餐廳:
優惠:
國泰會員憑「國泰 - 亞洲萬里通」應用程式內會員二維碼,賺高達HKD4 = 2里。受有關條款約束。
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
22.1K
pui82002231
韓國的豐富午餐
pui82002231
2025-11-02
關注
今天跟朋友們午餐約吃韓國菜,來到荃灣西不二之選餐廳之一。因為午餐有大量選擇,套餐還配送前菜及韓國清湯呢,數款前菜口味清新,最愛的泡菜也在其中啊!醬烤牛肉太陽蛋飯醬烤牛肉嫩滑多汁,太陽蛋黃澄澄的蛋黃與牛肉相配,整道菜配搭不錯,米飯吸收了醬汁的香氣,令人回味無窮。紫菜手抓飯紫菜及魚籽新鮮,手抓的方式也增添了用餐的趣味。帶上手套捏出各種形狀,米飯的口感彈牙,非常有趣又美味。蜜味乳酪粉無骨雞每次也必點的菜啊,雞肉外酥內嫩,蜜味的調味讓人驚喜,乳酪粉的加入使口感更為豐富,適合喜愛甜味的食客。直火現豬腩肉首次吃現烤的豬腩肉,不單油脂豐富,而且肉質鮮嫩,搭配香醇的醬汁,讓人欲罷不能。芝士牛肉煎餅煎餅外脆內軟,芝士融化後的濃郁口感與牛肉的鮮美形成絕佳搭配,讓人一口接一口。黃金蒜香無骨雞無骨雞肉蒜香味道濃郁,讓人感受到韓國料理中的獨特魅力,下次要搭配啤酒同吃。朱古力雪冰最後點的甜品,朱古力雪冰口感清涼,巧克力的濃郁與冰爽的口感形成完美平衡,非常推薦啊。藍橙茘枝梳打飲品色彩繽紛,香氣撲鼻,清爽的口感讓人耳目一新,特別適合搭配重口味的菜品。生薑茶生薑茶溫暖,適合用餐後飲用,能幫助消化,帶來舒適的感覺。無論是前菜還是甜品,每一口都讓人感受到對食材的用心和對味道的追求,每次來水準也保持呢。查看更多
LazyDiary
【Yadllie Plate】正宗韓式炸雞
LazyDiary
2025-09-19
1K 瀏覽
關注
同朋友興起想食炸雞,即刻諗起Yadllie Plate,早排係旺角食過,今次係另一間舖再食,上次食晚餐,今次可以試下「午市套餐」&「午市精選」價錢平d d韓式小碟可以任添(湯不能加添),韓式小碟都唔馬虎,幾好味~半半炸雞 $218 半半炸雞可以揀2款口味,全部炸雞即叫即炸好香口,炸粉剛好唔太厚。朋友仔唔食辣揀原味炸雞,我鍾意食辣揀大邱辣醬炸雞,原味大人小朋友都啱食,大邱辣醬炸雞都真係辣辣地,辣得好惹味,不過食唔到辣嘅朋友仔要揀另一款口味la~黃金蒜香無骨雞 $135依到有得揀無骨雞,適合懶得吐骨鍾意啖啖肉嘅朋友仔,一口一啖雞肉,入口香濃蒜香醬味,加上大量炸番薯條,勁邪惡係咁食!芝士蟹子蛋捲 $135賣相超靚!蛋捲入面全部都係蟹子,一夾開係爆滿瀉!入口全部都係蟹子!之後係芝士同蛋味~蛋捲超好味!勁推介!夏威夷阿努哈 $228拼盤有:炸雞、椰絲蝦、洋蔥圈、粟米,炸雞係原味,任何人都啱食,椰絲蝦超驚喜!