄西蘭花椰菜花紅椒清炒。終於有一日配菜係菜心,連菜心都可以臭真係經典......咬落去一浸酸水即刻成個飯盒掉得。佢擺設都好得意,一盒入邊無啦啦有舊肉自己飛咗出嚟。仲要唔係一次,有盒魚同一盒牛都係咁。你收得人成$100個飯盒你都俾啲心去做啊。點解仲有人幫襯

2019-03-19 1671 瀏覽
Food here is healthy, delicious and not priced too badly however the staff are incompetent. Lazy and slow meaning you wait forever for your food whilst they stand there doing nothing. An absolute shame as could be a really good place to grab a meal during gym sessions or just for a healthy meal
2018-12-17 1531 瀏覽
今日做完gym, 去左開係gym 入面既餐廳youni. 一個月食一次食清啲🤣🤣我自己叫左自選沙律。包括有煙三文魚,蕃茄芝士,同番茄粟米藜麥。份量好大,我一個人食晤哂。overall, 可能無dressing 關係比較清。朋友叫左Power bowl 慢煮雞飯。佢個紫薯好好味呀,個飯跟個溫泉蛋。雞都算嫩滑!份量都好大!

2018-10-09 1368 瀏覽
自己成日懶煮飯喺出面食有時真係驚食得多會好冇營養呢間餐廳就主打均衡營養餐有時聽到坊間既營養餐第一時間都驚會好難食一係就好清,口淡淡咁睇ig見到呢間youni都幾多人讚好有晚喺附近自己一個就撞左入去食原來佢係under Goji Studios既一間餐廳佢一個套餐 $6x 左右有小菜,主食同一個飯或麵我就試左佢既海南雞配冷蕎麥麵個海南雞好滑不過份量就細左d始終係營養餐嘛不過如果男士就可能唔夠食環境始終係痴住個健身中心會多人出出入入嘈左少少
自己成日懶煮飯
喺出面食有時真係驚食得多會好冇營養
呢間餐廳就主打均衡營養餐
有時聽到坊間既營養餐第一時間都驚會好難食
一係就好清,口淡淡咁

睇ig見到呢間youni都幾多人讚好
有晚喺附近自己一個就撞左入去食
原來佢係under Goji Studios既一間餐廳

佢一個套餐 $6x 左右
有小菜,主食同一個飯或麵
我就試左佢既海南雞配冷蕎麥麵
個海南雞好滑
不過份量就細左d
始終係營養餐嘛
不過如果男士就可能唔夠食

環境始終係痴住個健身中心
會多人出出入入嘈左少少
2018-04-29 1702 瀏覽
已經唔係第一次食,出左名service麻麻,所以冇必要堂食,不過叫左外賣,都等左一世紀(10mins)。食物質素係唔錯,全個wrap得波菜,芝士,蘑菇,素食之選,做完運動食一流,推介推介。

外賣自取
2018-02-22 1365 瀏覽
Food and price is decent. But the service is terrible. Im a native Hong Konger and used to the attitude of wait staff, usually dont care as long as i get to eat. But the cashier staff was so rude, 1 word answer to any questions, has an expression like i offended her or something.The food is very easy to make, and limited options to my premade bowl. i asked for noodles, got rice. asked for no sauce on salad, ton of sauce.Will not go back. similiar feedback from friend regarding food being ok, sta
Food and price is decent.

Will not go back. similiar feedback from friend regarding food being ok, staff is terrible.
外賣自取
  • Punch yourself in the face instead and save ur money
2018-02-19 1074 瀏覽
曾經喺黃埔Youni食過兩次,食物好好職員態度真係不敢恭維食物:1) 海南雞飯跟的甜酸辣醬調得非常好,薑蓉食落又健康又入味,雞胸肉都算滑,撈埋啲醬就啱啱好,唔會太淡。2)鴨胸就相對有啲咸,唔想食太健康可以選擇食鴨。個汁甜甜地,中和番。服務:我兩次幫襯都遇到同一對服務員,一個高瘦的男仔同一位圓潤的女士,每次短短幾十秒對答都令到我感覺好唔舒服。第一次食Youni,點嘢食,我指住menu話,"主菜要..., 穀物要..." 未講完位女士就以不耐煩的語氣插口話,"咁你姐係要咩啊?" 其實佢嘅意思係我無講到係邊個set(e.g. 58蚊set/78蚊set) ,我確實係要表達清楚,但服務員喺當時無其他客人的環境下,係咪可以心平氣和引導顧客,又或者,人哋指緊個menu你可以跟住望,唔需要咁唔耐煩。第二次食Youni點海南雞飯,因為係self service,攞咗個食物盤返去張枱發現無醬嘅?(以前個朋友點過海南雞,所以我肯定係有醬的) ,我就空手走過去同個男服務員講,女服務員喺旁邊又插口話"一定有架喎,你唔夠食我哋咪比個大碟醬啲嘅你囉" 女士用"一定" 呢兩個字係咪因為佢負責比醬呢?我問佢攞醬,佢又
曾經喺黃埔Youni食過兩次,食物好好
職員態度真係不敢恭維

