2024-02-08 609 瀏覽
今日同同事嚟食lunch, 一早book咗枱,我地一人叫咗一個lunch set, 總共叫咗兩個lunch set.落單嘅時候經理語氣同態度已經極差,唔知有啲乜嘢得罪咗佢咁,不過都唔係第一次,我記得上一次嚟佢都係咁樣,對客人粗聲粗氣日日燥底。食物質素ok, 啲牛份量係比以前少咗啲,咁都算。 但係飯明顯就係大陸米嚟,好難食。員工態度都一般,只有收碟同埋單速度快。呢種服務態度,價錢又唔係好平,真係好多選擇,唔需要揀呢間。

呢種服務態度,價錢又唔係好平,真係好多選擇,唔需要揀呢間。
2024-01-29 567 瀏覽
今次去咗間頗有人氣嘅燒肉店,一入門口已經聞到陣陣炭香,啱曬肚餓嘅我!坐低後,我發現坐位好寬敞,咁我同朋友就可以傾計得舒服啲嘞!𠵱家食燒肉,當然要嚟塊上等和牛秀一下!呢塊肉真係軟滑得嚟,入口即溶嘅感覺,真係令人喊出嚟!燒肉醬汁嘅香甜,係呢塊和牛嘅畫龍點睛,質感一流啦👌。跟住,個西冷薄片嘅份量夠晒驚喜,燒過後嗰陣香味,單係聞都食咗半飽!添埋雞蛋黃同蛋白,呢個組合流晒口水!食完一輪豪華嘅肉肉,我哋即刻夾攻沙律同湯品。沙律份量好慷慨,啲蒜片香脆得黎,仲有解膩功效,整體好滋味!而蛋花湯,就算樣樣睇普通,但飲落去好滑好香,完美咁配合埋燒肉。最後,雞肉冷麵就真係清新爽口至極,食完整個飯局,感覺好稱心滿意嘅喇~總括,呢家店嘅燒肉水準真係一流,仲充滿咗驚喜同滿足感!下次仲會再嚟,可能仲想試埋其他款式和牛添呢!🤤🥳🥩

新工上任不久,唔敢去得遠午餐,但朋友從外地回港,要找個近近地又訂到位的食市真不容易。燒肉set價格都算親民。經openrice訂坐13:00,入到去都滿座。因為要留時間傾計,所以就冇叫燒肉,大家都order了同一個石鍋飯。和牛是粒狀的,份量較小。其他蔬菜和飯量都算幾多。不過我們order了其中一個小飯,但就沒有做到,只來了3碗標準飯量。牛太細粒,就真吃不到什麼牛味。沙律菜不太新鮮。泡菜也是好普通的貨式。總括,唔難食,但又同好食且唔上關係。唯一嘅好處係,環境唔錯,枱與枱距離幾闊落。而且抽氣幾好,聞唔到任何油煙味。

燒肉set價格都算親民。

和牛牛肉石鍋飯

牛太細粒,就真吃不到什麼牛味。
沙律菜不太新鮮。
泡菜也是好普通的貨式。
總括,唔難食,但又同好食且唔上關係。

2023-09-26
2023-07-06 2655 瀏覽
Yankiniku Jumbo是一家位於中環商場高層的鐵板燒餐廳,地理位置私隱度高。上個月我和兩位朋友一起去包了廂房慶祝生日。我們點了多款菜式,前菜有韓式泡菜,之後是燒牛壽司、珍寶海鮮沙律、燒肉拼盤。我們還特別加了生雞蛋送白飯。餐廳經理安排了一道off menu 的煮牛筋給我們試吃。經理也安排了特條氣酒,我們不醉無歸。珍寶海鮮沙律的色彩繽紛,海鮮和蔬菜,加上日式醋醬汁搭配得恰到好處,這個前菜都幾開胃。另外,燒肉拼盤也十分美味。有不同的和牛,牛肩黃牛舌等等,比較oliy的燒肉的肉質鮮嫩多汁,而比較lean 的部份,肉味香濃。配以2種不同醬汁,整體味道非常棒。除了以上兩道菜品,其他的食物也都表現不俗。燒牛壽司是即場新鮮燒,牛肉肥美,香味十足,搭配上壽司飯口感很好。韓式泡菜的酸辣味道也很開胃。除了食物質素不錯之外,餐廳的環境和服務也非常出色。餐廳內的裝潢十分企理乾淨,氣氛舒適,讓人感覺放鬆。唯一不太好是商場正在維修廁所,所以我們要走兩層非常遠才找到女廁。

