2020-06-10 1194 瀏覽
諾士佛臺飯後happy hour,這間有全日40%off,去到11:30🍺🥃🍷beer, wine包括在內!即是關門前都有優惠😂每人叫兩杯都好抵😍認真食物不差!性價比高😊.卡邦尼意粉 😋😋😋😋#creamypasta 份量正常水牛城雞翼 😋😋😋#spicyone 有成6隻,抵食喎。特別在醬汁和雞翼分開,不能食辣的可以食到,食辣的點醬食🙃薯條 😋😋😋#Twosauce 好多呀!飲酒必叫🤣🤣
諾士佛臺

水牛城雞翼 😋😋😋

薯條 😋😋😋
#Twosauce 好多呀!飲酒必叫🤣🤣
2020-06-08
$160 (宵夜)
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🦞🦐🦑 Seafood Feast @ Wildfire Pizzabar《👽食神大媽食西餐》.⠀💁‍♀️ 圖片展示美食為:🦞 ᒪOᗷᔕTᗴᖇ ᗷIᔕᑫᑌᗴ HKD109🦐 ᘜᗩᗰᗷᗩᔕ ᑭIᒪ ᑭIᒪ HKD99(鐵板香蒜炒辣蝦 & 香脆蒜蓉包)🐙 ᘜᖇIᒪᒪᗴᗪ OᑕTOᑭᑌᔕ ᔕᗩᒪᗩᗪ HKD139(烤八爪魚沙律 & 香草燒新薯 🥔).👽 大媽點🦐作為前菜,但佢嘅份量同賣相基本上可以充當一個LUNCH SET入面嘅正餐 🤣 一上台已經覺得超級香,食落更加系惹味到不得了!平時如果HAPPY HOUR、睇波,用黎送啤酒非常一流!😋.🍞 差D忘記條蒜蓉包,我想講,其實當日系食唔曬,條蒜蓉包系帶走,到半夜口痕當宵夜,就算過左幾個鐘,都仍然香脆可口!真系不得了。😳.👽 大媽對呢碗龍蝦湯只有簡單一個字嘅評價:抵!💰👍 老實無咩試過咁平嘅價錢可以有咁大舊 🦞 仲要重點系唔霉唔韌,彈牙爽口好味道!湯唔系最頂級濃,但絕對唔會水寮寮。但呢個價錢,已經物超所值啦!🤩.👽 大媽其實都有懷疑過自己系咪需要驗下IQ,話說如果唔睇餐牌D英文字,我睇實物真系唔

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
.⠀
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
🦞 ᒪOᗷᔕTᗴᖇ ᗷIᔕᑫᑌᗴ HKD109

Lobster  Bisque

👽 大媽其實都有懷疑過自己系咪需要驗下IQ,話說如果唔睇餐牌D英文字,我睇實物真系唔識分🐙同🦑!OKOK,睇到呢度你唔好UNFOLLOW住,咁我蠢蠢地唔識分先可以無BIAS咁試食架嘛,哇哈哈哈 🤣🤣🤣
Grilled  Octopus  Salad

🤔 話說呢碟佢寫呢就話系八爪魚,但大媽平時食親都系BB仔,怕成年會皮粗肉厚 😅 咁粗咁大條就系好少何,🦑就多,至於🐙咁誇張粗身,好似對上一次食已經系去BOMBANA。不過嗰個檔次同價錢,即使MEAN D講句:好味系基本吧 🤷‍♀️ 而呢碟嘅價錢,竟然唔會咬橡膠,唔會過老,甚至作為一碟沙律竟然調味恰到好處唔太淡,就真系平靚正之選啦!😁👍 胃口細嘅朋友仔,個份量甚至可以當正餐啦。

📍 尖沙咀諾士佛台地下2號地鋪⠀
☎️ +(852)3690-1598
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂

2020-05-19 475 瀏覽
疫情嚴重,多數晚餐都係快食快走。放緩左少少,就不如chill返晚,同朋友去食返個薯條、薄脆做頭盤,pizza做主菜。唔少得就飲返兩杯,傾下計仔。至愛既粗身薯條。雙拼pizza出色既stella
疫情嚴重,多數晚餐都係快食快走。

至愛既粗身薯條。

雙拼pizza

出色既stella
2020-01-29 532 瀏覽
好唔開心既經歷,其實已經唔係第一次黎,之前覺得服務平平,食物水準都還可以,所以就再來訪,但今次服務真係好差令人好失望Waiter 落錯單但又唔認,話係我地講錯,我地好禮貌咁回應話我地頭先真係咁講但佢態度好差咁話:係我落單架喎,我點會唔知然後我地重複話但我地真係咁講架 佢回應:咁你地話係咩就咩囉!😱諾士佛台好多選擇,真係唔會再黎呢間!食物水準其實中等水平,環境都可以,好希望餐廳睇到可以改善下員工既服務態度!

但佢態度好差咁話:係我落單架喎,我點會唔知
然後我地重複話但我地真係咁講架
佢回應:咁你地話係咩就咩囉!😱

諾士佛台好多選擇,真係唔會再黎呢間!

2020-01-15 675 瀏覽
今日同同事見到這間餐廳有lunch set,包沙律或餐湯,主食及飲品,最平$69但有加一,食物都算吸引。而且人不多,見環境舒適清靜,於是便入座了。我地叫了:沙律 - 份量適中,沙律新鮮,醋汁酸度剛好,沙律又有香蕉粒,南瓜子,萄葡乾等增加口感,好好食粟米湯 - 我同事評語覺得湯好creamy, 份量多,粟米味香甜蒜蓉包 - lunch set包埋的。蒜蓉包好鬆脆,蒜蓉味好香我地異口同聲都話超好食。主食8吋pizza $79 - 至尊有辣肉腸,德國香腸,三色椒,洋蔥等材料。pizza芝士味香濃,而且乾身,不會成塊淋晒。成個pizza食到最後,pizza邊還很脆口呢其他連鎖pizza店也做不到哦,值得讚賞黑松露雜菌意粉$69 - 一上枱便聞到香噴噴黑松露味,而且連隻碟都係熱的,好有heart意粉軟硬度適中,有白蘑菇,鮮冬菇等雜菌,味道不錯不過lunch set只供應星期一至五。

我地叫了:

我地異口同聲都話超好食。

主食
其他連鎖pizza店也做不到哦,值得讚賞

意粉軟硬度適中,有白蘑菇,鮮冬菇等雜菌,味道不錯

不過lunch set只供應星期一至五。
至尊pizza
黑松露雜菌意粉
沙律及湯
2020-01-15
2K
2019-10-23 758 瀏覽
難得出城用餐,難得約到兩位美女雙伴晚宴,早少少到場打點一切,沒有預謀的 happy hour。雞尾酒十分有趣吸引,嘆多幾款先。大量色彩繽紛的雞尾酒,已經多年吸引不到我喇,可能大部份時間都留係新界某幾個地方。出城食飯場內好多美女,我真係好難專心嘆美酒佳餚呢。朋友們遲遲未到,實在太肚餓,點款小食頂住肚先。雞牛羊豬都有齊,仲有海鮮、龍蝦、薄餅、等等等等。好多肉好多肉,骨子裡不折不扣食肉獸的我,見到口水流!還有獨特的餡角餅,第一次見要試試。暴飲暴食,美酒佳餚,美女相伴,歡樂時光。飲掉馬天尼、芝華士、積丹尼。消滅掉 24 安 T 骨扒、腸併、炸魷、焗薯皮、龍蝦湯、提拉米蘇、等等等等,實在利害。遲兩秒行入門口,比前面兩條仔行先一步,見佢地仲係度猶豫之際,我即刻示意叔叔侍應想講我訂左位,竟然唔比機會我講野,不客氣地嚷著叫我等等先!態度好似話我阻佢招呼兩條仔款,我即時黑面有點上火!最終被那兩條仔霸左梳化位,激死我!好啦終於輪到我,我訂左位,依個叔叔侍應才如夢初醒。仲要安排我坐廁所門口,真係火都黎!我有訂檯架,唔坐呀!寧願坐門口旁比較熱,都唔坐廁所。Stella 生啤,我多年的死穴,不知何解兩杯生啤就可

