2021-05-05 723 瀏覽
同朋友係銅鑼灣SOGO行街,👸🏻shopping完去附近醫肚 大家一致都想食醫粉L.square一向多選擇,呢間餐廳係意粉為主題,一於去試下🤤餐廳以白色同藍色為主要色調🤍💙有種relax嘅感覺,有落地大玻璃,景色宜人。午飯時間有lunch set🍝二十多款意大利麵,好多選擇啊!每款lunch set都附送蘑菇湯同南瓜湯,另外可加錢選擇龍蝦湯、忌廉黑松露野菌湯、芝士洋蔥湯、雜菜湯,另外仲可以加酥皮添。我揀咗南瓜湯,南瓜非常濃郁,口感順滑豐富👍🏻朋友揀嘅龍蝦湯,香濃龍蝦味,真材實料,加入龍蝦肉,口感十足🥰意粉Main 我揀咗藍芝士菜花螺絲粉😚口感好creamy 啊🧀加咗好多藍芝士芝士味香濃 係發酵嘅芝士味 鹹香味十足。螺絲粉軟硬程度適中,而且非常掛汁,啖啖滋味!配料有椰菜花同蒜蓉包碎,口感非常豐富朋友叫咗柚子胡椒雞肉扁意粉呢款嘅意粉比較罕有,雖然口感唔算太creamy!!但加入柚子胡椒,辣辣地!非常開胃同清新🤤👍🏻另外飲品,我哋都係熱嘅蜂蜜檸檬🍋加入蜂蜜 非常滋潤!飯後甜品仲加咗$25芝士蛋糕🍰芝士蛋糕水準唔錯,蛋糕唔會鬆散,芝士味非常濃郁🧀🤩
餐廳以白色同藍色為主要色調🤍💙
有種relax嘅感覺,有落地大玻璃,景色宜人。

午飯時間有lunch set🍝

我揀咗南瓜湯,南瓜非常濃郁,口感順滑豐富👍🏻

意粉Main 我揀咗藍芝士菜花螺絲粉😚
口感好creamy 啊🧀加咗好多藍芝士
芝士味香濃 係發酵嘅芝士味 鹹香味十足。
螺絲粉軟硬程度適中,而且非常掛汁,啖啖滋味!
配料有椰菜花同蒜蓉包碎,口感非常豐富

朋友叫咗柚子胡椒雞肉扁意粉
非常開胃同清新🤤👍🏻

另外飲品,我哋都係熱嘅蜂蜜檸檬🍋
加入蜂蜜 非常滋潤!
飯後甜品仲加咗$25芝士蛋糕🍰
芝士蛋糕水準唔錯,蛋糕唔會鬆散,芝士味非常濃郁🧀🤩
  • 龍蝦湯
  • 南瓜湯
2021-04-19 651 瀏覽
尋日放學lunch仲係好早,就同同學嚟到銅鑼灣L Square 14樓嘅餐廳食嘢~佢主打意粉同Pizza,lunch set大概一百幾蚊,有餐湯,嘢飲送~感覺唔錯👍🏻法式芝士浮台洋蔥湯$20好濃郁嘅洋蔥湯☺️表面仲有脆卜卜嘅包🤩飲落有好香嘅芝士味😙仲有好多洋蔥喺入面~幾鍾意佢嘅包浸住係湯入面🥰口感幾正😋酥皮全素俄式雜菜湯$30加咗酥皮喺湯面~酥皮好香脆🤩啱啱出爐仲有好香嘅牛油味🧈入邊嘅雜菜湯酸酸甜甜😆有好多紅菜頭,感覺幾特別😙藍芝菜花螺絲粉$128好creamy嘅螺絲粉☺️有好濃郁嘅芝士味😙仲有大大舊菜花🤣幾鍾意佢嘅螺絲粉🥰軟軟淋淋又爽口😚配埋醬汁,食得好滋味😋西班牙辣肉腸薄餅$108好香脆嘅薄底Pizza😍食落邊邊脆卜卜🤩而且餡料豐富💕辣肉腸鹹鹹地,調味幾香☺️仲有啲芝士拉絲嘅感覺😙而且好大份🤣台式烏龍奶茶飲到幾香濃嘅烏龍茶味🍵夾雜着鮮奶嘅香味🥛幾好飲😋蜂蜜檸檬酸酸甜甜嘅蜂蜜檸檬🍋幾香甜清新💕餐廳職員嘅服務態度好好🥰會不停幫你斟水~