燒牛壽司(未燒)
珍寶海鮮沙律
多款泡菜
燒肉拼盤
煮牛筋
2023-06-22
生日
燒牛壽司(未燒)
珍寶海鮮沙律
燒肉拼盤
2022-12-21 4410 瀏覽
今日往中環身體檢查,由於有會員優惠,中午往燒肉Yakiniku Jambo食午餐,我點了特製和牛石頭鍋飯午餐,午餐奉送味噌湯,味噌湯温度適中,味度剛剛好,午餐特製和牛石頭鍋飯除了石鍋飯外,還有沙律,醃菜和温泉蛋,沙律菜新鮮爽口,車厘茄甜度適中,食落醒胃,醃菜食落口感清新,温泉蛋蛋味香滑,拌飯一流,和牛石鍋飯賣相吸引,和牛肉味香濃,入口即熔,配菜有紅羅白絲,銀芽,牛蒡和菜,銀芽,牛蒡和菜食落爽口,紅羅白絲甜度適中,食落開胃,飯飯粒分明,食落軟綿,整份特製和牛石鍋飯賣相吸引,份量十足,餐廳座位舒適闊落,個人認為,如果經理說話態度好一點會更佳
特製和牛石鍋飯
2022-12-21
用餐優惠
優惠券
2022-06-25 6071 瀏覽
第一次嚟食,booked左晚上6:45,嚟到都有空位,其實都唔使預先book枱,跟住問個經理有啲乜嘢推介,奈何他只是敷衍了事,第二次再問態度都係一樣。這個價錢,這種服務態度,下次不會再來。

2022-06-22 4677 瀏覽
🔖 𝒀𝒂𝒌𝒊𝒏𝒊𝒌𝒖 𝑱𝒖𝒎𝒃𝒐 | 𝑪𝒆𝒏𝒕𝒓𝒂𝒍中環日式燒肉Fine Dining餐廳~ 係萬宜大廈地點方便。Lunch Set 真係好抵食,套餐價錢由$150-$598 都有,至少平晚市一半呀!🥩 最平只要$200就食到A5黑毛和牛啦😍,而每個燒肉餐都包括沙律、麵豉湯同白飯一碗。.$598套餐非常豐富,有極上A5黑毛和牛共七塊(牛肩肉、股腳肉、肩里脊肉等),其中仲包括必食招牌「野原燒」大片西冷。每塊和牛油脂分布平均,入口即溶真係冇誇張🥹🙌🏻。店員仲會主動幫手燒西冷,服務到位!平平地食$398個餐其實到好夠,但食完唔最貴個個真係返唔到轉頭👅。.餐廳環境闊落,坐得舒服✅,想去食都建議要預早book位。
🔖 𝒀𝒂𝒌𝒊𝒏𝒊𝒌𝒖 𝑱𝒖𝒎𝒃𝒐 | 𝑪𝒆𝒏𝒕𝒓𝒂𝒍
餐廳環境闊落,坐得舒服✅,想去食都建議要預早book位。
2022-05-31 3706 瀏覽
#好有空間感樓底高玻璃頂露台層 一般燒肉店空間都比較狹窄同煙霧彌漫呢度完全冇呢個感覺空內以黑色主題加滲透住陽光,感覺高檔而且卡位非常闊落服務都算貼心🌞🌞🌞🌞🌞#食物方面有燒肉套餐亦有定食石鍋飯嘅類型,迎合到唔同人嘅需要燒肉套餐既飯唔要可以要求轉沙律🥗其實第一次係餐廳主動安排比我,感覺良好😋😋😋#價錢屬於中上同區優質嘅燒肉餐廳午市會限時趕你走,呢度真係可以輕輕鬆鬆食個午餐午餐平既定食:百幾到二百;最平既燒肉係二百;貴食既和牛級四五百都有~中環區黎講價錢VS環境算好合理~適合見客既餐廳💲💲💲
#好有空間感
樓底高玻璃頂露台層
一般燒肉店空間都比較狹窄同煙霧彌漫
呢度完全冇呢個感覺
空內以黑色主題加滲透住陽光,感覺高檔
而且卡位非常闊落
服務都算貼心
🌞🌞🌞🌞🌞

