2020-02-26 1057 瀏覽
今天在餐廳進膳的人,實在少之又少,感謝侍應姐姐的提點與幫忙我們一行人,兩大三小,我們點了50/50%Pizza, 焗薯皮,曲紋薯條,龍蝦貝殼粉,大家都食到抱住個肚,好彩侍應姐姐提點我地,否則又滿檯食物了。很美味啊😍
今天在餐廳進膳的人,實在少之又少,感謝侍應姐姐的提點與幫忙
2020-02-04
  • pizza
2020-01-08 828 瀏覽
想啤一啤佢 又想有好味嘅嘢食 咁就黎食呢間啦~多一個聚腳這地方🍻今次就食咗幾樣嘢食 事先聲明 因為呢間野係即叫即整 所以等候時間會耐啲 同埋熱辣辣 首先食個沙律先 今次食烤八爪魚沙律 叫得呢個沙律 唔使講八爪魚係主角啦 不過就失望了 因為八爪魚唔新鮮 有一個奇怪嘅味道 食落去好似橡膠咁樣 炸美國番薯條 賣相已經好吸引 仲要熱辣辣 番薯條甜甜地 呢個薯條有兩個醬汁可以點 一個蒜頭醬一個茄汁 蒜頭醬有驚喜幾好味水牛城雞翼 本來以為佢個汁係撈埋啲雞翼 點知原來係另上 所以冇特別 雞翼會伴藍芝士醬同埋西芹條 藍芝士醬 配埋雞翼食 會中和左 食落嚟冇咁熱氣鐵板香蒜炒辣蝦 必食推介⭐️⭐️⭐️首先係用辣椒蒜片橄欖油整成 伴埋個蒜蓉包我個食法係將蒜蓉包切件 點滿橄欖油蒜片辣椒 加埋蝦一齊食 勁好食勁肥😆炸魚墨西哥脆片 唔好見佢細細件 但食完之後就會覺得飽 首先個魚柳熱辣辣 而且加埋佢個酸忌廉牛油果醬 洋蔥番茄辣椒粒一齊食 味道非常豐富 非常好味炸豬手 其實豬手好難整到好好食 今次食落去比較乾冇肉汁 所以就一般般 但係咁多炸嘢 小食一定要飲返啤酒啤啤嘅~

想啤一啤佢 又想有好味嘅嘢食 咁就黎食呢間啦~
多一個聚腳這地方🍻

鐵板香蒜炒辣蝦 必食推介⭐️⭐️⭐️
首先係用辣椒蒜片橄欖油整成 伴埋個蒜蓉包

2019-09-27 1166 瀏覽
每天渡過繁忙工作過後,總會想相約朋友和同事去喝一杯🥂順道放鬆一下心情。Wildfire是我在銅鑼灣經常去happy hour的地方,皆因他們的cocktail 特別好喝,還有六折優惠👍🏻無論你喝酒與否,也必定找到一款心水飲料。他們食物質素也不錯,特別喜歡fish taco,炸魚配牛油果是一絕。另外炸雞翅膀和炸番薯條也是一流的bar food!
2019-07-18 2138 瀏覽
我自己本身成日去開呢間wildlife happy hour嘅 佢依期sell緊99蚊任飲任食 ,個半鐘頭 。其中有啤酒飲,有肉醬意粉,有pizza ,有炸雞槌,仲有薯條…我諗都ok啦。我四個人,佢話冇得share野食所以就order四個任食喇D嘢食嚟到... 佢畀咗一兜有四隻雞槌加炸薯條………我哋四個人,一人一隻雞槌…食晒……叫佢加雞槌,佢話唔得,要食曬成兜嘢先得,即係要食埋啲薯條先有得加…………我話任飲任食……你起碼一人兩隻炸雞腿啦係咪呀?!佢話…你要清曬碟先有得加……嬲嬲地😒 我將兜薯條擺咗落自己隻碟度,叫佢再加………結果,我哋冇食曬啲薯條,我哋淨係食雞鎚……啲薯條就係咁嘥咗啦🤕其實你講得任飲任食……原來係有規矩,要你食曬指定嘅嘢食………🤪早講吖嘛…我自己另外order 份buffalo wings啦!真係嬲😡
我四個人,佢話冇得share野食
所以就order四個任食喇

我話任飲任食……你起碼一人兩隻炸雞腿啦係咪呀?!