法式芝士浮台洋蔥湯$20

酥皮全素俄式雜菜湯$30

藍芝菜花螺絲粉$128

西班牙辣肉腸薄餅$108

台式烏龍奶茶
飲到幾香濃嘅烏龍茶味🍵夾雜着鮮奶嘅香味🥛幾好飲😋

酸酸甜甜嘅蜂蜜檸檬🍋幾香甜清新💕

餐廳職員嘅服務態度好好🥰會不停幫你斟水~
2021-04-16
2021-03-28 715 瀏覽
忙左成個禮貌,終於到左週末🎊可以同老公出去食下野拍下拖👫今日就出左去銅鑼灣買野,行到L.Square,有好多餐廳選擇,有幾間之前食過,今次就揀Y Pasta啦餐廳在14樓,一出lift就見到,又開揚又光猛,亦都坐得好舒服有幾款Lunch Set,套餐有湯、主菜&飲品,都幾豐富我同老公各揀一個餐,當我見到餐湯可以揀酥皮龍蝦湯,已經lam lam脷,因為真係好耐無飲,同埋依家好少餐廳有得飲當侍應將焗好的酥皮湯比我時,見到酥皮好鬆軟,同埋好香口。然後慢慢將酥皮沾滿龍蝦湯,飲左一啖,真係超正,不過要小心,因為真係好熱,好燙口龍蝦湯濃度超正,而且好強烈龍蝦味,好鮮甜,而且有爽口的蝦肉老公就揀左南瓜湯,個湯好重南瓜味,而且好蓉主菜就係卡邦尼蛋汁意粉: 看似簡單,但係超好味,麵條夠煙韌,蛋汁的分量岩岩好掛住每條麵條,有蛋香味,加埋粒粒煙肉粒,好有咬感老公開頭見個份量細,覺得會唔飽,不過當食到最後,大家都覺得口闊肚窄,飽到上心口墨西哥煙鴨胸薄餅: 佢地既薄餅很有水準,餅皮超薄脆口,餡用了厚厚的車打芝士、橄欖片、厚切腍嫩的煙鴨胸肉,面仲鋪滿沙律菜,減却肥膩感加埋杯凍即磨咖啡,呢個午餐真係好滿足

有幾款Lunch Set,套餐有湯、主菜&飲品,都幾豐富

龍蝦湯濃度超正,而且好強烈龍蝦味,好鮮甜,而且有爽口的蝦肉

老公就揀左南瓜湯,個湯好重南瓜味,而且好蓉

加埋杯凍即磨咖啡,呢個午餐真係好滿足

2021-03-27
放假同屋企人出咗去銅鑼灣行街, lunch揀咗這間喺 The L. Square 14 樓嘅 Y Pasta 😋簡單食個lunch, 意粉, 小食飲杯嘢叉叉電~ 餐廳一邊有大玻璃窗, 採光度十足。轉了新嘅餐牌, 暫時未印好所以要 睇返手機嘅菜單~午餐包括配湯,主菜和飲品。 如對湯有啲要求嘅亦可以加錢揀選。龍蝦湯+$20熬煑得相當濃郁, 味道天然,有好鮮好香嘅蝦味, 唔會好咸或者重味, 睇清楚仲有龍蝦肉! 絕對真材實料 ,值得加$ order 。 畀屋企人秒速K.O. 咗個湯, 佢話好飲到唔記得同我分享!全素俄式雜菜湯 +$20雖然係全素但係都非常清甜, 味道一啲都唔寡, 除了獨有嘅紅菜頭味道, 大厨還加入紫洋蔥, 洋蔥, 健康美味之選! 白色的是乳酪, 帶出整道菜湯的特色!藍芝菜花螺絲粉午餐$128藍芝士作醬汁可以想像到味道一定非常濃烈, 果然先聞到從廚房傳來濃香嘅芝士味道~😍藍芝士味道鹹香濃烈, 配襯螺絲粉, 椰菜花,正好鎖住唔少嘅醬汁,非常美味 !卡邦尼蛋汁意粉午餐$128屋企人好鍾意吃這款意粉~ 試咗少少, 確係唔錯意粉條條都好彈牙煮得啱啱好, 醬汁唔會太稠, 煙肉肥瘦相間而且煎