用大蝦炸大大隻即刻覺得好抵食!2款醬汁都好滋味,食到唔同口味,朋友聚餐必嗌!香辣海鮮太陽蓋飯 $88賣相超吸引!撈勻隻太陽蛋同海鮮食少少辣好開胃,份量都多,午市食性價比高另外因為係午市套餐+$18有特飲巨峰乳酸梳打,正價要$53,抵飲好多!酸酸甜甜,加上爆爆珠增加口感,真係有2粒巨峰提子食得㗎!直火現炙豬腩肉 $125職員係位現場即燒,入口食到陣陣焦香肉味,可以自製食法,包菜點醬點食都得,豬腩肉脂肪同肉比例剛好,食到油脂與肉混合層次!同樣午市套餐+$18有特飲玫瑰蜜桃果茶,超香玫瑰花香,加上香甜蜜桃味,成件事好sweet!Yadllie Plate 야들리애플래이트 📍地址:荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖查看更多
巨峰乳酸梳打
tmc.66
2025-08-17
2K 瀏覽
關注
今日食我最中意嘅韓餐,之前食過一次晚餐覺得幾好食,今次帶埋屋企人嚟食,原來都有午市套餐,包左小食前菜(有甜酸青瓜、醬油蓮藕、醬油鵪鶉蛋同泡菜)、清湯同特色飲品。午市套餐-芝士四重奏手卷伴飯賣相精緻,色澤誘人,加麻油同辣椒醬攪拌,就可以自己用紫菜包住食,米飯沾滿醬料、芝士同配菜,甜甜地,口感豐富。午市套餐-咖喱牛肋肉鐵板飯現場即炒表現,2分半鐘煎牛肉,再加入咖喱同芝士碎就完成。將咖喱牛肉淋係飯上面,每一粒米都沾滿醬汁,有牛肉嘅鮮嫩味,咖喱嘅椰香味。午市套餐-辣泡菜豬肉豆腐石鍋湯飯呢個媽媽好中意,唔係好辣,石鍋‘’咕嘟咕嘟’‘,辣泡菜係靈魂所在,酸辣開胃,爽脆可口,仲有軟嫩嘅豆腐,入口即化~同泡菜、豬肉搭配一齊食,好滋味。卡邦尼年糕濃郁芝士香氣撲鼻而來,年糕被卡邦尼醬均勻包裹,年糕軟糯的口感,芝士濃郁奶香,再加埋旁邊嘅米通一齊食脆卜卜,每一啖都有豐富嘅口感。魚介湯鍋睇住鍋內豐富食材就超有食慾。魚糕超多,各種形狀都有,每一塊咬落去都滿滿的魚鮮味。湯底味道係淡淡的甜味,無腥味,飲落非常舒服。裡面還有鮮嫩的蔬菜、菇類、年糕,吸飽左魚湯嘅鮮味,超滿足。黃金蒜香無骨雞色澤誘人,蒜香撲鼻,瞬間勾起左我嘅食慾。蒜香味道超級濃郁但唔會刺鼻,完美滲透到每一絲雞肉纖維裏面,咸香中帶點微微嘅甜,呢種獨特嘅風味會令人一塊接一塊。查看更多
小食前菜&清湯
荃灣多元化韓國菜
Cracy Ha Sa Jeong
2025-11-06
關注
荃灣區既朋友仔有口福了😆 如果想食韓國野吾洗特登出到尖沙咀 去海之戀商場既「Yadllie Plate」就得😍直火現灸牛肋骨 $138店員用火近距離🔥 細緻地炙燒牛肋骨 鎖住肉汁並帶來香氣🥩Oppa辣炒八爪魚配野菜 $118結合左八爪魚既Q彈口感同韓式辣醬既濃郁風味🐙 搭配清脆野菜 非常惹味🤤八爪魚煎餅 $138外皮酥脆 內裡軟糯 搭配八爪魚的Q彈口感🐙 非常美味魚介湯鍋 $258靈魂在於湯底同魚糕本身🍲 湯底清淡鮮甜 魚糕同年糕則Q彈有嚼勁😆 系寒冷既冬天飲一碗 全身都暖笠笠韓式牛肉手卷拌飯 $118多樣既配菜 調味過既牛肉 同靈魂醬料🥢🍚 經典既味道經典水冷麵 $85湯底清澈透明 味道清淡爽口🍜 蕎麥麵富有嚼勁查看更多