2019-06-27 2004 瀏覽
今日下畫同友人去咗食wildfire $99 (90分鐘) all u can eat ..... 我地大約2:20pm到達,一入門口時已經問係唔係$99任食。一坐低就問飲汽水定啤酒 (因為呢個牌子嘅啤酒我麻麻地)所以我哋就兩個都飲汽水。之後(第一round) 就一次過上小食(今日係炸雞鎚炸薯條)、pizza (今日係菠蘿火腿pizza) 同埋 肉醬意粉⋯⋯⋯三様野都熱辣辣出哂煙的。其實食物係中規中矩的,估唔到佢份量都頗多,所以基本上都唔可以refill太多次,因為意粉、pizza 都多澱粉質, 好容易已經會飽肚。而小食呢,佢每次只係上2隻雞鎚 同埋好多薯條⋯⋯⋯我之前睇食評話要食晒埋啲薯條先可以refill.... 所以又係減低左‘食力’。我地2個人每樣食物都refill 咗一次⋯⋯⋯已經好飽⋯⋯汽水飲咗3杯😈😈😈😈😈😈今晚晚餐都唔使食luService 一般、環境還好。現場都有過半數係食任食嘅。$99 +10% ⋯⋯⋯⋯ 飽就實夠飽⋯⋯⋯⋯呢個價錢亦都係抵嘅⋯⋯⋯⋯不過因為佢只能夠食指定嘅嘢⋯⋯⋯所以亦都好快飽咗⋯⋯好難話要做到超級抵食咁樣。(咁又咁講,基本上啲餐廳都已經計過數先俾

😈😈😈😈😈😈
今晚晚餐都唔使食lu

Service 一般、環境還好。現場都有過半數係食任食嘅。

$99 +10% ⋯⋯⋯⋯ 飽就實夠飽⋯⋯⋯⋯呢個價錢亦都係抵嘅⋯⋯⋯⋯不過因為佢只能夠食指定嘅嘢⋯⋯⋯所以亦都好快飽咗⋯⋯好難話要做到超級抵食咁樣。(咁又咁講,基本上啲餐廳都已經計過數先俾你all u can eat 嘅,你估真係有咁多大胃王咩)
2019-06-26
2019-06-26 1171 瀏覽
今日去試$99任食…食物同介紹報導不乎,只能食指定肉醬意粉及薯條🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️飲品方面,可以加錢選飲其他啤酒,可惜每個call都超慢,係超級慢,非常超級慢…絕對不能接受的慢🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️最後,我係訂位以及特別説明享用$99任食,訂位時服務員都表示冇問題…可惜可場後有位疑似經理的男同事告知不能訂位而叫任食…不過,好彩間店冇乜人食…唔想大家都知道咩原因🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️總之係「失望」,非常「失望」,極之「失望」
總之係「失望」,非常「失望」,極之「失望」
2019-06-22
  • 垃圾
  • 食風
  • 請耐心等待
2019-06-25 963 瀏覽
響雜誌見到Wilefire做$99任食,之前食過呢間啲Pizza都做得幾好,諗住任食咁抵一定要去試試。一去到個侍應淨係問係咪要$99任食同問我地要乜嘢飲,問佢哋攞menu又冇人理我地,搞咗一輪先至知原來任食只限一款8寸pizza(辣肉腸pizza),一款意粉(肉醬意粉),同一款小食(雞翼薯條),仲以為每樣最少有兩三款可以揀。啲嘢食係ok,不過選擇真係太少。門口係有寫任食「指定食品」,不過「任食」呢兩個字同雜誌出稿嘅寫法始終帶有少少誤導。講下服務,班侍應禮貌就好一般,同見到附近枱有人一坐低order$99個任食,嘢食一樣都未到另一個侍應就話要人last order,睇嚟D單都幾混亂下。

2019-06-24
2019-06-18 950 瀏覽
朋友見到Wildfire 有$99任食Promotion ,第一時間就叫大家夾期一齊去食。雖然嗰時間係寫1200-2000,但只要你8pm前坐到入去,都會有90mins 任食的。👍🏻😂2位朋友早收工,因為無得booking 既關係,未到6:30pm己經去到,但等位人龍經己有好多人,朋友等左一陣,餐廳仲截埋任食條隊,好在我地早左少少去咋Lucky, 不過截完之後,後面既人龍都無走過,結果餐廳又再同佢地講,都仲係無人走,不過最後有無入到我就唔知啦。7:30pm左右,所有人都到晒,但都仲未入得,無辦法,想食好嘢就要排下。個waiter 都話本身有張枱係俾我地,不過有人食完唔肯走所以要再等下。。咁我地只好再等一下。順便睇下想食咩。8:00pm左右,終於都到我地入去,一坐低,我地就間餐廳個$99任食係點楝。。點知,原來$99任食係每日set好得一款意粉,一款小食同一款Pizza的,無得揀,呢刻有一啲睛天Pig Pig ,啤酒牌子也是set好的,唯一有得揀只係汽水。😅😅😅😅好啦,可能係我地無睇清啲T&C,之前係門口揀啲Pizza同小食都無lu....😭😭😭😭我地嗰日既意粉係肉醬意粉,Pizza係p

我地嗰日既意粉係肉醬意粉,Pizza係pepperoni ,而小食就係雞翼加薯條。第一次會上晒3款,之後食完一款可以加追,雖然今次有薯條,但我無飲啤酒,因為隻牌子係可能世界上最差嘅啤酒,同明天要返工,所以我地都係揀返汽水。講返食物先,其實Pizza,雞翼都係okay 嘅,不過一定要熱食,唔係就會即刻唔好食。😂😂薯條都係粗身薯條,不錯。肉醬意粉因該唔食牛,所以無乜comment......

