打卡新餐廳:紫醉金迷在花花世界 🌸Stepping into this new restaurant 🏢 is like entering a vibrant world of butterflies 🦋 amidst blossoms, with every dish 🍽️ serving as a perfect Instagram hit 📸.It all kicks off with an enticing burrata salad 🥗 for the appetizer. Up next, two milkshakes 🥤 make their appearance, each adorned with one balloon 🎈 and a mermaid beauty 🧜‍♀️. The shakes are surprisingly not as sweet as I I thought they would be 🍬.The main course is an enthralling fusion named 'Velvet Goldmine’ 💜💰. A whole
打卡新餐廳:紫醉金迷在花花世界 🌸

The main course is an enthralling fusion named 'Velvet Goldmine’ 💜💰. A whole risotto turned purple paired with beetroot, creating a sticky texture that is delightfully delicious 😋; the 'gold' signifies the prawns 🍤 and mussels 🍲 complemented with herbs and gold foil.

The accompanying dish is Italian ravioli 🍝 crafted with Thai Tom Yum 🍲. This blend is unexpectedly scrumptious 😲.

The grand finale is their signature dessert called ‘The Fallen Angel’ 👼. Essentially, it's a three-layer pancake with homemade strawberry sauce 🍓. The pancake is somewhat dry and surprisingly not sweet 🍰.

Turns out Instagram-worthy food can be just as delightful to the palate 📲💕.

Menu:
-The Fallen Angel 👼 $168
-Burrata Cures Salad 🥗 $129
-Tom Yum Ravioli with ricotta and spinach 🍝🍃 $158
-Velvet Goldmine 💎 $238
-Fattie Cookie Chip Milkshake 🍪🥛
-Banana Chocolate Date Night Milkshake 🍌🍫🌙
見許多𝐟𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞最近也有去這家少女心爆棚,以大量花做裝飾的𝐟𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧 𝐜𝐚𝐟𝐞打卡🌹終!於!到!我!了!甫打開門便有被驚艷到,雖然餐廳不算很大,但每個地方都悉心打理和佈置了滿天花朵🌺以及蝴蝶🦋~宛如進入花海的夢幻世界🫧———✤ 𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐏𝐚𝐧𝐢 𝐏𝐮𝐫𝐢居然是道偽泰式肉碎生菜包?!店家用上印度脆波𝐩𝐚𝐧𝐢 𝐩𝐮𝐫𝐢充作生菜,口感酥脆無比。泰式碎肉炒得不會太過乾身,味道帶點小辣,用上香茅和香料調味,惹味程度媲美泰國餐廳🐖~✤ 冬陰功里科塔芝士波菜意大利餃子冬陰功的調味相當出色,辛辣酸香,帶有濃烈的薑蒜辣椒等香料的獨特風味,酸辣中帶點微甜𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲,刺激味蕾,想不到𝐑𝐚𝐯𝐢𝐨𝐥𝐢如此𝐦𝐚𝐭𝐜𝐡👏。✤ 紫醉金迷海量花、金箔以及以紫色為主題的意大利飯相當𝐢𝐠𝐚𝐛𝐥𝐞🪻!不得不讚店家調味很合我胃口,𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲的𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞包裹住每口飯,搭配青口、芝士焗蝦作爲點綴鮮味十足。美中不足的是飯粒較為碎身,而非完整飽滿,口感遜色🍚✤ 𝐌𝐢𝐥𝐤𝐬𝐡𝐚𝐤𝐞必定要試試店家們𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞的𝐦𝐢𝐥𝐤𝐬𝐡𝐚𝐤𝐞~市面上也有其他餐廳提供這個繽紛裝飾的奶昔,但𝐰𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫𝐥𝐮𝐬𝐭的味道更勝一籌👍香
———
✤ 𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐏𝐚𝐧𝐢 𝐏𝐮𝐫𝐢