#食物方面
有燒肉套餐亦有定食石鍋飯嘅類型,迎合到唔同人嘅需要
燒肉套餐既飯唔要可以要求轉沙律🥗
其實第一次係餐廳主動安排比我,感覺良好
😋😋😋

#價錢屬於中上
中環區黎講價錢VS環境算好合理
~適合見客既餐廳
💲💲💲
2022-04-27
2022-05-27 2722 瀏覽
本來book 左同老公兩個人食,之後朋友一家4口又join 埋,打去改人數好好彩有位,同埋個staff 都好helpful. 去到發現原來係有房嘅,因為openrice 寫冇VIP 房所以我打去又冇問到。因為第一次黎食唔知有咩signature, 問左個staff 佢叫左個經理過黎介紹,可能人手唔係好夠,經理真係好忙,但佢地都有過黎交帶等多陣所以就算我地好肚餓都非常接受。因為最怕d 一等就等到 "two thousand years later"嗰d. 之後經理問左我地preference, 就俾左5款肉我地,平均好似約$298/款(唔肯定有冇記錯)我地另外想叫個$600 嘅厚切牛舌試下佢有咩咁犀利,但好可惜嗰日無,經理好坦白話因為件嘢唔靚所以無。咁我地就叫左另一款牛舌,不過都無失望幾好食,厚度剛好,牛味亦適中,之後亦介紹左支Sake 我地都覺得幾易入口唔會好dry。因為我唔想飲凍佢地都特登拎左一個壺for 我一個人等我可以灘一灘先入口。之後放低碟和牛佢叫我地影左相先,食完話返俾佢知中意食邊款。雖然上次食K11嗰間所謂米芝蓮燒肉食到一肚氣又係乜都唔介紹,但今次依到佢依個做法我地又好bu

之後放低碟和牛佢叫我地影左相先,食完話返俾佢知中意食邊款。雖然上次食K11嗰間所謂米芝蓮燒肉食到一肚氣又係乜都唔介紹,但今次依到佢依個做法我地又好buy, 因為已經好肚餓,想拿拿聲食野,雖然經理好忙,但都有過黎睇下我地食成點呀,之後仲講返唔同牛嘅部位。之後我地encore 左個牛舌同d 素菜,同埋佢地signature 嘅和牛,$220/pc 個size 好大塊所以我地叫左兩塊share, 因為食到果陣我地都已經好飽兼唔記得影相,強力建議唔好一開始就食依塊因為會好膩,可惜係encore 嘅牛舌因為位置有唔同所以冇第一碟咁好食。

餐廳環境都算Casual, 唯一一樣野就係太嘈,全晚都聽到一d 刺耳嘅碗碟碰撞聲。因為我坐嘅位置啱啱遮住左視線,老公就睇到係佢地換爐之後處理嘅地方產生依個躁音。因為聲音唔係一般大,係有80分貝(因為iwatch自動顯示話我地係一個嘈吵環境)下次我都會book 房咁就可以舒適d。但整體我都地都覺得幾唔錯,CP 值都幾高,如果d staff 個個都可以介紹下menu 咁經理就唔洗咁busy 喇!
2022-05-20 2276 瀏覽
Lunch都好快full,好在有早啲book。叫佐隻最貴嘅,咁就所有肉都可以試到,而價錢係好公道,唔貴。每塊都有部位名,但都唔記得咗😂,佢會有人幫你燒,燒貴啲幾塊,之後幾塊就你自己燒😆,而且佢會表演俾你睇同專登整啲位俾你影相,真係服務周到。前面幾塊大嘅燒完俾你沾蛋食,後面細塊厚啲嘅同飯一起食,好濃牛味,油脂岩岩好,入口好香,完全冇筋位,食完個口仲好回味。佢啲飯都好食,係靚啲嘅日本飯👍。開頭以為會唔够諗住之後再加,點知食到岩岩好,唔需要再加,可能因為呢個質素又價錢唔貴,就覺得特別好食😋😂lunch真心抵食。
Lunch都好快full,好在有早啲book。