食物:

服務:

女士用"一定" 呢兩個字係咪因為佢負責比醬呢?我問佢攞醬,佢又答非所問話我唔夠食,係咪推敲我嘗試"呃醬" 呢?

好,我攞返原來的食物盤比佢哋睇,真係無醬架,個男仔仲要指住個盤某一空咗的部分,講咗句,"啲醬咪係呢度囉" 你估真係國王的海南雞醬咩,指住啲空嘅嘢同我講係醬。位女服務員仲要喺旁邊對住個男仔話,"哈哈哈哈你真係病懵咗" 咁講姐係頭先唔係你負責攞醬啦,咁做咩又要插嘴話"一定有" 呢?

全程除咗話無醬,我並無講其他言論。

見微知著,女士講嘢唔負責任,男仔攞完醬咩表示都無,你假假地都可以講返句"唔好意思"啊。

我去過幾間喺中環同類型的食店,主打健康菜,亦係有幾個set比你揀,有得揀幾多個配菜,人哋lunch time條龍一定長過呢度,價錢頂盡貴你廿蚊,但佢哋咪又係好有耐性有誠意引導客人,有次夾錯餸比我仲勁唔好意思講咗三四次sorry.

黃埔健康食品唔多,Youni一定係好選擇,但係如果每次都要食得咁唔愉快,I would opt for another choice。
2018-02-15 803 瀏覽
餐餐都想食得健康,唔通度度都有健康餐咩?想叫一個有菜既套餐都難,仲話咩黃金比例...難上加難。睇下,係海南雞飯,話明健康,當然都一般海南雞飯有分別。首先唔係油飯,改成黎麥飯,第一次食黎麥,感覺唔差,冇得比較好唔好食,但絕對唔難食,仲好有口感。波菜都唔錯,如果菜既分量多d就好。主菜海南雞就差左d,雞唔夠嫩滑,只係差一點點,就有😋。店舖有各式各樣既健康食物&飲品,環境尚算舒服,雖然係gym area隔離,但人唔多,靜靜地唔錯。

睇下,係海南雞飯,話明健康,當然都一般海南雞飯有分別。

波菜都唔錯,如果菜既分量多d就好。

主菜海南雞就差左d,雞唔夠嫩滑,只係差一點點,就有😋。

2018-01-26 678 瀏覽
有咩開心得過可以一路keep fit減肥但又一路食好西?呢間舖應該係為咗佢啲健身memeber而設嘅,等佢地做完gym之後可以順便食個靚飯補充翻啲營養。餐單上面列晒食物嘅卡路里,可以等你自己衡量想食邊樣野,唔驚會爆卡路里。我嗌咗慢煮叉燒+蕎麥麵+木耳(跟餐送咗碗湯),用木製餐具裝住令到成件事好健康好grand,食落都開心啲。個人幾推薦大家試下個叉燒,慢煮嘅方法令到佢一啲都唔柴好好食,而個木耳都好好食,酸酸甜甜幾開胃,但個蕎麥麵就唔太推薦,我個份可能煮得太耐個麵太淋。順帶一提,佢個半開放式廚房超靚,係外面望到就已經吸引到我入去食。
2017-11-05 1237 瀏覽
每天外出吃飯,其實不太健康。朋友推介下,他叫我嚐嚐外賣店Youni的早午晩餐,主打健康少油沙脂兼減磅,多種益處,我便上網去訂購一天的份量吧。香煎三文魚配薯蓉蜜糖豆曰式燒魚配珍珠飯椰菜花外賣員哥哥準時送達飯盒,保持熱度, 賣相也不錯呢。燒魚,沒有用上大量的油去煎,依然鮮香美味,肉質肥嫩,好吃又健康呢。配以煙靭的珍珠米飯,椰菜花,粟米等,營養價值更高呢。Youni                                                                                        紅磡船景街7號黃埔花園4期享膳坊地下G8號鋪

香煎三文魚配薯蓉蜜糖豆
曰式燒魚配珍珠飯椰菜花