+ 5
荃灣人氣韓國菜
littlemissfoodiehk
2025-10-26
關注
- 荃灣|Yadllie Plate -▪️黃金蒜香無骨雞🧄🍗無骨雞炸得香脆,食落啖啖肉,面頭灑上炸蒜,蒜香十足。另外伴碟仲有炸蕃薯條🍠,同埋炸蝦片🦐▪️白切五花腩🐷五花腩肥瘦相間,肉質軟嫩,口感清爽唔油膩,配搭包飯醬、蒜片等,再用生菜包住🥬,更有層次▪️魚介湯鍋🐟🫕大大鍋,入面除咗有唔同款式嘅魚糕🍢,仲有年糕、雞蛋🥚、豆腐、蘿蔔、菇🍄‍🟫、菜🥬等,非常豐富▪️烤牛肉水冷麵🐮🍜烤牛肉軟腍,水冷麵夠冰涼,麵質爽彈,味道酸酸辣辣,配料仲有啲雪梨片🍐,整體清新,又解膩▪️暮色百香🍹即係熱情果果茶,充滿果味,而且有一大樽,可以慢慢飲Yadllie Plate📍荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖📍旺角西洋菜街1號兆萬中心11樓查看更多
leah_1229
豐富又飽肚lunch
leah_1229
關注
我們於24/10(五)約下午兩點半🕝到達餐廳,餐廳人流不多,面積挺大,位置亦多,我們坐的位置挺舒服。由於沒有下午茶,所以需叫lunch set,但其中一個其實也不是set。🤣❶芝士牛肉煎餅($138):滿滿的芝士🧀,熱騰騰的吃,也有拉絲,牛肉味反而少啲❷ 魚糕石鍋湯飯($135):有魚糕🍥,亦有餃子🥟,湯偏咸,加埋飯🍚,就足夠飽了另外,亦有前菜:醃蘿蔔、蓮藕、鵪鶉蛋、泡菜及湯;飲品:風鈴草薑茶用QR code下單,所以冇乜特別服務,但要加一查看更多
芝士牛肉煎餅
Agnestsm
食到捧住肚走 都唔貴~
Agnestsm
關注
每次嚟都食到捧肚走🤰🏻食物選擇多而且份量大價錢又唔貴同朋友聚會食飯嘅話非常推介Yadllie Plate🇰🇷ꕥ 蜜味乳酪粉炸雞揀咗無骨雞 啖啖肉超正🐤鐘意佢每件雞唔會好大件 大約兩/三啖為一件 咁樣食落個感覺無咁滯膩 乳酪粉味食落甜中帶醎 好惹味 伴菜有番薯條同蝦片 番薯條勁好味🍟ꕥ 特種部隊鍋配料勁多 餐肉/火腿都有幾款唔同種類 另外仲有唔同嘅菇菌/蘿蔔/椰菜等等🥘全部都係索湯嘅配料 食到咁上下 放埋個辛辣麵落去 超滿足ꕥ 紫菜手抓飯可以DIY嘅手抓飯 其實好簡單 將紫菜/蟹籽同飯拌勻 搓成球狀就OK🍙有得自己玩吓都幾得意 如果唔想自己整 職員都會幫手 除咗以上三款配料 仲加咗麻油 所以食落特別香ꕥ 直火現炙牛肋骨係lunch set其中一款 包埋湯/前菜同飯 上枱後職員會即席火炙 香味瞬間爆出🤤牛肋肉好軟稔 油香充足 仲可以點埋甜辣醬或牛扒醬包菜食飲品都多選擇 今次叫咗Yadllie原味手工生啤同藍橙荔枝梳打 熱辣辣天氣飲啱晒🍹查看更多