✤ 冬陰功里科塔芝士波菜意大利餃子

✤ 紫醉金迷

✤ 𝐌𝐢𝐥𝐤𝐬𝐡𝐚𝐤𝐞
必定要試試店家們𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞的𝐦𝐢𝐥𝐤𝐬𝐡𝐚𝐤𝐞~市面上也有其他餐廳提供這個繽紛裝飾的奶昔,但𝐰𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫𝐥𝐮𝐬𝐭的味道更勝一籌👍香蕉朱古力奶昔味道濃郁,口感綿密濃稠,香蕉和朱古力相互呼應;焦糖餅乾奶昔的𝐥𝐨𝐭𝐮𝐬餅味道香甜可口,大滿足。
  • 冬陰功里科塔芝士波菜意大利餃子
  • 紫醉金迷
  • 𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐏𝐚𝐧𝐢 𝐏𝐮𝐫𝐢
✨超Fancy少女心打卡花花Cafe💕岩哂betties慶祝生日打卡最近因為朋友生日,所以周圍發掘下有冇一間又靚又好食既餐廳可以慶祝~🌸🌹估唔到依間café唔係得個樣..雖然一開門個下有小小失望,因為比想像中細間..但好彩當晚唔多人..唔會坐到好迫~成個餐廳都係花花, 蝴蝶做裝飾🌷🦋~勁Girly😍呢度嘅奶昔相信係必點..雖然係有少少貴..$79杯..但睇得出佢好有心機去整D裝飾..每杯都唔同樣,勁有特色~真係好靚😻😌要瘋狂打卡…haha🚨味道方面..我叫個杯係芋香紫米露奶昔,好味唔會好甜,有芋頭既香味!💜總括黎講Main都好好味~最中意係佢個Pani Puri 招牌泰式肉碎波波 🌶️依個肉碎砂到好香,好惹味~ ❤️‍🔥重頭戲就係🙈SIGNATURE FALLEN ANGEL現場見到真係覺得好浮誇..白雪雪毛毛月亮架🌙加埋燈串..閃閃發光..個皇冠👑令到個平凡既pancake level up 😆老實講全日最普通就係依個三層士多啤梨pancake🫣🥞最後感謝餐廳準備既生日小驚喜俾朋友🌻依間餐廳暫時都係做預約, 大家記住要BOOK左先好去啊!Wanderlust 📍銅鑼灣謝斐道508號聯成商
✨超Fancy少女心打卡花花Cafe💕
岩哂betties慶祝生日打卡
估唔到依間café唔係得個樣..

成個餐廳都係花花, 蝴蝶做裝飾🌷🦋~勁Girly😍
芋香紫米露奶昔
依個肉碎砂到好香,好惹味~ ❤️‍🔥
Fallen Angel
重頭戲就係🙈SIGNATURE FALLEN ANGEL
現場見到真係覺得好浮誇..
老實講全日最普通就係依個三層士多啤梨pancake🫣🥞

最後感謝餐廳準備既生日小驚喜俾朋友🌻

依間餐廳暫時都係做預約, 大家記住要BOOK左先好去啊!

Wanderlust
📍銅鑼灣謝斐道508號聯成商業中心7樓701室
芋香紫米露奶昔
母親節💐專登book左同媽咪黎到最近好HIT嘅Wanderlust食飯打卡,感受下呢間咁夢幻嘅花海餐廳。從裝修陳設到食品,每個部分都充滿花同蝴蝶🦋裝飾,勁有仙氣。媽咪同我嘅少女心都被激發番出嚟😍不停擺pose影相。估唔到嘅係,除咗靚,食物質素重好高,真係無揀錯!🥳🌟Tom Yum ravioli with ricotta and spinach呢道意大利雲吞係店員推介,果然有驚喜🤩估唔到泰式冬陰功同意大利雲吞可以咁夾!芝士波菜餡雲吞充滿咸香,冬陰功汁調味又相當出色,香料分量調較得好好,唔辣,加左忌廉好𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲,但冬陰功嘅酸香嘅令成個菜式唔膩又開胃👍🏻🌟SAKURA 🌸菜式如其名,用紅菜頭製成粉紅色嘅寬條麵好似櫻花🌸咁靚!麵質煙韌有口感,掛滿香滑忌廉汁,配上新鮮藍青口同帶子,味道一流,再以食用花裝飾,賣相就更加無得輸!👏🏻👏🏻👏🏻🌟The Fallen Angel👼雖然網上見好多人介紹呢個甜品,但當店員送上真身,我同媽咪都’嘩’一聲比佢嘅氣勢震撼到🤣勁大個白色羽毛月亮加皇冠裝飾,好華麗👑美式Pancake質地鬆軟,鋪上忌廉、果醬同新鮮士多啤梨🍓,唔會太甜,份量夠哂兩個人share🤗造

