2021-08-07 269 瀏覽
呢間餐廳嘅最大特色係有好多唔同國家口味嘅雞翼,每款都係新鮮即炸 熱辣辣個皮好脆,咬落又好有肉汁。! 對比起而排好出名嘅雞X山, WINGS都一樣好有質素 仲要差唔多價錢但係有得坐喺度聽住音樂涼住冷氣食。除咗雞翼為主 佢都仲有好多小食同嘢飲 坐住bar枱成件事好chill 可以搵埋一班朋友一齊食雞翼飲住酒吹水。餐廳既每款雞翼都唔貴 全部一樣價錢$45有四隻,所以多啲人嘅話仲可以一次過叫晒咁多款試曬尼食!雞翼方面個人推介美國 巴西同埋越南另外我都食咗煙肉卡邦尼意粉 估唔到佢嘅意粉都幾出色,55蚊但係性價比好高。個人覺得呢間餐廳其實幾好食,不過計埋今次 幾次去食都係冇咩太多客人 希望呢間餐廳快啲多人認識多啲人欣賞啦!
除咗雞翼為主 佢都仲有好多小食同嘢飲

雞翼方面個人推介美國 巴西同埋越南
  • 雞翼
2021-08-06 75 瀏覽
收工想食雞翼,去旺角撞下呢間小店有冇開~有開!!感動呀🙂肚餓嘅關係,試佢嘅意粉煙肉卡邦尼$55OK喎!幾好食喎!個汁很像樣!佢用嘅係扁意粉,都係我鍾意嘅😛加拿大🇨🇦蜂蜜蒜香雞翼$45呢度嘅雞翼係必食架!今晚呢個係哥哥仔推介,咁我唔使諗得咁辛苦呢😂畢竟我一個人只能夠食到一份😛蜂蜜蒜香味,冇介紹錯!好食呀!皮炸得好,肉質保持滑溜!咁耐冇黎仲Keep到👍🏼👍🏼👍🏼唔想飲啤酒,見到House wine係我鍾意嘅葡萄+產地,係佢啦!唔使諗啦!!House Wine $55 易入口,簡單而順滑,應該冇乜人會飲唔到呢隻😗唔覺意就飲左兩杯😅
收工想食雞翼,去旺角撞下呢間小店有冇開~有開!!感動呀🙂

肚餓嘅關係,試佢嘅意粉
煙肉卡邦尼$55
OK喎!幾好食喎!個汁很像樣!
佢用嘅係扁意粉,都係我鍾意嘅😛

加拿大🇨🇦蜂蜜蒜香雞翼$45
呢度嘅雞翼係必食架!
蜂蜜蒜香味,冇介紹錯!好食呀!
皮炸得好,肉質保持滑溜!咁耐冇黎仲Keep到👍🏼👍🏼👍🏼

House Wine $55
易入口,簡單而順滑,應該冇乜人會飲唔到呢隻😗
唔覺意就飲左兩杯😅

煙肉卡邦尼
加拿大蜂蜜蒜香雞翼
2021-08-05
$150 (宵夜)
煙肉卡邦尼
加拿大蜂蜜蒜香雞翼
2021-04-18 275 瀏覽
雞翼為主打嘅餐廳~都幾多雞翼款選擇仲有一d小食/意粉 全部價位都係$35-$55到份量方面就for 1-2人食飲品方面 主力都係酒 啤酒/cocktail/紅酒/白酒都有 最平$48都有杯嘢飲 當晚叫左一款雞翼 一款小食 一碟意粉加兩枝啤酒 人均$150/HKD左右- 食物味道不過不失- 但當日唔知點解大多數cocktail 都無提供 下次入去前可能要問清楚~~- 當晚7點左右入去 無咩人堂食 多數人叫外賣另外想讚下店主播嘅rap歌幾好聽🤣平時想平住chill下 依到都係一個好選擇~
雞翼為主打嘅餐廳~都幾多雞翼款選擇