值得講下加單方面,錯單,俾錯,俾漏,遲出全部齊,第二次下單,4個人一份雞翼薯條得2隻雞翼,又要食晒先可以再叫,結果又要食晒啲薯條先可以再叫,又唔會補返俾我地,其實都明想用薯條塞飽人,不過其實咁樣,食唔晒又會浪費,所以覺得嘛嘛地。不過$99加一又無得再要求咁多。😂😂

2019-06-06 518 瀏覽
本身想去試99 元的all you can eat, 去到先話因為當日的第二天是紅日,所以沒有此活動。不過,事前係沒有提過。那位男侍應仲要想講他們店沒有此活動。那都算,我地都照order,差不夠食完的時候另一位女侍應拿賬單,跟我們說我們張枱時間夠。當時店中是有很多空位,那為什麼要趕人走呢。我們也想繼續點第二杯酒,但她拿賬單來趕人走。服務真的很差,日後都只去其他分店。
2019-06-06
2019-05-30 1413 瀏覽
因為公司要清假,突然多了半天假期,就試試這個星期一至四,12:00-20:00內限時1.5小時任飲任食,銅鑼灣限定。地點話就話喺銅鑼灣,但在百德新街對住海皮,旺中帶靜。估唔到平日下午兩點多,旺區中比較偏辟的地點也坐滿客。心諗今次應該冇嚟錯!任食只限特定意粉、pizza, 小食、汽水及嘉士伯。一坐下,侍應小姐就會幫忙落order, 還怕份量會太多,侍應小姐説應該會食得晒的,就放心點了意粉、pizza、小食、可樂各一份。她還會細心問:想分開逐道上、還是一次過嚟曬,我就揀咗一次過。可樂及小食先到,小食是雞翼薯條,都是熱辣辣,脆卜卜的白汁煙肉意粉意粉軟硬適中,新鮮製作,並不是那些預製大盆之成品。讚👍辣肉腸pizza也是新鮮出爐熱辣辣的,真係要學廣告話:小心熱,慢慢食⋯收碟時都會問要唔要加order, 啱唔啱食⋯服務超細心,但又唔會過份熱情,恰到好處。其實只想encore 雞翼,但要連薯條一起點。建議可以分開雞翼、薯條order,以免浪費啊!$99加一,埋單$108.9。食物選擇少就少D,其實係冇得揀,但對於我呢D有選擇困難症嘅人嚟講係good嘅⋯唔使我諗!銅鑼灣區,食物新鮮即製,服務細心。食完

任食只限特定意粉、pizza, 小食、汽水及嘉士伯。

可樂及小食先到,小食是雞翼薯條,都是熱辣辣,脆卜卜的

白汁煙肉意粉
意粉軟硬適中,新鮮製作,並不是那些預製大盆之成品。讚👍

銅鑼灣區,食物新鮮即製,服務細心。食完呢餐飽到晚餐都唔使食,好抵呀!
2019-05-30
  • Pizza
  • 意粉
2019-05-29 1240 瀏覽
網上見到有優惠做緊99蚊任飲任食,一行三人就試一試佢!是日星期四,去到人不多(太約6:30pm)即入座, 服務員態度ok, 一坐低侍應就會問我哋飲乜嘢同埋幫我哋落order頭一round的三款指定食物,Pizza、意粉、小食各一份, 食完再叫.....食物質素係ok嘅, 尤其個炸魚薯條幾好食,其他兩個樣都不過不失,當然咁嘅價錢你亦都不要要求過高,可能啱啱開始咗呢個優惠只係幾日,每次想追加order嘅時候確實有少少困難,人手係有少少不足, 但尚可接受, 始終可能太忙關係,你唔好期待佢好熱情咁招呼你, 但係又唔會去到冇禮貌....任飲任食時段係12點至8點內1.5小時( 好似至到6月30號),任飲啤酒只限嘉士伯或可樂,任食小食只有三款, 三個人連埋加一 $326.7埋單, 响銅鑼灣區當食埋晚飯係抵嘅!#中途有位工作人員還很窩心問下食物ok唔ok....印象唔錯!#優惠詳情請各位自己上網查清楚
網上見到有優惠做緊99蚊任飲任食,一行三人就試一試佢!
#優惠詳情請各位自己上網查清楚
2019-05-18 1184 瀏覽
今日行街 想食pizza就喺銅鑼灣附近搵下有邊間出名嘅pizza店, 行過百德新街  見到呢間好似幾好食咁,就試下佢!入咗去之後, 我地叫左一個沙律同埋pizza, 我個人認為沙律同埋pizza係一個好好嘅配搭沙律方面, 我哋叫咗個香芒洋薏米沙律, 簡直專為夏天而設上嚟好大碟 爭啲食唔曬 芒果好有香味啲菜都好新鮮, 原來Pizza係可以雙拼嘅 我哋叫咗個至尊薄餅同埋黑白配薄餅黑白配薄餅我本身以為中間嗰啲係芝士, 原來唔係,係薯蓉不過佢配搭起黑松露都OK match。而至尊薄餅, 非常足料, 全部都係送, 好有層次感,係不愧為最著名嘅菜式。下次行過可以再試!