Stella 生啤,我多年的死穴,不知何解兩杯生啤就可以醉,雖然酒味中度帶清爽。百里香馬天尼 Thyme Martini,簡約的設置亦不失優雅!霧氣加微南雲朵的顏色如詩如畫,使我想起北海道的美瑛青池。酸酸甜甜夾雜少許咸味,酒香醇厚不濁,極合我口味。

肉桂蘋果威士忌,頭半杯加得芝華士不夠,甜甜的而散發微弱肉桂味。尾半杯落足芝華士,除酒味外什麼都飲不到。粉紅豹 Pink Pankther,啫喱味的什果賓治加即釘遼,後期慢慢滲出玫瑰花香,內外都極具浪漫風格。微風 Bay breeze,十足十有酒味的 pussy foot。早飲早爆早訓覺,食飽飲醉即回家休息。

青蘋果莫希托 Green apple mojito,清新味道不太甜,少少酸蘋果味,隱約有點薄荷香。咖啡狂想曲 Coffee dream,咖啡及雲尼拿味道突出極濃,甜味酒味也不弱。西班牙特飲 Sangria,已飲大半才覺得非常奇怪,似足果汁一樣越飲越甜,原來忘記將紅酒倒出,搞覺笑﹗鮮果味欠奉,陰沉,起碼不苦澀。

水牛城雞翼,西芹條芹斷絲連,爽脆多汁十分鮮甜。用手食最滋味最地道最狂野!只得茄汁及藍芝士醬,漏給水牛城辣汁嗎?嫩嫩白肉充滿肉汁,雞皮香脆,原味淨食已非常香口美味。

烤八爪魚鬚沙律伴焗新薯,嚥韌惹味的八爪魚鬚,粗粗的帶著濃厚海鮮味,焦香非常,越食越想食。新薯亦半點也不馬虎,焗得熱烘烘香噴噴,微爽而薯味甜美出眾,烹調出色!

鐵板香蒜炒辣蝦,海蝦球大大碌煎得兩面金黃,還保有可口蝦汁,爽爽彈彈有蝦味十分罕見,搭上蒜香辣汁更加醒神,沒有挑剔的空間。辣汁散發著鮮蝦味道,並不會浪費,用多士條索汁慢嘆,精髓所在,香口美妙。

美國牛腹肉扒 5 成熟,竟然會配上茄汁、黑椒汁及蘑菇汁,牛扒這情況少之又少,個人覺得極品靚牛幾乎不需要任何醬汁,食其原味已非凡脫俗。嫩紅牛肉吸引絕頂,肚腩軟塾無比。牛味清爽不膩,滴滴肉汁搶著跑出來,高質味美有嚼勁,食到停不了口,滋味無窮心心眼。

波士頓龍蝦尾龍蝦汁貝殼粉,份量跟我早餐食的火腿通粉相約。半隻龍蝦還要再開二,奀滋滋細細的龍蝦肉,我食虎蝦都大隻過佢﹗過熟韌韌,龍蝦味及海水味還有少許的。微暖通粉無汁乾爭爭,失敗中的失敗!免強有少許龍蝦湯味。

芝士蘑菇牛肉餡角薄餅,脹卜卜新鮮出爐滾熱辣端上,絕對跟薄餅百份百一樣的味道及質地。咬極都係感覺空盪盪沒什麼餡料,原來全部聚埋一邊角落,最後終於食到啖啖肉啖啖芝士。根本係食緊肉批的感覺,味道十足十罐頭忌菇忌廉湯。不要浪費清掉,話晒都皮脆肉嫩。