當晚叫左一款雞翼 一款小食 一碟意粉
加兩枝啤酒 人均$150/HKD左右

- 食物味道不過不失
- 但當日唔知點解大多數cocktail 都無提供
下次入去前可能要問清楚~~
- 當晚7點左右入去 無咩人堂食 多數人叫外賣

另外想讚下店主播嘅rap歌幾好聽🤣
平時想平住chill下 依到都係一個好選擇~
2020-06-01 665 瀏覽
-旺角多國好味Bar《Wings》🍗呢間真係不得不介紹、價錢貼地小食/雞翼/意粉 全部劃一收費$35蚊😱平到顛而且質素唔低!價錢平民到不得了🤨最平果支白酒$150蚊支😒主打食雞翼、而且有成14款比你揀🤤🇭🇰港式避風塘雞翼🇹🇼台灣鹽酥雞翼🇨🇦加拿大蜂蜜蒜香雞翼🇬🇧英式南瓜BBQ雞翼🇺🇸經典美國水牛城雞翼🇯🇲牙買加香辣煙燻雞翼🇧🇷巴西檸檬黑椒雞翼🇮🇹意大利香蒜巴馬臣芝士雞翼🇯🇵日式照燒雞翼🇰🇷韓國甜辣雞翼🇻🇳越南魚露雞翼🇹🇭泰國紅咖喱雞翼🔥魔鬼13雞翼今次我就試左牙買加香辣煙燻雞翼🔥同巴西檸檬黑椒雞翼🍋煙燻嗰個勁好食😭甜甜地有啲一粒粒燒焦左既脆脆🤤仲叫左兩款小食💁🏼‍♀️炸洋蔥圈同意粉。樣樣都係$35蚊😭😭放工黎chill下食下小食一流!佢仲有6款醬汁比你揀🥰超推薦的平民chill chill店😏🥳
旺角多國好味Bar《Wings》🍗
呢間真係不得不介紹、價錢貼地
小食/雞翼/意粉 全部劃一收費$35蚊😱

🔥魔鬼13雞翼

今次我就試左牙買加香辣煙燻雞翼🔥同
巴西檸檬黑椒雞翼🍋煙燻嗰個勁好食😭
甜甜地有啲一粒粒燒焦左既脆脆🤤
仲叫左兩款小食💁🏼‍♀️炸洋蔥圈同意粉。
樣樣都係$35蚊😭😭放工黎chill下
食下小食一流!佢仲有6款醬汁比你揀🥰

超推薦的平民chill chill店😏🥳

2020-04-01
感覺老闆特登走去班外賣盒🥡返嚟,俾我地有機會嘗試到咁美味既雞翼💖 淨係睇個menu都感受到誠意:1. 啲味道選擇多2. 唔係淨係sell gimmick口味,係真係唸每個國家最具代表性既口味😋3. 全部$35蚊呢場買左5號搭7+11😆🇦🇺5號既Buffalo Wings水牛城雞翼一定係膽👍🏻唔甜,係tabasco辣椒仔既酸辣風味🌶7號既佳麗🇧🇷 巴西檸檬黑椒我唔係好覺檸檬🍋味,但黑椒幾香,脆口,朋友話似kai-FC。至於11號既越南🇻🇳魚露雞翼,雖然店家俾兩隻🌶🌶,但一點辣味都無,不過幾特別,魚露味都算出,唔錯👍🏻如果想食脆脆香口就揀無汁,可以另外加$5買個好味醬👍🏻人生第一次食Mac n’ Cheese🧀,除左好漿入口就溶左之外,唔識點形容,唔係我杯茶,下次會轉戰Carbonara,$35呢個價錢 #你一定俾得起 炸蕃薯條雖然林左(我外賣),但都好好食,清晒,下次返啅配啤酒🍻一流😍🥰沙律咁早已經賣晒果下又係差啲不過overall👅👅👅👅👅 iwillbeback

淨係睇個menu都感受到誠意:

1. 啲味道選擇多
3. 全部$35蚊

呢場買左5號搭7+11😆

如果想食脆脆香口就揀無汁,可以另外加$5買個好味醬👍🏻

外賣自取
2020-01-02 763 瀏覽
雞翼控又有新選擇,最新旺角開咗間新雞翼店,特別之處除咗佢嘅雞翼款式都係取自世界各地嘅著名元素,仲有佢其實係間酒吧嚟,啤酒配雞翼可以話一大享受呢雞翼口味來自十二個國家再加一款地獄辣味,各有噱頭,當中有幾款我幾鐘意,加拿大代表蜂蜜蒜香雞翼,其蜂蜜甜味超吸引;越南代表係魚露雞翼,呢個確係少見; 英國代表南瓜BBQ則係我至愛除咗雞翼另外私心推介佢地個日式熱狗,除咗醬料走和風之外,仲用上有芝士內餡嘅香腸,超惹味超驚喜,話說無論係雞翼定其他小食全部一律賣三十五蚊,同一價格令人唔使煩價錢之外仲嗌得更爽手,特別要講埋炸薯寶一定要加十五蚊升級至煙花盛會版,有多勁多煙肉忌廉芝士俾你點,超滿足呢