沙律方面, 我哋叫咗個香芒洋薏米沙律, 簡直專為夏天而設
香芒洋薏米沙律
香芒洋薏米沙律

上嚟好大碟 爭啲食唔曬 芒果好有香味
啲菜都好新鮮,
至尊薄餅同埋黑白配薄餅

黑白配薄餅我本身以為中間嗰啲係芝士, 原來唔係,係薯蓉
不過佢配搭起黑松露都OK match。
至尊薄餅同埋黑白配薄餅

下次行過可以再試!
2019-03-16
  • 至尊薄餅
2019-04-03 1072 瀏覽
這個是我的第一個劣評,忍不住要寫,皆因這間Wildfire的店員服務態度真心差到一個極致話說,鯉景灣那間分店,我經常和家人去吃的,覺得pizza、意粉都不錯吃。但今次來到銅鑼灣店與朋友聚餐,用餐經驗十級不愉快。首先,我們本來book了7:15pm的枱,因為要OT的關係,7:35pm才到達,帶位女店員就說: 哦 遲左半個中。非常沒禮貌,加上這個根本不是事實,而且當時餐廳根本只有七成滿(直到我們走也沒有坐滿過),也沒有人在排隊。之後的男店員的態度更甚,他走過來問能否收起餐牌,然後明顯我們還有朋友未到,所以我說請留下一份,其他可收起。之後他立刻超級黑面😱,沒出聲,我們都呆住了,莫名其妙。之後我們點餐後,他就不停問我們究竟一共有多少人來,我們摸不著頭腦,其實有位朋友真的正在趕來,我們又知道1.5小時後要還枱,所以已經點了餐。那有多少人來又有什麼關係... 不過朋友也答了他人數。食物質素正常,但意粉有點放涼了的感覺。最誇張的是,男店員走過來送上Pizza的時候,竟然大大力’拍’一聲放下,這種服務態度真的是神級惡劣啊!最後我們急不及待,趕快吃完已order的菜式(一共要付$600,簡直是種tort

最後我們急不及待,趕快吃完已order的菜式(一共要付$600,簡直是種torture),轉到附近的另一間餐廳再繼續吃。

2019-03-14 668 瀏覽
可能因為餐廳係主打酒吧睇波關係,週末晚市都幾乎冇乜人。個環境好好,好岩幾個朋友傾計慢慢食!Pizza我地嗌左個雙拼,覺得餐廳有呢個安排好貼心,佢地pizza係統一size都幾大份, 如果2-3個人食既話,基本上都幾難一個人要食3-4塊同一味道,或者會令人卻步轉食其他野,所以雙拼呢個做法好照顧到人少但又想食pizza既客人👍🏻不過黑松露個半邊pizza有點失望,廚房用”吱”牙膏式既方法好似落沙律醬上大阪燒咁落左好多黑松露係個pizza上面😅一黎黑色一條條係pizza上面不太美觀,二黎黑松露都係d比較重味道既調味,食到最後係要刮走d黑松露食其實食物質素係好好的,係黑松露既份量控制得冇咁好,都好建議大家嗌pizza食架

凱薩沙律
凱薩沙律
2019-03-06 617 瀏覽
呢間店好有氣氛 岩哂一班人吹下水笑一餐Pizza芝士味濃 皮薄邊脆 不錯👍🏻焗薯薯條都好食 略common而已炸芝士波波勁脆 但好熱氣最鍾意飲係movenpick 奶昔 用雪糕黎打 口感好滑飲完未夠喉 叫左杯特飲益力多 幾得意 好好飲 值得再去
呢間店好有氣氛 岩哂一班人吹下水笑一餐
Pizza芝士味濃 皮薄邊脆 不錯👍🏻