脆炸魷魚半份 Calamari Fritti,紅椒粉辣椒粉撞出十分熟識的味道,燒烤味粟一燒嗎?鬆化炸漿包著爽彈嚥韌多汁的魷魚鬚,完全度出奇地高!海鮮味濃,彷似置身大海一樣。跟著的醬汁同樣出色,白酸忌廉?原來係香蒜沙律醬,估您唔到又食您唔出。紅稀稀的汁?原來係泰式青檸辣椒醬,調過的泰式雞醬來的,不是馬虎倒出黎就算,有香草有鮮檸芬芳,舒服清爽醒胃不會甜淋淋。靜靜雞自私食,我一個人獨享,似乎有點唔夠喉呢。

脆炸薯皮,另類遍僻的演釋,食材各自各精采,感覺完全無溝通,外觀似十足焗薯皮熱食沙律。炸薯皮墊底灑上煙肉茄粒蔥花炸蒜,再後加篤酸忌廉,有趣有趣!不是焗釀薯皮來的,喜歡的可以拿著薯皮盛著煙肉茄粒蔥花炸蒜沾點酸忌廉同吃,百花齊放!不喜歡的可以淨食炸薯皮,夠厚身都有點薯肉食,薯甜外脆外軟,蠻香口喎。餐牌有寫車打芝士,但不知去了那裡,已溶掉在薯皮上?還是細粒到見唔到?

肉腸併盤 Sausage Party,由圖林根腸、雷根斯堡腸、紐倫堡腸及芝士豬肉腸組合而成,還有薯蓉及酸菜墊底,重量級輸出。熱烘烘高質洋腸,全部甜美各具特色,夢幻組合無械可擊!焦香肉甜、滴汁香醇、啖啖靚肉、不咸不嗆,沒有不好吃的理由。滾埋薯蓉搭堆酸菜齊齊嘆,美味到天涯海角!趁情食味道最佳。

龍蝦湯 Loster Bisque,極度厚身的湯汁,欠缺幼滑質地,普通龍蝦湯味道,蝦味特濃帶少少濁,沒有干邑沒有威士忌。半隻龍蝦肉作點綴,爽爽的有著微微龍蝦鮮甜。平庸免強合格,試試無妨。

美國 T 骨牛扒 U.S. T-bone Steak 24oz,斤量十足還配上大量伴菜,期待已久的主角登場,見到口水流,立刻進行掃蕩!乾硬焗蒜,不粉甜不潤澤,跟大埔 fat belly 天淵之別,有否邊焗邊搽汁架?無話特別好食,色香味正常美式烹調手藝,落味清淡的,牛味有的,肉汁有的,嫩紅色鬆軟的,蠻可口不錯!沾燒汁提提味會更精彩。

熱情脆焗蛋白餅,不愛甜品的我沒意見。色彩繽紛,擺位大方得體,賣相吸引。以為係雪糕,其實蛋糕來的,旁邊伴著少量新鮮雜果。
Stella 生啤
烤八爪魚鬚沙律伴焗新薯
鐵板香蒜炒辣蝦
脆炸魷魚半份 Calamari Fritti
2019-09-23 672 瀏覽
那麼久沒來這裡真的變了很多連餐廳都沒幾家中午營業印象中都是一堆外國人飲飯談歡的地方白日到來真的是一個很大的反差Chili Beef Nachos這個可說是在下一食鐘情的食物不管是脆片,肉,蔬果還是醬汁都很喜歡每次都會吃很多今天也不列外光是這個迷你版的就居然點了兩碟早知直接點個大的😅Mixed Sausages最喜歡的是芝士腸因為本來就喜歡啊Arancini很久沒吃的炸飯波裡頭也一樣有芝士喜歡炸脆了的外皮裡面有軟軟熱熱的飯食過番尋味Gammas Pil Pil燒得很香口的麵包加上蒜香的肥味蝦肉無得頂Calamari Fritti陌生的名字熟悉的炸魷魚鬚Beef and Pork Skewers豬肉牛肉串燒牛牛有點硬不過都燒得很入味服務細心有愛更沒想到諾士佛臺裡除了酒還能有那麼高質的食物品質值得推
那麼久沒來這裡
真的變了很多
連餐廳都沒幾家中午營業
印象中都是一堆外國人飲飯談歡的地方
白日到來真的是一個很大的反差