蜜味乳酪粉無骨雞
紫菜手抓飯
特種部隊鍋
直火現炙牛肋骨
siu_rainnnnn
抵食高質韓國菜
siu_rainnnnn
關注
呢次試咗一間係荃灣既韓國餐廳,真係好食又抵食!首先講下直火現炙牛肋骨,佢即時燒比你睇,燒得啱啱好,肉質嫩滑多汁,超好食!韓式牛肉手卷拌飯都好正,牛肉係和牛粒咁,都係好嫩,撈哂所有配菜真係好豐富!芝士蟹子蛋捲真是一個亮點,蛋皮軟滑,芝士濃而不膩,蟹子點綴增添鮮味,食完真想再encore。八爪魚煎餅外脆內軟,八爪魚咬落爽口,佢仲要好多八爪魚肉,沾點醬汁更加惹味。半半炸雞,我哋揀咗首爾醬油同黃金蒜香口味各有特色,醬油味甜鹹平衡,蒜香味香脆可口,雞肉嫩滑,超正!佢哋飲品選擇都有好多,無論係酒、梳打、冰茶、特色水果飲品都有!佢哋有款叫日落流金係超級好飲,係菠蘿同埋芒果味,好啱一路食嘢一路飲😋整體嚟講,啲菜式份量夠,仲要每日瞓得好好味,佢哋午市嘅套餐,同埋午市精選單點價錢都好抵食!下次都會再去食😆查看更多
roomhoster
必食!零豬毛、口感出色的韓國進口五花腩和醬豬蹄!
roomhoster
2025-10-16
關注
白切五花腩 $298見每枱都必點!三層比例層次分明,彈嫩又完全乾淨無豬毛的豬皮、啫喱凍狀脂肪、淡粉嫩色澤腩肉,入口爽嫩,完全不油膩火灸牛 $98好食!店員即席火灸,牛肉入口油脂爆發,濃郁牛香醬豬蹄 $273豬皮好乾淨,完全無豬毛,入口Q軟彈滑,有豐富膠質黏嘴,蘸配甜中帶辣的惹味韓國沾醬芝士辣炒雞 $135店員即席熱溶鹹香芝士,捲拌韓式泡菜辣醬雞肉,味道鹹鹹辣辣,又芝士拉絲蜜味乳酪粉無骨雞 $135香脆炸雞灑滿味道甜甜鹹鹹的蜜味乳酪粉,內裏肉質嫩滑,伴鬆化炸蝦片、香甜蕃薯條柚子蜜 $43可樂 $20_______________Yadllie Plate 야들리애플래이트 (荃灣)荃灣大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖_______________查看更多
+ 7
韓風來襲
小東
2025-10-15
關注
香港天氣溫度逐漸地下降開始想吃點熱騰騰的料理是日便選擇了這間韓國菜餐廳下單後一分鐘店員便迅速準備gas爐先送上魚介湯鍋鍋內的熱泡冒起魚糕串種類花款很多口感軟糯可口農家鮮泡菜口感爽口帶點微辣果然是韓國菜不可或缺的靈魂半半炸雞點了大邱辣醬首爾醬油口味大邱辣醬辛辣感剌激味蕾辛辣味與雞肉配合得剛剛好醬油解一解辛辣感又是另一番風味八爪魚煎餅是我另一款韓國菜最愛滿滿八爪魚粒配合炸得香脆的粉漿點了水冷麵其彈牙的麵質帶有冰涼感飲品點了香蕉奶米酒和海鹽焦糖沙冰感覺有點像奶昔帶來一個微熏的氣氛幸福的晚餐以甜蜜的句號作結查看更多