🌟SAKURA 🌸

🌟The Fallen Angel👼
雖然網上見好多人介紹呢個甜品,但當店員送上真身,我同媽咪都’嘩’一聲比佢嘅氣勢震撼到🤣勁大個白色羽毛月亮加皇冠裝飾,好華麗👑美式Pancake質地鬆軟,鋪上忌廉、果醬同新鮮士多啤梨🍓,唔會太甜,份量夠哂兩個人share🤗造型係有啲誇張,但打卡真係贏晒🤣梗係趁母親節同媽咪影多幾張靚相啦❤️

🌟香蕉朱古力奶昔 & 芋香紫米露奶昔🥤
呢度嘅奶昔都係出咗名靚,叫咗兩杯唔同味道,每杯都係隨機裝飾,好有心思❤️ 香蕉和朱古力味都好出,味道濃郁又唔會過甜,口感綿密幼滑,比預期更好飲👍🏻芋香紫米露奶昔就更多一份芋頭清香,用料十足,飲到粒粒紫米,真係好似食緊紫米露咁🤭

🌹 🪻🪷媽咪好滿意呢一餐夢幻花海沉浸式體驗🌷🌼🌺呢度絕對係慶祝或者同閨蜜打卡嘅好地方,各位少女心快啲book枱試一試啦🤗!

最近見到好多人都去打卡嘅Cafe,好心心眼想去試下,即刻Book枱去感受下咁把嘅花花世界!位置係銅鑼灣樓上舖,入去完全係有驚喜,全間Cafe設計以花🌺同蝴蝶🦋為主,喜歡💕打卡嘅朋友真係好難忍手唔影相!我哋揀中午食飯,就係想光線靚啲影相📸打卡都靚啲嘛!Café雖小但座位都好舒服,坐低都感覺似比花包圍住💕💕除咗打卡影相📸外,呢間仲係一間fusion泰國菜,估唔到Cafe都有咁高質素嘅食物🥘🦋Appetizer🧆🥠Signature Pani Puri 招牌泰式肉碎波波呢個好似泰式生菜肉碎包咁,但就換咗脆脆波波,味道會有少少辣少少酸同咸,不過我哋就覺得好開胃🤤🦋Main course🍝Padthai style gnocchetti Sardi with Bacon $135🐚泰式炒煙肉小貝殼粉以Padthai醬粉小貝殼粉,好有驚喜,以為係辣嘅,點知係微甜,小貝殼粉煙煙韌韌好好食😋🦋Sakura🌸紅菜頭忌廉藍青口寬條麵配香煎帶子 $258呢個好creamy,紅菜頭香味好夾,最正係個香煎帶子,煎到啱啱好,好鮮味!🦋Milkshake🥤完全係為咗打卡而製嘅飲品,好過份靚,店員話會random咁出

🦋Appetizer🧆
🥠Signature Pani Puri 招牌泰式肉碎波波

🦋Main course🍝
🐚泰式炒煙肉小貝殼粉
Padthai style gnocchetti Sardi with Bacon🐚泰式炒煙肉小貝殼粉

🦋Sakura🌸紅菜頭忌廉藍青口寬條麵配香煎帶子 $258
Sakura🌸紅菜頭忌廉藍青口寬條麵配香煎帶子

🦋Milkshake🥤
完全係為咗打卡而製嘅飲品,好過份靚,店員話會random咁出唔同款式,一黎到已經忘記咗係飲品,影影影,真係好靚!

Banana chocolate Date Night milkshake$79
🍌香蕉🍫朱古力奶昔
香濃嘅香蕉味同朱古力味,而且整得好滑,入口都唔會偏甜!

Fattle Cookie Chip Milkshake $79
🍪肥肥曲奇奶昔🍪
真係好肥🤣🤣🤣我覺得飲落好有罪惡感,但又好想飲🤣🤣🤣粒粒曲奇配奶昔實在太有口感啦!
Fattle Cookie Chip Milkshake

❗️留意❗️由於佢地只接受預約,無得walk-in架,所以要去打卡同朋友聚會影相,記得提早要Book枱!