2019-12-22 424 瀏覽
有勁多款唔同咪既雞翼 試左幾隻味都好好食 個人覺得鹽酥雞味最好食 熱狗同個卡邦尼原粉都勁正 個意粉加多$15有埋黑松露 重有幾款board game玩 幾岩同班朋友一齊食下野傾下計 放鬆下~~

熱狗同個卡邦尼原粉都勁正 個意粉加多$15有埋黑松露
本身係街坊,呢一個舖位都成日改朝換代。對上一次係飲wine 嘅小酒吧,就好似喺呢一頭不斷都係飲啤酒嘅地方之中有一個奇妙嘅存在感樣……而家佢又重新裝修過,變咗係一個食雞翼嘅地方。雞翼款式好多,個老闆好似想蒐集全世界唔同地方嘅食譜咁樣。有巴西、台式、美式,當然梗係有香港style啦。。。。試咗幾款,都冇逐一影相啦。。。我最鍾意食嘅有:Honey garlic 味——蜜糖加蒜呢一個組合簡直無得輸,蜜糖味又唔會太搶或者太甜。。。魚露雞翼——本身老闆介紹嘅時候仲心諗:吓?魚露? 點知個味係超surprise ,有啲咸香,又唔會太over鹽酥雞味——真係咁佢同一般嘅鹽酥雞係唔同,唔識講,自己試吓啦。巴西雞翼——呢一個我覺得係必試㗎! ! !佢係有甜有咸嘅組合,但係就會令你好想太多杯啤酒,同埋想大叫"唔該再嚟多一份呀"當然仲有好傳統嘅Mac and cheese 同chicken Alfredo ....好食又好懷緬以前讀書嗰陣時食過嘅感覺。。。。噢。。香點。。。所以嘢食都係fix price $35...Drink 就睇你叫咩啦 xD同埋,可以借game 玩。。。。真係隨時玩到唔捨得走🤣😅

試咗幾款,都冇逐一影相啦。。。

我最鍾意食嘅有:

Drink 就睇你叫咩啦 xD

同埋,可以借game 玩。。。。真係隨時玩到唔捨得走🤣😅
2019-12-13 290 瀏覽
行經豉油街 唔覺意發現咗一間叫WINGS嘅嘢 招牌好光 大大隻 吸引咗我去門口 原來有個大發光menu 睇睇吓 點解冇價錢嘅 跟住有個靚女職員行埋嚟 好溫柔咁同我講 全部食物都係$35蚊㗎咋 啤酒清一色$45 仲有隻好少見嘅Czech draft beer, 都係$65一pint. Oh my god! It wasn’t joking right? 好似去咗美國咁 入面好多鐵皮 好美式grunge feel 仲有個大地圖 靚女職員話 原來每個雞翼都係嚟自唔同地方 用最正宗材料做 $35蚊食飛機貨😱 are you serious? Holy moly 冇可能唔試呀嘛!我大概6:30去到 原來仲有Happy hour 一枝啤酒加一份食物都係$60 Jesus Christ! 唔試真係對唔住自己,所以我坐低 叫咗個buffalo wings 加個香港Heroes手工啤 佢叫doughnuts 好可愛 仲好好味好清香 甜甜哋 好啱女仔飲個buffalo wings 好正宗 酸酸辣辣好野味開胃, 我忍唔住叫多個Jamaican Jerk wings, 香港真係好難有得食 老闆仲專登係牙買加飛
個buffalo wings 好正宗 酸酸辣辣好野味開胃, 我忍唔住叫多個Jamaican Jerk wings, 香港真係好難有得食 老闆仲專登係牙買加飛個sauce返嚟整 甜甜辣辣 好smokey 好好食 雞翼本身好脆口 肉地又juicy 又滑 size都唔細㗎 $35 去邊度搵
太好食 我唔記得影個Jamaican jerk wings
職員又好親切 自己一個人嚟都唔會覺得奇怪😊😊😊
仲有好多嘢食 呢間一定要再返嚟 有嘢食 仲要好食 又嘢飲 仲要好抵食
呢啲良心小店買小見小啦 真係要大大力支持 💪🏻💪🏻 加油
Buffalo  Wings