轉了新嘅餐牌, 暫時未印好所以要 睇返手機嘅菜單~

龍蝦湯+$20

全素俄式雜菜湯

全素俄式雜菜湯 +$20

藍芝菜花螺絲粉

藍芝菜花螺絲粉午餐$128

卡邦尼蛋汁意粉午餐$128
屋企人好鍾意吃這款意粉~ 試咗少少, 確係唔錯意粉條條都好彈牙煮得啱啱好, 醬汁唔會太稠, 煙肉肥瘦相間而且煎得好香~ 非常高質, 食完都唔會覺得膩嘅一道意卡邦尼意粉。🍝👍

烏龍奶茶
烏龍茶膽味道香濃, 唔使加糖水,烏龍和奶味平衡, 有驚喜做得好飲過港式奶茶👍👍

全素俄式雜菜湯
藍芝菜花螺絲粉
2021-03-08 528 瀏覽
一出lift 經已到餐廳,餐廳有落地玻璃,坐近窗邊可以看到街景🏙中午有lunch set,有湯又有飲品,lunch set 份量都大好適合幾個同事點不同款式再分享。店內有幾幅掛畫,見到這幅畫又想去旅行了🏖😂南瓜湯、野菌湯南瓜湯甜,夠稠身。野菌味濃,我很怕野菌湯味道太清,它的鹹味做得剛好。跟餐餐湯還可以加$10變酥皮湯。卡邦尼蛋汁意粉 | $128意粉掛滿了蛋汁,吃落來蛋香味好重掛汁的份量剛好,每一條意粉都沾滿蛋粉,又不會感覺肥膩,意粉有咬口不太軟身,感覺是好正宗的卡邦尼。意粉上有煙肉芝士粉,煙肉大粒厚身,有口感。西班牙辣肉腸薄餅 | $108Pizza 份量偏大每一塊都有辣肉腸,有洋蔥粒、有好多芝士,薄批底,批邊及批底都十分脆,鹹味剛好,不油膩,令人食不停口。凍蜂蜜檸檬餐飲跟餐不用加錢,點了少冰的檸蜜,用紙飲管好環保。有機會要試下晚上來試下其他意粉!
好適合幾個同事點不同款式再分享。

店內有幾幅掛畫,見到這幅畫又想去旅行了🏖😂

南瓜湯、野菌湯
跟餐餐湯還可以加$10變酥皮湯。

卡邦尼蛋汁意粉 | $128

意粉掛滿了蛋汁,吃落來蛋香味好重

西班牙辣肉腸薄餅 | $108
Pizza 份量偏大

凍蜂蜜檸檬
餐飲跟餐不用加錢,點了少冰的檸蜜,用紙飲管好環保。

有機會要試下晚上來試下其他意粉!
2021-03-08
  • 卡邦尼蛋汁意粉
  • 西班牙辣肉腸薄餅
踏入餐廳眼前明亮的光線,心情立即像晴天的太陽一樣開朗,座位安排在靠玻璃窗四人桌子,我們只有倆人坐着舒適。有好的環境才能有好心情享受美食。女侍應很快就為我們倒檸檬水,順道點菜。當然是這家受歡迎的龍蝦🦞湯了,因為是下午茶,不能大吃,只叫了一個薄餅和意大利麵。我倆都一致認為薄餅真的好吃,我喜歡它的餅夠脆,不會有咬不斷的感覺,上面的餡料也鋪設均衡,味道剛好,不會太鹹或太甜,值得再來光顧的食店。
2021-06-09 0 瀏覽
餐廳環境頗寧靜,坐喺咁大個玻璃窗前面,好舒服。我哋叫咗兩個lunch set,包括湯,主菜同飲品,另外再叫多咗個甜品。酥皮龍蝦湯(+20)龍蝦湯又點可以唔配埋酥皮呢~ 龍蝦湯真係好濃郁,仲有好香嘅龍蝦味,唔會得死鹹味。匙羹「𢳂」到底仲有粒粒龍蝦肉,肉質都幾爽口彈牙~法式芝士浮台洋蔥湯 (+20)初頭唔知「浮台」係咩,純粹係想飲洋蔥湯先點。原來浮台就係洋蔥湯必有嘅法包,上面仲有啲熱溶芝士添!湯底好濃,配合埋超級索湯嘅法包,真係幾好飲~ 卡邦尼蛋汁意粉 ($128)Carbonara差唔多間間西餐廳都有,不過未必間間都好食⋯⋯ 呢間嘅味道就真係幾好食!佢好重蛋汁香味,意粉亦都好掛汁,所以每條意粉都好濃郁。煙肉亦煎得好香好脆,唔會燶晒。整體嚟講,佢係一碟好香嘅carbonara,都幾好食!墨西哥煙鴨胸薄餅 ($118)餐廳好大方,pizza上面有好多塊煙鴨胸!Pizza好香同好脆,不過可能我哋一開始低估咗佢嘅辣度,所以一開始都食得有啲辛苦⋯⋯ 不過,慢慢適應咗之後,反而愈食愈過癮,愈食愈好食~ 鍾意辣嘅人,絕對值得一試!蜂蜜檸檬嗌咗杯熱飲,味道清清哋,而且蜂蜜味好香甜,整體唔錯。烏龍奶茶另外