🌸Wanderlust.Cwb🌺
📍銅鑼灣謝斐道508號聯成商業中心7樓701室
📲60941467 WhatsApp Only

#wanderlust #cwb #causewaybay #restaurant #fushion #western #thaifood #butterfly #flowercafe #foodshot #打卡 #打卡Cafe #香港美食 #銅鑼灣美食 #香港美食攻略 #美食推薦 #欣賞美食 #我愛美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #foodie #foodstagram #foodphotography #eatlove #foodiehkg #igfood #instafood #hkmama #hklife
2024-05-16
Sakura🌸紅菜頭忌廉藍青口寬條麵配香煎帶子
Fattle Cookie Chip Milkshake
  • Padthai style gnocchetti Sardi with Bacon
2024-05-22 6 瀏覽
隱藏在銅鑼灣裏的花朵童話世界!這裡的裝飾用心至極,牆上精緻的花卉壁畫和懸掛的鮮花,天花板上垂掛的花籃和綠植,以及桌上擺設的小花瓶,每一角都充滿了花花感,讓人彷彿置身於永恆的春天 🌷💐🌸💐Tom Yum Ravioli with Ricotta and Spinach月亮底座吊着的鐵鍋🌙 夢幻德里保持餸菜熱辣辣的最佳狀態!酸辣的泰式湯汁與creamy芝士菠菜意大利雲吞完美融合💐VELVET GOLDMINE這個紫椰菜煮成的櫻花色義大利飯,真係一啖一浪漫!用上大量鮮花裝飾,味道和視覺都是一流😍 每一口都感受到軟滑的口感和豐富的奶油香,海鮮亦都十分足料架💐香蕉朱古力奶昔和肥肥曲奇奶昔🍪兩款奶昔都裝飾得閃亮奪目,美人魚造型同埋閃亮煙花棒,忌廉做得好挺身,打卡打了15分鐘以上,都沒有影響造型😂 這裏的飲品裝飾都是即興製作,每次來都有不同的驚喜等著你🤭🤭 不得不提一下,兩杯奶昔得好濃郁,口感讓人無法抗拒!💐空氣感班戟🥞配上天使羽毛和皇冠造型的裝飾,真的氣勢滿滿!小道給公主享用的甜品😆❤️ 輕盈如空氣的班戟,每一口都像在吃雲朵,甜而不膩~好吃啊🥹

💐VELVET GOLDMINE

💐香蕉朱古力奶昔和肥肥曲奇奶昔🍪

💐空氣感班戟🥞
  • Velvet Goldmine
2024-05-21 13 瀏覽
十分推介如果想搵間靚靚打卡Cafe嘅朋友們上嚟慶祝💛Wanderlust所有擺盤食物都充滿心思,每一樣嘢都係圍繞着浪漫嘅氛圍🥰入到去就好似去咗個wonderland咁😛見到個個都飲嘅奶昔,有大大片羽毛做擺設,超級大杯,推介飲香蕉朱古力,少少甜,但係就有一種懷舊感🤪闊條麵建議即刻食😆因為都有唔少cream去煮,好入味幾彈牙,但係一凍左就會偏硬少少難夾🤣最後最驚喜就係個甜品士多啤梨pancake!見到餐廳都有另一台一齊慶祝生日😆打卡100分,仲有個皇冠,好靚💕座位有限,如果你都想同姊妹一齊去打卡,記得要book位💛📍 Wanderlust (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道508號聯成商業中心7樓701室
座位有限,如果你都想同姊妹一齊去打卡,記得要book位💛