+ 7
🆗 沒有期望沒有失望|👬食仔定食野都係
ky3_2
2025-10-15
關注
屋企人約左係度食飯話晏親食過好抵,所以夜晚專登再黎試多次😂🤣點知夜晚好似不似預期🤧1️⃣菜式話新穎又未夠新穎,依家都唔會再想食部隊鍋💩2️⃣話正宗又未夠正宗,又冇前菜🫨3️⃣Oppa 要靚仔唔夠靚仔🤪4️⃣諗住呢d聚會餐廳野食會大份d, 又都唔係幾夠食~起碼炸雞好似未隻都冇🍗希望餐廳可以改善下,咁岩附近冇咩韓國菜,改善一下應該大把人衝泥食😁😁查看更多
+ 2
tracy19950103
正宗韓食好好味
tracy19950103
2025-10-09
關注
今次黎到Yadllie Plate發現係一個韓式美食寶藏!店內環境好Chill,木系設計加綠色窗景,坐低好似去咗韓國小旅行,超適合同朋友或者屋企人一齊食飯。位置又正,近荃灣西站,行完OP Mall過嚟幾分鐘就到,超方便!今次試咗幾款招牌菜,真心抵讚!「辣泡菜豬腩肉水冷麵」係夏日恩物,冰涼涼嘅麵條爽彈,豬腩肉肥瘦啱啱好,慢煮到入口即化,泡菜酸辣開胃,食落好過癮,似足韓國街頭風味。「OPPA辣炒八爪魚配野菜」係海鮮控必點,八爪魚新鮮Q彈,辣醬炒到香噴噴,野菜清新解膩,微辣好入口,配飯一流!飲品點咗「藍橙荔枝梳打」,藍莓同荔枝嘅果香加氣泡,飲完好清爽,仲靚到好似社交平台打卡飲品咁。「生薑茶」暖暖地,薑味順喉又帶甜,香港潮濕天氣飲最適合。重頭戲係「驚喜二重奏」,$258有頂級安格斯肉眼牛排同炸雞,牛排五分熟Juicy到爆,油花香濃;炸雞皮脆肉嫩,韓國直送嘅走地雞真心唔同凡響,仲有沙律平衡油膩感,Perfect!服務員好Nice,上菜快手,雖然繁忙時段有啲忙,但完全唔影響心情。總數$500左右,性價比高,食物新鮮又正宗,韓劇迷同鍾意辣嘢嘅朋友一定要嚟試!查看更多
+ 6
好味韓國菜
Kath LeeLee
2025-10-09
關注
呢間荃灣Yadllie Plate餐廳真係好正,食完之後令我回味無窮。首先,半半炸雞外脆內嫩,每一口都好Juicy,叫左大蔥絲同埋黃金蒜香口味,真係好夠味。再嚟就係香辣芝士八爪魚,香味四溢,芝士同八爪魚嘅結合完全係天作之合,食到停唔到口。然後係鱈魚乾海螺伴麵,麵條滑得來又有海鮮嘅鮮味,真係好正。日落流金就係芒果汁配搭菠蘿汁,唔會太甜,真係好舒服。跟住嘅鮮蝦沙律,蝦仁新鮮,搭配嘅菜同調味醬好開胃,夏天食真係一流。最後嘅黏糕雪冰,黏糕好Q,雪冰又清涼,食完之後心情好得多。整體嚟講,呢間餐廳嘅菜式創新又好食,真係令我期待下次再嚟!查看更多
+ 6
ckmfm310
性價比高的韓國餐廳
ckmfm310
2025-10-08
關注