酥皮龍蝦湯(+20)

法式芝士浮台洋蔥湯 (+20)

卡邦尼蛋汁意粉 ($128)

墨西哥煙鴨胸薄餅 ($118)

蜂蜜檸檬
嗌咗杯熱飲,味道清清哋,而且蜂蜜味好香甜,整體唔錯。

烏龍奶茶
另外就嗌咗杯凍飲,聞落去都幾香茶味,飲落好濃!

芝士蛋糕 (+$25)
蛋糕上面同中間都有berry醬,酸甜又冇咁膩!
2021-06-05 2 瀏覽
禮拜六喺銅鑼灣下晝買完野,想搵個地方食個lunch,朋友介紹我去呢間上樓嘅餐廳。餐廳係商業大廈14 樓,一開lift 門見到個景觀幾開揚,白色加上簡單嘅裝修,幾舒服。今日仲有個午餐百零蚊有湯,主菜同飲品,加錢仲可以有甜品。湯品我朋友揀咗龍蝦湯,個龍蝦湯煮得好香濃,應該用咗海鮮蝦頭蝦殼熬出湯,個湯底仲有幾粒蝦肉。而我嘅南瓜湯上枱賣相幾精緻有少少cream同香草喺面,入口香濃清甜有南瓜味。水牛城辣雞薄餅,薄餅比較薄,好香脆,面上有芝士及少少芝士粉,所以幾香濃,有少少拉絲,一粒粒雞腿肉,入口幾滑,味道有少少辣,加上少少洋蔥粒,口感唔錯。另外叫咗個香辣茄香沙甸魚意粉,意粉係細條嘅扁意粉,所以好掛汁,沙甸魚味非常香濃,有少少辣油及茄膏味,非常之開胃,屬於重口味嘅選擇。最後飲品揀咗檸檬蜜糖,蜜糖都幾清甜。整體來說餐廳食物交足貨,買單百零蚊一位,在銅鑼灣都幾實惠嘅,環境幾舒服,今日天氣又幾好,坐低Hea一個下晝嘅不錯選擇!
今日仲有個午餐百零蚊有湯,主菜同飲品,加錢仲可以有甜品
最後飲品揀咗檸檬蜜糖,蜜糖都幾清甜。
2021-05-29 5 瀏覽
啱啱經過銅鑼灣找東西吃,見到 L square剛好有很多家餐廳, 幾乎每一層也是餐廳。今日特別想食意粉pizza,就試下這間Y Pasta。餐廳格局非常chill, 環境闊落,再配一些jazz 音樂, 令餐廳氣氛十分輕鬆愉快。平日有lunch set, 我們就先點了一個酥皮素蘇俄式雜菜湯和龍蝦湯。 龍蝦湯非常濃郁, 有鮮龍蝦味,再加上面一層cream, 感覺很滿足。 另外這個蘇俄式雜菜湯 也是他們特色, 他們先用很多 蔬菜餚制這個湯底然後把所有渣宰倒掉再用紅菜頭等等的新鮮蔡嘉駿湯裏面, 所以令人飲湯的時候 可以連一些新鮮蔬菜一起吃, 煮法非常特別。然後 我們叫了一個辣肉腸pizza, 肉腸是厚切的, 鹹鹹辣辣的非常惹味。 這個pizza是薄皮皮邊非常脆, 再配上芝士和番茄醬底, 一脆一軟, 口感十足。最後還有這個自家製朱古力蛋糕, 一層朱古力mousse再加一層蛋糕, 層次感豐富。💕