📍 Wanderlust (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道508號聯成商業中心7樓701室
🥞The Fallen Angel  $168必點! 一上枱就好震撼,造型100分😍,用左月亮🌙﹑皇冠👑﹑羽毛🪽點綴, 唔止睇得仲好好食👍,三層班戟配自家製草莓醬,入面有好多士多啤利🍓,仲有士多啤利醬,pancake系美式鬆餅實啲個種,層次豐富唔甜唔漏😝🦪 龍蝦汁藍青口意大利飯 Lobster Sauce Risotto with Blue Mussels $158藍青口🦪鮮甜,都有好多粒,意大利飯同龍蝦汁好夾,飯飽滿軟綿,仲加左花🌼點綴🥓PadThai 煙肉小貝殼粉 PadThai Style Gnocchi with Bacon $135PadTha酸辣醬汁拌煙肉🥓貝殼粉🐚好惹味而且開胃🌶️,貝殼粉口感煙韌彈牙,加埋煙肉更加香,呢個配搭味道有驚喜😝🥑牛油果奶昔 Avocado milkshake$79🥛芋香紫米露奶昔Purple Glutinous Rice milkshake $79Milkshake味道濃郁杰身,口感綿密,造型夢幻可愛😍,非常有心思,不過造型裝飾系隨機既😉 .✨餐廳主打西泰 fusion菜,以花同蝴蝶為主題,少女心滿滿,唔止打卡咁簡單,野食仲要好高質,慶生打卡既好
🥞The Fallen Angel  $168
🥑牛油果奶昔 Avocado milkshake$79
✨餐廳主打西泰 fusion菜,以花同蝴蝶為主題,少女心滿滿,唔止打卡咁簡單,野食仲要好高質,慶生打卡既好地方,枱唔算多只接受預約
  • The Fallen Angel
2024-05-18 12 瀏覽
/📍hongkongWanderlust 是一間在銅鑼灣的樓上cafe,最近超級多人推介~ 餐廳以花及蝴蝶為主題,裝飾非常有心思,很適合打卡<SAKURA> $258Pappardelle cooked with blended beetroot in cream sauce with blue mussels and scallops以紅菜頭做的寬條麵煮得剛剛好,口感煙韌。另外配料有幾隻帶子及青口,忌廉汁份量適中,整體感覺不會太heavy<Pad Thai style gnocchetti sardi with bacon> $135泰式風味的小貝殼分,以 pad thai 作為靈感,是濃味之選~<The Fallen Angel> $168店員把這道菜送上餐桌時我們都嚇一跳,真的太用心製作了!班戟份量頗大,雖然沒有很濕潤,但搭配士多啤梨及醬汁一起吃是不錯的<Banana Chocolate Date Night Milkshake> $79一個不會出錯的組合,裡面超級多香蕉果肉,味道不會太甜,不錯!<Fatti
📍hongkong

<SAKURA> $258

<The Fallen Angel> $168

<Fattie Cookie Chip Milkshake> $79
曲奇奶昔相對比較甜,裡面有不少曲奇碎

@wanderlust.cwb

🥢 SAKURA / Pad Thai style gnocchetti sardi with bacon / The Fallen Angel / Banana Chocolate Date Night Milkshake / Fattie Cookie Chip Milkshake
Price: HKD $
- - - - -
Wanderlust.cwb
Room 701, 7/F, United Success Commercial Building, 508 Jaffe Road, Causeway Bay

#CHRISTIEinhongkong
#CHRISTIE_銅鑼灣
用餐優惠
試食活動
2024-05-17 13 瀏覽
這次跟朋友到了這間位於銅鑼灣的打咭餐廳!店子不大,佈置精緻彷彿置身於花園一樣。❈ Signature Pani PuriPani puri原來是印度的街頭小吃,而Wanderlust的Pani puri就帶一點泰國風味,用圓形的炸米餅剩滿酸酸辣辣的肉碎,非常香口。❈ 冬陰功里科塔芝士菠菜意大利餃子 HK$158以超大月亮吊鍋承載意大利餃子 ,非常震撼眼球!這碟意泰fusion菜,以冬陰功醬汁烹調意大利餃子,香辣惹味。❈ 紅菜頭忌廉藍青口闊帶麵配香煎帶子 Sakura HK$258粉紅色的忌廉汁原來是加入了紅菜頭!忌廉汁沒有強烈的紅菜頭味道,而是非常Creamy。❈ 奶昔 🥤芋香紫米露奶昔 $79🥤肥肥曲奇奶昔 $68這裏的奶昔造型特別,每一杯都非常吸引眼球。香芋紫米露奶昔有淡淡的芋頭紫米味,而肥肥曲奇奶昔喝下去有粒粒杏仁與曲奇奶昔味道很配。注:只接受預約訂位及現金付款。四人以上訂座需要預繳。