Chili Beef Nachos
這個可說是在下一食鐘情的食物
不管是脆片,肉,蔬果還是醬汁
都很喜歡

還能有那麼高質的食物品質
值得推
2019-09-23
2019-08-29 703 瀏覽
最近wildfire出左個99蚊任食1.5小時既下午茶,就走左去試😋個任食包可樂/嘉士伯,每日指定款式既pizza同意粉,同埋小食。而我個日去就係夏威夷pizza,肉醬意粉同埋腸仔既拼盤。個夏威夷Pizza焗到脆卜卜,幾啱我口味,又食唔厭,都食左好多落肚。個肉醬意粉就麻麻哋,蕃茄有啲太酸,同埋仲有芝士,幾膩下。而個腸仔拼盤最正,有幾款唔同口味既腸仔,全部都熱辣辣又脆又juicy,食極都唔厭🤩而餐廳既環境幾暗,播d英文歌,好啱同朋友去飲下酒好chill咁傾計,幾好氣氛。店員既服務都幾好,啲嘢好快就refill,唔洗等好耐咁。overall都幾抵食。

2019-07-01 942 瀏覽
我真係好鍾意食龍蝦嘅如果我係一間西餐廳見到有龍蝦湯係一定會嗌呢度嘅龍蝦湯真係幾好味又濃味 夠 厚身我好貪心就叫咗 龍蝦risotto我同個waiter講我要龍蝦risotto佢都好愕然咁望住我yes我係一個龍蝦控risotto 亦都冇令我失望入面有好多海鮮有大蝦有細粒帶子同埋有龍蝦加埋芝士真係冇得頂佢個platter我真係冇位食啦估唔到我朋友咁細食個薯條我真係覺得麻麻地炸得唔夠脆calamari 魷魚圈 都好似冇乜味咁都係炸得唔夠脆啦其他我都冇食唯有要打包但係要加一蚊服務係幾好 飲品夠多元化都會返嚟嘅
我真係好鍾意食龍蝦嘅
唯有要打包但係要加一蚊
服務係幾好 飲品夠多元化
都會返嚟嘅
2019-06-21 740 瀏覽
突然想食pizza ge一晚,咁岩又係尖沙咀,就諗住近近地去諾士佛臺到食wildfire!雖然係weekend夜晚,好彩唔算多人,勁熱,好快就有得入去坐!兩個人諗住輕輕食啲野,叫左一個snack,一個pizza!個pizza可以選擇兩個味,一款叫左pepperoni,另一半叫左至尊!個薯條黎先,好味,又夠脆,仲有ranch醬!個pizza都okay ge,但唔算太薄,可以再脆啲!另外叫左枝craft beer,求其叫嘅😂😂😂但黎到一飲超苦🙈下次都要睇清楚先叫🙈🙈雖然話有水果味,但都真心幾苦!

2019-06-13 699 瀏覽
去完旅行充電回來,梗係要約班閨蜜gathering兼派手信啦。閨密們又想飲下酒狂歡,又可以好環境談下心,咁就決定來呢間wildfire啦。好耐都冇嚟呢間restaurant啦,環境依然舒服, 可能我哋早來到,只見到兩三張枱客人, 所以都好清靜 地比到我哋談下心。首先梗係叫杯紅酒嘆下先啦,跟住我哋就叫左個巴馬火腿雜菌薄餅、肉腸拼盤、 辣肉腸薄餅同卡邦尼意粉。呢間店最出名就係pizza, 果然係好食嘅, 食物都好新鮮,值得一讚。 肉腸拼盤份量都好多,配料有酸菜同埋薯蓉, 都好夾味,味道不錯, 卡邦尼意粉個人就認為個醬汁鹹咗少少,但味道滿意嘅。最開心嘅就係我哋班閨蜜又過咗一個好開心嘅gathering呀!