叫佐隻最貴嘅,咁就所有肉都可以試到,而價錢係好公道,唔貴。

2022-02-17 2175 瀏覽
食燒肉啲肉好唔好食一睇個樣就知依間野唔使講啦一睇就知好好食特別推薦和牛刺身海膽正到想encore 點知已經冇晒😭嘢食好好食有包廂 私人度好 員工服務態度非常好嗌咗一支sake埋單每人$1000 算係咁中環地區好抵食最好就叫多幾個friend去 食多啲唔同嘅嘢
2021-12-02 2552 瀏覽
Waiters and waitresses totally ignored our requests to refill tea or get dessert menu and rushed to push us leaving by taking plates before we finishing our food.This restaurant was not like this when I visited last year. I probably will find other places for yakiniku.
2021-11-28 1991 瀏覽
想試好耐就係因為佢哋嘅每日限售10 sets 嘅燒肉餐😅,就係👇🏻👇🏻A5黑毛和牛赤身 $200A5黑毛和牛霜降 $200澳洲和牛 $2003個set都好好味,油脂好平均,牛味都好濃,醃肉醬汁味道又剛剛好,冇遮蓋咗啲肉味。喺中環呢個價錢咁嘅質素都ok嘅😋,不過只係portion有少少細,其實1人1個set好似有啲唔夠飽😅😅另外碗飯好麻麻,以日本餐廳呢講算係差,完全冇飯味;仲有lunch time 限時得1個鐘要交枱實在有d趕😅,服務態度亦一般,唔知係咪太忙太趕人手又唔夠嘅原因😅😅😅

A5黑毛和牛赤身 $200
A5黑毛和牛霜降 $200
澳洲和牛 $200

A5黑毛和牛赤身午餐
和牛肉質素黎講,依間真係NO.1🏆所有和牛都係人手切,用上最頂級嘅部位,啖啖肉都好嫩又勁重油花,非常優秀🥰第一盤肉只係用咗黑椒同鹽簡單調味,食出最原始嘅味道😋特級牛舌係我食過嘅當中最難忘最正最肥美👅第二盤肉簡直係戲肉😂依盤肉稍微用咗秘製醬汁去調味,襯托返肉味較濃同重油花嘅牛肉🤤上肩肉好油身💦牛柳粒又好嫩😗當晚我哋最愛一定係牛板腱肉!真係入口即溶😍食到我哋嘩嘩聲🤩野原燒固然高質,基本上冇得輸😝大大塊薄切A5西冷和牛加上橙紅色蛋黃同少許蛋白泡沫,賣相非常吸引😳服務方面幾有驚喜👍🏻唔係機械式服務之餘,仲有種港式人情味😝職員主動講解、介紹咗支啱我哋飲嘅sake🍶仲同我哋吹水、飲杯酒😆兩個女仔飲完成支750ml sake,見我哋仲飲得,佢仲請多咗啲酒俾我哋飲🤫環境方面,個人認為價錢同格局有少少唔平衡😕由於餐廳設計全部都係大卡位為主,一張卡位基本上坐八個人都得。可能疫情嘅關係,一張大卡位就用塊隔板隔住兩枱客😅雖然唔影響舒適度,但略嫌私隱度不足,傾計都避忌啲🤣

2021-10-09
  • Premium selection
  • 牛板腱
2021-09-01 2838 瀏覽
冇錯!我有又食燒肉喇哈哈~ 今次呢間Yakiniki Jumbo我暫時覺得係香港第2正嘅日式燒肉 (永恆嘅第一係Yakiniki Great!) 真心全部肉嘅質素都好好,非常新鮮,牛味十足,而且份量都幾多,環境都幾舒服,我見到有包廂可以book,好啱情侶或者一家人食番餐高質有水準嘅晚餐!Premium Selection of A5 Kuroge Wagyu Beef ($980)非常推薦呢個premium set!個set入面包嘅呢個野原燒真係必點!其實好多日燒店都會有呢款燒肉,但係呢度係我食過最好食嘅~ 首先塊牛嘅油脂分布好平均,偏薄但係佢好大塊,肉質非常軟嫩,入口即化!驚喜之處係個蛋平時係就咁撈勻然後沾黎食,佢呢個係將蛋白打左做泡,然後同蛋黃同醬油一齊撈勻,蛋白泡輕盈嘅texture令到個牛嘅口感再提升左!真心好正呀呀呀其他嘅肉包括有特級牛舌,牛扳鍵,特上肩肉,牛柳,加埋3款廚師精選和牛部位,個人覺得全部肉嘅質素都好好,都係好軟嫩而且肉味濃,唯一唔好食嘅係個牛舌,可能太厚嘅關係所以好韌,如果散叫嘅朋友記住唔好叫牛舌呀另外要讚嘅係佢嘅醬料除左一般嘅燒肉汁同醋汁之外,仲有胡椒麻油洋蔥

另外要讚嘅係佢嘅醬料除左一般嘅燒肉汁同醋汁之外,仲有胡椒麻油洋蔥絲同埋醬油醃過嘅青辣椒比你做配菜,令到燒肉嘅膩度即刻降低,層次再升華左,真心推薦!