❈ Signature Pani Puri

❈ 冬陰功里科塔芝士菠菜意大利餃子 HK$158

❈ 奶昔
🥤芋香紫米露奶昔 $79
🥤肥肥曲奇奶昔 $68

注:只接受預約訂位及現金付款。四人以上訂座需要預繳。
2024-05-14 19 瀏覽
近期好多靚女去Wanderlust打卡!作為靚女界嘅大表姐,唔洗多講,去!💃🏻💃🏻💃🏻本來以為只係甜品靚,原來道道菜都擺到非常少女心,味道全部都唔錯喎 🥰🌸 Velvet Goldmine淨係睇名係唔會知食緊咩... 外貌協會會長見呢個靚就呢個啦,丫又幾好味。 Risotto 非常creamy,軟硬度適中,有兩隻蝦同一堆Mussels,食得出新鮮嘅。食完 Risotto都飽咗。🌺 Thai Drunken Stir Fried Spaghetti With Blue Mussels 好味!藍青口幾creamy,食唔停口,如果再多啲更正。意粉有滿滿泰式風味,個人覺得幾惹味~🌼 The Fallen Angel士多啤梨 Pancake,排場好勁哈哈,有個羽毛月亮加皇冠,打卡係誇張嘅! Pancake少少乾身,唔會太甜,份量頗大食唔哂。🌹 Milkshake奶昔本來諗住又揀樣,原來裝飾係Random 架,可以專注返味道。唔邪惡我係唔會揀嘅,所以揀咗 Kinder Bueno Milkshake & Lotus Biscoff Caramel Milkshake,好味!地方細細,想食記住boo

🌸 Velvet Goldmine

🌼 The Fallen Angel

🌹 Milkshake

地方細細,想食記住book枱呀~
我係一個Cafe打卡狂魔😈一有新Cafe我又點會錯過呢😆最近成日碌社交平台見到銅鑼灣有間新開嘅Cafe成間Cafe以花花做主題 超夢幻超靚🥰上星期一放工即刻約埋朋友去🙈.今次要介紹俾大家呢間係一間樓上Cafe🦋WanderLust .CWB🌺店舖唔算太大 但係裝修就非常夢幻😍一入到店舖天花板佈滿左好多好靚嘅花🌸牆壁上都唔例外 而且仲有好多大大嘅蝴蝶🦋每一個位置都可以影到靚相📸😆👍🏻.食物方便好多人會覺得通常咁靚嘅Cafe食物應該都係麻麻?😕咁諗就大錯特錯啦!今次我就試咗佢哋幾款食物全部都超出咗我想像範圍🫨.🦋Signature Pani Puri佢係一款印度嘅小食一個個脆卜卜嘅炸米餅波波配上超Juice嘅肉碎肉碎夠味加落波波度食 外脆內軟👍🏻.🦋紫醉金迷鋪滿左滿滿嘅海鮮,,芝士焗大蝦🍤藍青口全部都大大隻 超足料❗️賣相就更加唔洗多講 打卡真係超靚🥹.🦋來自地獄的意大利粉身邊嘅朋友都知道我好鍾意食辣🌶️但係普遍Cafe嘅辣意粉往往都滿足唔到我🤣今次叫呢個地獄辣嘅意粉🍝都係抱着試一試嘅心態🙈但係意外地 辣味超夠🌶️超級好味😱如果食到辣嘅 真係超推介‼️🌶️.🦋最後想特別講嘅就係呢間Cafe嘅奶昔🥤
我係一個Cafe打卡狂魔😈
一入到店舖天花板佈滿左好多好靚嘅花🌸
牆壁上都唔例外 而且仲有好多大大嘅蝴蝶🦋
每一個位置都可以影到靚相📸😆👍🏻
食物方便好多人會覺得通常咁靚嘅Cafe
食物應該都係麻麻?😕咁諗就大錯特錯啦!
今次我就試咗佢哋幾款食物
全部都超出咗我想像範圍🫨
🦋Signature Pani Puri
佢係一款印度嘅小食
一個個脆卜卜嘅炸米餅波波配上超Juice嘅肉碎
肉碎夠味加落波波度食 外脆內軟👍🏻
🦋紫醉金迷
鋪滿左滿滿嘅海鮮,,芝士焗大蝦🍤藍青口
全部都大大隻 超足料❗️
造型真係好誇張 好浮誇🤣
但係我超鍾意 因為影相出嚟好靚❣️
鍾意影相又鍾意去Cafe嘅你
一定唔可以錯過呢一間Wanderlust🌺
位於銅鑼灣少女心滿滿嘅打卡餐廳Wanderlust,無論店內裝飾同食物擺碟都令你驚喜萬分。主打西泰 fusion 料理,絕對睇得又食得😍。🩷The Fallen Angel $168嘩!一上台真係連男人都心心眼😍,有個好大的月亮🌙裝飾同皇冠👑,望到必定要相機食先。唔好以為佢得個樣,食落都冇令你失望。由厚厚嘅雙層班戟搭配士多啤梨同醬汁,唔會死甜,口感層次豐富。🩷SAKURA $258Pappardelle cooked with blended beetroot in cream sauce with blue mussels and scallops用紅菜頭製嘅寬條麵,口感煙韌,軟硬適中,而且同忌廉汁混合得天衣無縫;而配菜有帶子同青口,唔錯👍🏻。🩷Padthai style gnocchetti sardi with bacon $135掛曬汁嘅玉棋粉,食落煙煙韌韌又掛汁,秘制嘅泰式醬料酸酸辣辣,超級開胃,呢個菜式外貌雖然冇其他咁fancy,但味道相當有驚喜👍🏻。🩷Fattie Cookie Chip Milkshake $79超級邪惡但超級好飲,內有大量粒粒曲奇碎,同朱古力奶昔混合埋