這裡的韓式午餐性價比超高而且好抵食🤭每個餐也跟上4款不同的韓式前菜、紫菜湯及飲品分別有醃蘿蔔、糖醋海帶、醃蓮藕及泡菜再散叫必點的炸雞、牛扒、八爪魚及沙律即成令人吃下大滿足的一餐了最讚的是上菜好快,趕返工都可以嘆到美味韓國餐❤️直火現炙牛肋骨(午餐)▶️職員即場用火槍在每片的牛肋骨上炙燒,隨即聞到充滿牛肉味的油脂香,咬下去是嫩中帶有嚼勁及充滿肉汁與油脂香氣,鮮嫩無比▶️套餐跟一碗白飯、生菜及飲品,還有可搭配2款不同醬汁❤️韓式牛肉手卷拌飯(午餐)▶️ 這碗拌飯材料有牛肉、翠玉瓜、冬菇、紫菜、紅蘿蔔絲、芽菜,跟餐有紫菜給自己製造飯卷,這個造法新鮮又有趣👍自己親自落麻油拌飯,再用紫菜包裹來吃,比預製的韓式飯卷更新鮮好味❤️驚喜二重奏▶️用熱石上烘烤肉眼扒,生熟程度自己控制,可以煎到外脆內嫩的牛扒,牛扒夠熱夠juicy▶️另一主角炸雞都好香脆肉嫩,當中有辣有唔辣,辣味炸雞非常惹味,總共有4件▶️還有新鮮沙律菜做伴菜,蔬菜可以為健康取個平衡🤭❤️香辣芝士八爪魚▶️大推必點,職員即場煮溶芝士,與香辣八爪魚混合及炒香‼️不得了‼️彈牙爽嫩的八爪魚辛辣得來還有拉絲芝士的鹹香,真的是一試難忘,絕對是完美配搭,回味再回味‼️小提醒:這個菜的辛辣程度也不少,要留意喔~❤️檸檬雞肉沙律▶️新鮮爽脆的沙律菜、蘋果、車厘茄、粟米、洋蔥上放了滿滿的雞肉和雞蛋,絕對能為追求健康及蛋白質愛好者歡心▶️醬汁是酸酸甜甜的檸檬汁非常開胃,也不怕沙律醬帶來的任何負擔,完全是0卡之選呀!❤️半半炸雞▶️選了每款半份的炸雞:蜜味乳酪粉及▶️韓國直送新鮮雞隻,更利用雙層高壓油炸技術,怪不得炸出來的炸雞,皮脆內嫩,雞肉多汁唔會乾嚡,絕不油膩▶️蜜味乳酪粉舖滿乳酪粉,酸酸甜甜,好好味▶️黃金蒜香炸雞上更有炸得香脆的蒜片,啖啖蒜香味▶️除了炸雞,還有香甜炸蕃薯條、蝦片及甜酸蘿蔔來解膩,必點的炸雞另一要讚的窩心位是枱上有齊紙巾、濕紙巾、牙籤及吃炸雞必有的手套還有骨桶,完全唔會食到張枱污糟呀~餐廳完全給人整齊舒服的感覺🤭📍Yadllie Plate 야들리애플래이트 (海之戀商場)大河道100號海之戀商場2樓2030-2032號舖查看更多
午餐前菜及湯
直火現炙牛肋骨(午餐)
直火現炙牛肋骨(午餐)
韓式牛肉手卷拌飯
豐富Lunch
yummyeaters
2025-10-08
關注
旺角yadllie_plate午市套餐選擇多,包前菜小食(甜酸青瓜、醬油蓮藕、醬油鵪鶉蛋、泡菜)、清湯同特色飲品。部分套餐仲有石燒腩肉、香蔥煎餅! 環境舒適,氣氛好,超啱中午輕鬆聚餐!半半炸雞(蜜味乳酪粉 & 黃金蒜香)-炸雞皮脆,蜜味帶微甜奶香,蒜香味濃郁帶微辣,兩味平衡好唔錯。 直火現炙牛肋骨-香氣撲鼻,肉嫩多汁,焦香配煙熏味十足。 直火現炙豬腩肉-外脆內嫩,脂肪層肥而不膩,香氣濃厚。 驚喜二重奏(烤牛扒+炸雞)-肉類豐富口感,牛扒嫩滑,炸雞酥香。 原味無骨雞-嫩滑多汁,味道清新自然。 巨峰乳酸梳打-酸甜清新,帶出巨峰葡萄果香,飲落好醒神!查看更多