💕
2021-05-29 11 瀏覽
星期五中午好想食pasta, 黎到Ypasta,係銅鑼灣好方便。上到餐廳,好整潔,環境幾舒服。第一次光顧,職員好有禮物介紹。先看一看lunch set menu , 都幾吸引,餐湯方便我地揀咗龍蝦湯加酥皮同埋第一次見嘅法式芝士浮台洋蔥湯。喺等待食物同埋成餐飯過程中職員都好殷勤,時不時都嚟斟水問吓食物OK嗎服務良好。黎啦,個湯好香,個酥皮焗得好靚,而法式芝士洋蔥湯俾我一個好大嘅驚喜😍,入口非常之濃郁,而上面有一塊淋咗嘅多士索埋啲湯非常之正👍🏻到主食了,我地點左柚子胡椒雞肉扁意粉及墨西哥煙鴨胸薄餅,都係比較新穎的菜色。都怕係冒險嘅選擇但冇令我哋失望☺️柚子雞肉扁意粉好清新 ,淡而夠味,好啱夏天享用,不會太heavy另外墨西哥煙鴨胸薄餅想好fresh, 薄脆批,上面嘅配料都足料,特別鍾意佢放夠多沙律菜,中和返食薄餅嘅罪惡感。👍🏻之後仲有堂的話可以加$25 order佢哋每日唔同嘅甜品,今日就係芝士蛋糕同埋朱古力蛋糕。唔錯,下次試埋其嘅pasta 先😋

第一次光顧,職員好有禮物介紹。
芝士浮台洋蔥湯。

墨西哥煙鴨胸薄餅

唔錯,下次試埋其嘅pasta 先😋
2021-05-14
2021-05-23 27 瀏覽
有時真係諗唔到食乜嘢,最近熱熱地好想熱上加熱!所以就去咗Y Pasta 買左自煮外賣醬包比自己,來過不一樣的麻辣雞煲!有呢個麻辣醬,我可以唔使同人迫係餐廳度食嘢!呢個醬料都好方便,只要我先將雞肉煮好大概七成熟,然後加這一包,醬料就可以自製一個好美味嘅麻辣雞煲啦!有咗呢個醬之後發現原來係屋企都可以食到好似餐廳咁有水準嘅麻辣雞!食到我㷫烚烚,仲不停飲水,但係出汗出得好過癮,夏天真係一定要食!不能夠錯過既美食 !
有時真係諗唔到食乜嘢,最近熱熱地好想熱上加熱!所以就去咗

外賣自取
2021-05-16 37 瀏覽
今日覺得特別需要食啲comfort food,而意大利粉就係我嘅comfort food。所以去咗銅鑼灣駱克道樓上嘅一間食pasta嘅餐廳,好好食個午餐。成個lunch set有湯、意粉、飲品同甜品,所以湯我就揀咗我未飲過嘅法式芝士浮台洋蔥湯,非常之特別,一路飲湯一路食到芝士,洋蔥湯入邊亦都放咗非常多洋蔥,記得好多歐洲嘅西湯都特別鍾意放勁多洋蔥,感覺地道。意粉我就揀咗卡邦尼蛋汁意粉,蛋汁同埋意大利粉嘅sauce 非常濃郁,除貌相非常之好睇之外,亦係一個好好食同高質素嘅意粉。今日超級熱,體感係40度高溫,所以揀咗一個凍嘅MOCHA,醒神之外亦都可以清涼一下。雖然只係一個午餐,都揀咗朱古力蛋糕做甜品,廚師好有心思將簡單嘅朱古力蛋糕再喺碟上面加上少少嘅點綴,令人賞心悅目。
今日覺得特別需要食啲comfort food,而意大利粉就係我嘅comfort food。所以去咗銅鑼灣駱克道樓上嘅一間食pasta嘅餐廳,好好食個午餐。成個lunch set有湯、意粉、飲品同甜品,所以湯我就揀咗我未飲過嘅法式芝士浮台洋蔥湯,非常之特別,一路飲湯一路食到芝士,洋蔥湯入邊亦都放咗非常多洋蔥,記得好多歐洲嘅西湯都特別鍾意放勁多洋蔥,感覺地道。意粉我就揀咗卡邦尼蛋汁意粉,蛋汁同埋意大利粉嘅sauce 非常濃郁,除貌相非常之好睇之外,亦係一個好好食同高質素嘅意粉。今日超級熱,體感係40度高溫,所以揀咗一個凍嘅MOCHA,醒神之外亦都可以清涼一下。雖然只係一個午餐,都揀咗朱古力蛋糕做甜品廚師好有心思將簡單嘅朱古力蛋糕再喺碟上面加上少少嘅點綴,令人賞心悅目。
2021-05-11 31 瀏覽
今日去咗銅鑼灣行街,去咗食呢間西餐廳 Y Pasta.比起正常lunch hour遲少少所以都唔算係好多人.Set lunch包左一個湯一個主菜一杯飲品. 首先湯, 我哋叫咗法式芝士浮台洋蔥湯,上面有塊好塊芝士同埋麵包片,吸晒洋蔥湯的精華,10分濃郁同埋好味! 另外朋友叫了龍蝦湯亦都加$10加了酥皮,有人亦大讚龍蝦味十足好好味!另外叫了個柚子雞肉點意大利粉,雞肉是雞腿絲,有柚子的香味,意大利粉亦都好油雞蛋香不錯的主菜!另外叫了個墨西哥煙鴨胸薄餅,薄餅加了辣椒辣辣的,令人煥然一醒,煙鴨胸鹹鹹的都很好味!亦都加入了芝士,非常香濃仲有拉絲的感覺。最後一杯即磨咖啡,happy ending!
今日去咗銅鑼灣行街,去咗食呢間西餐廳 Y Pasta.