2019-06-05 575 瀏覽
良朋共聚,美食當前,人生一大快事!充滿果香的1664 和小食拼盤好夾。墨汁意粉好香濃。想不到甜品也有驚喜!蛋白餅很鬆脆,配合酸酸甜的的熱情果,芒果和草莓,為這頓晚餐劃上完美的句號。店員的服務態度非常好,上菜也很快,坐得好舒服。
良朋共聚,美食當前,人生一大快事!
充滿果香的1664 和小食拼盤好夾。

店員的服務態度非常好,上菜也很快,坐得好舒服。
小食拼盤
小食拼盤
2019-04-24 745 瀏覽
我都幾常去尖沙咀揾食,地點方便得唻又可以行下街,今次呢間都有其他分店,初時見過圓方有此店都以為係幾貴,但原來都唔係。佢有店鋪外嘅枱,果日12:00幾都已經有人係度飲酒。我就㨂咗入面坐,環境方面就唔夠乾淨,都有好幾隻嘢係度飛。好怕佢飛係d菜餚度,最好佢地都留意下。今次叫咗佢個pizza又幾脆口同好食,再配上火箭菜好㚒又唔會有菜嘅苦澀。個牛扒都唔錯,起碼食出牛嘅肉味,但個蟹意粉真係唔得,好lup口意粉質感又淋身,無咗意粉應有嘅彈性。而星期六中午時段好明顯無咩人,佢地都好堅持1.5鐘要交枱。但我地隔離都幾多枱係度。其實你一有人叫我地走會好一些
2019-02-27 749 瀏覽
約左朋友飲野,朋友黎過幾次所以就揀左依間bar!佢地既cocktail賣相好得意好靚Pink Panther $109Green Apple Mojito $99whiskey同玫瑰都幾夾,整體偏甜mojito個杯就好清新,酒就係用rumCoffee Dream $99依杯睇落好似甜品,飲落係smoothie,味道好好,比較易入口US French Fries (regular) $69係扁粗身既薯條,配左一個蒜香味既醬,好夾!Black and White + Supreme (50/50) $179比較中意黑松露個個!
約左朋友飲野,朋友黎過幾次所以就揀左依間bar!

佢地既cocktail賣相好得意好靚
Pink Panther $109
Green Apple Mojito $99
whiskey同玫瑰都幾夾,整體偏甜
mojito個杯就好清新,酒就係用rum

Coffee Dream $99

US French Fries (regular) $69
係扁粗身既薯條,配左一個蒜香味既醬,好夾!

比較中意黑松露個個!
2019-02-26 630 瀏覽
朋友相約諾士佛臺Wildfire食飯飲野 先Order支紅酒抖下氣,見到menu上面有杯coffee dream好吸引,一坐低就馬上叫黎試下!!係好香好滑嘅baileys mix with coffeeI like it!! 唔會好濃烈嘅酒味絕對適合平時唔太飲得嘅女士我哋坐喺outside,啱啱頭頂上面係一棵大樹,有十隻八隻嘅蝙蝠不斷飛嚟飛去,不過佢哋應該習慣咗所以唔會騷擾到人 或者因為outside嘅檯用木做嘅關係,不斷有一隻隻蚊滋喺度飛,飛係個杯&紙巾上面,感覺唔係咁衛生!下次畀我揀一定坐返入面! 食物就真係不錯,叫咗個龍蝦蜆殼粉,個source好香好濃,份量就一般,一隻細龍蝦一開二! 腸仔拼盤正常,份量幾多,比較油。 牛扒就有啲鞋始終係燒嘅,個汁就好match, 三個人叫咗呢三樣嘢食都夠飽。至於服務方面,唔知點解呢度嘅staff好鍾意不斷地收拾餐具,除咗不斷企你後面睇你食完未之外,會經常打擾客人傾偈,不時伸手到檯中間收碟收叉
朋友相約諾士佛臺Wildfire食飯飲野