🩷The Fallen Angel $168

🩷SAKURA $258

超級邪惡但超級好飲,內有大量粒粒曲奇碎,同朱古力奶昔混合埋真係中曬我心,好好飲😍。

🩷Banana Chocolate Date Night Milkshake $79
香蕉果肉同奶昔,味道唔會太甜,奶昔香得黎順滑,奶味濃而不膩。

Wanderlust
  • The Fallen Angel
2024-05-08 18 瀏覽
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️餐廳佈置都好花心思 入到去就好似置身於花海當中 💐食物精緻又有質素 打卡一流📸❶Signature Pani Puri 呢個菜式嘅肉碎炒得非常香口 入口帶微辣 又有陣陣香料香🌶️旁邊有充滿印度特色嘅酥炸球🪷食既時候可以將內碎放到酥炸球中🪩入口香脆又惹味👍🏻❷Signature volcano mac & Cheese呢個菜式簡直係可以用芝味滿瀉來形容🧀芝士份量多到滿瀉 輕易就可以做出拉絲效果😍每一口都充滿芝士既鹹香 又唔會覺得過膩😈❸SAKURA帶子兩邊都煎得非常金黃 非常厚身 賣相好吸引🔥呢個寬麵最特別之處係廚師係用上紅菜頭製成醬汁 加上濃厚嘅忌廉 入口順滑 creamy😋❹FATTIE COOKIE CHIP MILKSHAKE奶昔嘅食質感剛剛好又夠濃滑🥛當中不失曲奇碎片 味道唔會太甜🍪❺KINDER BUENO MILKSHAKE一杯入邊有齊 濃香幼滑嘅朱古力 淡淡既榛味味🍫有非常精緻嘅裝飾 少女心大爆發💗

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

❺KINDER BUENO MILKSHAKE
一杯入邊有齊 濃香幼滑嘅朱古力 淡淡既榛味味🍫
有非常精緻嘅裝飾 少女心大爆發💗

2024-05-08 19 瀏覽
如果只係為打咭我相信唔少餐廳都做到但呢度唔係打咭咁簡單食物質素非常高,用料靚仲要係泰國風味fushion菜真係太有驚喜喇!Signature pani puri泰式香辣肉碎充滿香茅味開胃微微辣,放入脆球中好睇又好食Hells pasta要挑戰呢款意粉首先你要嗜辣上枱已經一陣陣辣味刺激神經見到咁多乾辣椒就知道猛料朋友食一啖投降我就lam lam脷嗰種辣係慢慢出嚟嗰隻意粉煮得啱啱好,好彈牙Velvet goldmine芝士焗大蝦加藍青口紅椰菜忌廉本菇意大利飯襯托可食用金箔雖然我唔拜金但望落去真心名貴餐廳有各款打咭奶昔味道唔錯,裝飾隨機每次食都有唔同驚喜幾適合生日或幾念日食可以影到靚相充滿回憶而且佢哋嘅出品都真係好食唔係得張相靚然後食到一肚氣嗰種餐廳座位唔多,建議book位!

如果只係為打咭我相信唔少餐廳都做到
但呢度唔係打咭咁簡單
食物質素非常高,用料靚
仲要係泰國風味fushion菜
真係太有驚喜喇!

Signature pani puri
泰式香辣肉碎充滿香茅味

開胃微微辣,放入脆球中
好睇又好食

Hells pasta
要挑戰呢款意粉首先你要嗜辣
上枱已經一陣陣辣味刺激神經
見到咁多乾辣椒就知道猛料
朋友食一啖投降
我就lam lam脷

嗰種辣係慢慢出嚟嗰隻
意粉煮得啱啱好,好彈牙

Velvet goldmine

幾適合生日或幾念日食
可以影到靚相充滿回憶
而且佢哋嘅出品都真係好食
唔係得張相靚然後食到一肚氣嗰種餐廳
座位唔多,建議book位!