比起正常lunch hour遲少少所以都唔算係好多人.

最後一杯即磨咖啡,happy ending!
2021-05-10 24 瀏覽
由於母親節唔得閒同媽媽食飯,一早同媽媽出去食個lunch先😋同佢出銅鑼灣食Y Pasta,上度去環境好靚落地大玻璃,我地過左lunch時間先去所以唔算太多人,食得好自在😚龍蝦湯真係有啲龍蝦肉係度,好鮮甜既味道,龍蝦味十足仲好濃郁,好天然,唔係罐頭湯既味忌廉黑松露野菌湯一上枱就聞到好香啫黑松露味道,湯肉便利好多野菌粒,味道都係好濃郁好鮮甜卡邦尼蛋汁意粉好重既芝士味,啲汁又可以每一啖掛晒係意粉度,唔會好稀,意粉都爽口彈牙 鴨肝雞卷雞卷冇骨全部都啖啖肉,入邊有啲鴨肝係度,唔會太鹹肉質鮮嫩,薯蓉好滑好香牛油味,配菜都好新鮮朱古力蛋糕記住一定要叫朱古力蛋糕,因為入邊有幾層朱古力醬再加蛋糕一啲都唔算好甜,蛋糕鬆軟服務好好👍🏼

忌廉黑松露野菌湯

鴨肝雞卷

朱古力蛋糕

服務好好👍🏼
2021-05-06
  • 龍蝦湯
  • 卡邦尼蛋汁意粉
2021-05-02 49 瀏覽
銅鑼灣嘅L Place好多嘢食,而且好多都坐得好舒服,又唔會太多人,今日就去咗Y Pasta 食 lunch。佢哋嘅午市套餐非常之抵食, $100左右有湯、高質嘅意粉、同埋一杯嘢飲。所以我同朋友就一人叫咗一個set。朋友最近個鼻有啲唔舒服,所以叫咗法式芝士浮台洋蔥湯,法式洋蔥湯上面通常都會有一塊包,浸落去碗湯上面吸收晒碗湯嘅味道同精華。如果肚餓嘅可以叫呢個湯,就有啲嘢食住先。點樣知道碗湯足料呢?就係因為朋友食完之後話個鼻即刻通返晒,都唔知係咪心理作用。我就叫咗個忌廉黑松露野菌湯,本身忌廉湯已經好好飲,黑松露油仲非常之香,未飲已經好滿足。我叫咗卡邦尼蛋汁意粉,有別於一般嘅卡邦尼意粉,呢度加咗蛋汁,比平日食到嘅味道更加濃郁,煙肉亦都做到啱啱好香脆。朋友叫咗柚子胡椒雞肉扁意粉,小小辣辣地之餘又有好香嘅柚子味,味道非常清新。飲品方面我哋叫咗蜂蜜檸檬,清清哋甜甜哋,配合返頭先較為膩嘅卡邦尼意粉。朋友就叫咗杯Cappuccino,賣相睇落去都好吸引,睇得出係有誠意嘅咖啡。

忌廉黑松露野菌湯